Przechodziłem dzisiaj przez nasze osiedle.... niestety nie mam dobrych wieści dla mieszkańców O1 którzy kupili mieszkania dookoła tego srebrnego wentylatora mniej więcej po środku bloku (tego "daszku" na scianie bocznej a nie tego sprzetu na dachu). STRASZNIE głośno to działa... szedłem do biura Bx i nawet po skręcie w prawą stronę tam w stronę Żabki/apteki/biura Bx wciąż dało się słyszeć buczene tego ustrojstwa. Nie wiem czy to chwilowo coś się popsuło i tak głośno to działało czy tak już zostanie ale współczuję okolicznym mieszkańcom
Musiałam okno od sypialni na noc zamknąć bo hałas był uciążliwy.. Ponoć testy instalacji oddymiania budynku. Mam nadzieję, że to tylko na full tak hałasuje bo inaczej sobie tego nie wyobrażam..
Czy wiadomo może co z tym wentylatorem? Szłam dzisiaj koło bloku Orlińskiego 1 i hałas jest niesamowity. Czy to wentylacja czy coś innego? Da się coś z tym zrobić?
Też dziś przechodziłam i to słyszałam ale to był alarm pożarowy, tradycyjnie jakiś żartowniś uruchamia system i wszystko się uruchamia windy blokują sie na parterze i włączają sie wentylatory... mieliśmy dokładnie to samo na Avii 3 co chwila ktoś sobie stroi żarty... podejrzewam, że Pan Ochroniarz nie umie tego wyłączyć i dlatego to działa tyle czasu, szkoda tylko, ze koszty w postaci energii elektrycznej (podejrzewam ze takie wentylatory maja duzy pobór mocy) są potem ponoszone przez wszystkich mieszkańców bo jakiś palant sie nudzi...