lrc1912 pisze:- Air Show - jak najbardziej na plus, ale przeniesienie go z Czyzyn bym przezyl - gdyby dali mi w tym miejscu ladny park z miejscem na grilla, spacer itp
A ja bym nie przeżyłSpacerować można po płycie lotniska.
lrc1912 proszę przestań już, ile można pisać o tej płycie lotniska...? (piszesz w kilku tematach o tym samym) jaka jest przyjemność z chodzenia po betonowej płycie? Codziennie przejeżdżam tamtędy i nie mogę się dopatrzeć walorów tej betonowej płyty (poza piknikiem lotniczym - aczkolwiek patrząc na okoliczną zabudowę byłbym za przeniesieniem imprezy do Pobiednika Wielkiego).
A ja nie mogę się dopatrzeć walorów Livie Festival, który będzie 18-19 sierpnia 2017.
Ekspresjah pisze: W mieście powinny odbywać się imprezy różnego typu. Wątpię, by mieszkańcy Pobiednika zgodzili się na przeniesienie do nich pikniku lotniczego. Co najmniej jedną traumę związaną z wypadkiem lotniczym już i tak mają.
Arav pisze: Trzeba zrobic co tylko sie da zeby zachowac taki kawalek przestrzeni w naszej betonowej miejskiej dzungli (I nie chodzi mi tu o nasze osiedle tylko ogolnie cale miasto). Central Park to to nie jest ale super ze jest mozliwosc udania sie w miejsce gdzie jest troche wolnej przestrzeni. Pas sam w sobie moze I nawet zostac... chociaz zastanowilbym sie nad jego renowacja...wypelnieniem. Tak zeby sie chociaz rolkami dalo po nim jezdzic czy nie bac sie o skrecenie kostki jak sie biega.
lrc1912 pisze: [...]oświetlenie pasa po obu stronach np. lampami Led.
Dodatkowo co ileś metrów w pasie zamontować lampy o zmiennym kącie ustawienia (kąt świecenia wschód, zachód). Takie rozwiązanie dawałoby możliwość lądowania w nocy (sporadycznie i nie często!!!)
[...]
Na linii elektrycznej, są zamontowane kule ostrzegawcze koloru (czerwonego, białego) po prostu w ich wnętrzu, zamontowałbym dosyć mocne źródło światła dzięki, któremu pilot widziałby przeszkody.
To samo, jeżeli idzie o 15 - piętrowe bloki Avia. Na dachu każdego bloku zamontowane światła stroboskopowe ostrzegające o wysokich obiektach. (Po jednym stroboskopie na dach).
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości