Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
maniekmal

Re: Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia

Postautor: maniekmal » 22 sie 2017, 22:55

to nie chodzi o ilość, tylko odległość takiego miejsca od budynku. Miejsca postojowe dla inwalidów mogą być bliżej budynku niż normalne. O to rozbija się cała afera.

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 31 sie 2017, 9:34

maniekmal pisze:to nie chodzi o ilość, tylko odległość takiego miejsca od budynku. Miejsca postojowe dla inwalidów mogą być bliżej budynku niż normalne. O to rozbija się cała afera.

a z tego wprost wynika że miejsca położone tak blisko budynku nie mogą być "normalne" i koło się zamyka...

darekodz

Postautor: darekodz » 31 sie 2017, 9:37

Dlatego dziwie sie ze ktos chce czekac na decyzje Inspektoratu Budowlanego. W najlepszym wypadku pozwoli on zalozyc blokady ale napewno nie znikna oznaczenia "miejsce dla niepelnosprawnych". Serio chcecie parkowac na takim miejscu? Byc moze teraz wszyscy ze zrozumieniem beda patrzec na samochody zaparkowane na takich miejscach ale za 5, 10 lat "osiedlowi szeryfowie" beda znakowac takie samochody gwoździami...

Lucek

Postautor: Lucek » 02 wrz 2017, 12:30

Sporo tych Inwalidów... Nawet Jaś Fasola z kłódką, i skoblem.

Zrobili sobie parking ogólnodostępny. Rotacja, i ciągły ruch. Tępe miny bezcenne, muszę się wybrać z aparatem i porobić zdjęcia!

Iwaja

Postautor: Iwaja » 19 lut 2018, 22:17

Witam, czy mógłby ktoś doradzić jak zakończyła sie Państwa sprawa z deweloperem odnośnie zakupionych miejsc parkingowych dla inwalidów? Mam bardzo podobna sytuacje na jednym z krakowskich osiedli. Zapraszam do kontaktu.

darekodz

Postautor: darekodz » 21 lut 2018, 20:10

Byłem w takiej sytuacji. Negocjowałem z developerem i dostałem zniżkę na miejsce w garażu podziemnym. Miałem również propozycje zamiany na inne miejsce na zewnątrz, również ze zniżką ale nie pasowała mi lokalizacja.

k59g

Postautor: k59g » 23 lut 2018, 13:14

Jeśli możesz podać to jaką zniżkę wynegocjowałeś

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”