[Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Greg

Re: [Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Postautor: Greg » 22 sie 2017, 5:52

Annarem pisze:My też już dwa tygodnie mieszkamy i generalnie da się znieść, poza kilkoma pobudkami przed 7 rano i raz ktoś wiercił i majstrował do 1 w nocy... Bardziej mnie denerwuje ten wszechobecny bajzel.... Ludzie wyjmują netie i inne upc ze skrzynek i zostawiają na skrzynkach.. A to co się przy kontenerach dzieje, to już szkoda słów. Pampersy porozwalane, nawet opakowania po szynkach się walają w tych krzakach, a po nocach lisy wywlekają wszystko.. Nie tak trudno chyba wrzucić do worka.. Dzisiaj wieczorem małżonek razem z Panem z administracji wrzucali to wszystko spod kontenerów do środka i jakoś weszło.. Przykro się patrzy jak sami sobie za przeproszeniem sramy pod siebie..

Przed 7 to i tak niezle...
Klatka 5 właśnie ktoś zaczął wiercić od 5:35 :shock:
Ostatni raz przymkne na to oko ;)

abcd

Re: [Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Postautor: abcd » 22 sie 2017, 7:59

Smutne to wszystko co piszecie, głównie o tym syfie.

A co do godzin prac, to w tej całej instrukcji obsługi bloku było napisane, że prace od 7-19 powinny być prowadzone. Nie wiem na ile to jest możliwe do wyegzekwowania, ale może po prostu przyzwoite?

Myślę, że im więcej lokatorów, tym bardziej będą wymagać większej wrażliwości od sąsiadów. Oby okazali się empatyczni:)

sojus

Postautor: sojus » 22 sie 2017, 9:42

Myślę że godziny 6-22 przez pierwsze 1-2 miesiące od oddania bloku są jak najbardziej do przyjęcia weźcie pod uwagę, że każdemu się spieszy, ekipy mają tyle czasu ile maja a jak ktoś pracuje 9-17 i zanim dojedzie to kiedy ma robić?

Co do syfu oczywiście jest to niedopuszczalne ale też trzeba mieć na uwadze, że mogą się zdarzyć takie sytuacje przez te pierwsze tygodnie.

karolajna

Postautor: karolajna » 22 sie 2017, 11:13

Greg pisze:Przed 7 to i tak niezle...
Klatka 5 właśnie ktoś zaczął wiercić od 5:35 :shock:
Ostatni raz przymkne na to oko ;)

tego już moja podświadomość nie wyparła, zwłaszcza że po 22 tez wiercili.

kate@@

Postautor: kate@@ » 23 sie 2017, 12:10

Witam, również planuje się wprowadzić pod koniec sierpnia ( klatka 3). Mam nadzieje że sąsiedzi będą wyrozumiali i wiercenie zaczną przynajmniej od 7:30 :)

misstrout

Postautor: misstrout » 29 sie 2017, 17:13

Hmm ja rozumiem przymykanie oka na syf pt pyłi gruz przez pierwsze miesiące od oddania ale odpady typowo komunalne typu pampersy czy spożywka to już lekkie przegięcie, nie sądzicie?

Ja się planuję wprowadzić pod koniec września. Mój fachowiec działa do 16 - 17 więc na pewno ciszy nocnej nie zakłóca :)
I mam nadzieję, że w październiku już będzie jako tako i nie będę musiała nikogo mordować za budzenie mi niemowlaka w czasie ciszy nocnej ;)

michaljg

Postautor: michaljg » 29 sie 2017, 18:17

misstrout pisze:Hmm ja rozumiem przymykanie oka na syf pt pyłi gruz przez pierwsze miesiące od oddania ale odpady typowo komunalne typu pampersy czy spożywka to już lekkie przegięcie, nie sądzicie?

Ja się planuję wprowadzić pod koniec września. Mój fachowiec działa do 16 - 17 więc na pewno ciszy nocnej nie zakłóca :)
I mam nadzieję, że w październiku już będzie jako tako i nie będę musiała nikogo mordować za budzenie mi niemowlaka w czasie ciszy nocnej ;)

Mamy nadzieje, ze niemowlak nas tez nie będzie budził w czasie ciszy nocnej ;-)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 30 sie 2017, 11:41

misstrout pisze:Hmm ja rozumiem przymykanie oka na syf pt pyłi gruz przez pierwsze miesiące od oddania ale odpady typowo komunalne typu pampersy czy spożywka to już lekkie przegięcie, nie sądzicie?

O co Wam znowu chodzi - przecież nie ma kontenerów z MPO i do tego czasu mamy odpady komunalne tez umieszczać w kontenerach.
Przecież nawet przedstawiciel LCC przekazywał taka informację.
Będą zwykłe kosze na komunalkę to tam będą lądować odpady.
Chyba ,ze czepiasz się dla zasady - czepiasz się sąsiadów ,ze normalnie mieszkają, pieluch używają i jedzą?

karolajna

Postautor: karolajna » 30 sie 2017, 12:27

Pegaso pisze:

O co Wam znowu chodzi - przecież nie ma kontenerów z MPO i do tego czasu mamy odpady komunalne tez umieszczać w kontenerach.
Przecież nawet przedstawiciel LCC przekazywał taka informację.
Będą zwykłe kosze na komunalkę to tam będą lądować odpady.
Chyba ,ze czepiasz się dla zasady - czepiasz się sąsiadów ,ze normalnie mieszkają, pieluch używają i jedzą?

przecież chodziło o to, o czym ktoś pisał wcześniej - że się to wszystko wala luzem - a nie w workach. serio, mniej nerwów, a więcej czytania ze zrozumieniem, post na ten temat jest troszkę wcześniej.

edit: żeby nie być gołosłowną, sama ostatnio z klatki piątej wynosiłam podarte ulotki, ktore wisiały w windzie, a ja znalazłam je rozsypane na parterze przed windą, i pustą paczkę mentolowych LMów. ulotki nagminnie leżą pogięte lub podarte w windzie lub ciepnięte na skrzynkę pocztową, a potem na płytkach, jak zwieje je wiatr.

madziks

Postautor: madziks » 30 sie 2017, 13:01

U nas problem ulotek rozwiązano postawieniem małego (otwartego - to ważne, bo jak będzie z klapką to już się niektórym nie chciało z niego korzystać) kosza na śmieci pod skrzynkami.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”