Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia
Re: Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia
to nie chodzi o ilość, tylko odległość takiego miejsca od budynku. Miejsca postojowe dla inwalidów mogą być bliżej budynku niż normalne. O to rozbija się cała afera.
-
maniekmal pisze:to nie chodzi o ilość, tylko odległość takiego miejsca od budynku. Miejsca postojowe dla inwalidów mogą być bliżej budynku niż normalne. O to rozbija się cała afera.
a z tego wprost wynika że miejsca położone tak blisko budynku nie mogą być "normalne" i koło się zamyka...
Dlatego dziwie sie ze ktos chce czekac na decyzje Inspektoratu Budowlanego. W najlepszym wypadku pozwoli on zalozyc blokady ale napewno nie znikna oznaczenia "miejsce dla niepelnosprawnych". Serio chcecie parkowac na takim miejscu? Byc moze teraz wszyscy ze zrozumieniem beda patrzec na samochody zaparkowane na takich miejscach ale za 5, 10 lat "osiedlowi szeryfowie" beda znakowac takie samochody gwoździami...
Sporo tych Inwalidów... Nawet Jaś Fasola z kłódką, i skoblem.
Zrobili sobie parking ogólnodostępny. Rotacja, i ciągły ruch. Tępe miny bezcenne, muszę się wybrać z aparatem i porobić zdjęcia!
Zrobili sobie parking ogólnodostępny. Rotacja, i ciągły ruch. Tępe miny bezcenne, muszę się wybrać z aparatem i porobić zdjęcia!
Witam, czy mógłby ktoś doradzić jak zakończyła sie Państwa sprawa z deweloperem odnośnie zakupionych miejsc parkingowych dla inwalidów? Mam bardzo podobna sytuacje na jednym z krakowskich osiedli. Zapraszam do kontaktu.
Byłem w takiej sytuacji. Negocjowałem z developerem i dostałem zniżkę na miejsce w garażu podziemnym. Miałem również propozycje zamiany na inne miejsce na zewnątrz, również ze zniżką ale nie pasowała mi lokalizacja.
Jeśli możesz podać to jaką zniżkę wynegocjowałeś
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”