Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
-
Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
U opiekuna dowiedziałam się, że pod koniec października dopiero będą powstawać listy z terminami odbiorów poszczególnych mieszkań. Raczej nie ma co liczyć na jakieś wcześniejsze odbiory.
-
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Pożyjemy , zobaczymy. .
Mi wczoraj powiedziano, ze pierwsze odbiory planuja zaczac jeszcze przed koncem pazdziernika, wiec mam cicha nadzieje, ze uda sie odebrac mieszkanie jeszcze w listopadzie (oczywiscie jesli wszytko bedzie ok z mieszkaniem)
Czy Nasz O1 jest następny w kolejce po odbiorze Orlińskiego 1 czy jest jeszcze jakiś blok przed nami 

-
Raczej będzie następny. Szkoda tylko , że prawdopodobnie będziemy czekać z odbiorem na początek listopada, bo wcześniej pewnie się nie wyrobią.
Gosia&Piotr pisze:Raczej będzie następny. Szkoda tylko , że prawdopodobnie będziemy czekać z odbiorem na początek listopada, bo wcześniej pewnie się nie wyrobią.
z czym mieliby się nie wyrobić? Jeśli chodzi o prace "kosmetyczne" to wygląda ze zostało tylko kilka poprawek w lokalach użytkowych, ale może wiecie coś więcej?
Czy ktoś się orientuje czy nasz blok ma już pozwolenie na użytkowanie?
Ja poruszałem ten temat wcześniej. Nie mam pewności ale wg planów nasz blok i O5 są na jednej księdze wieczystej. Więc mają wspólne części wspólne. I aby odbiory mogły iść poprawnie to muszą poskładać ten bałagań za blokami. Chodzi mi tu o kontenery firmy od elewacji.
Faktycznie były plany na których obie budowy były pokazywane razem ale... czy ktokolwiek próbował to potwierdzić?
Ja po lekturze tego forum, stwierdzam że w wykonaniu bx już mnie nic nie zdziwi. Dlatego nawet nie nastawiam się na wcześniejszy odbiór. Nie dzwonię, nie dopytuję. Wolę być pozytywnie zaskoczony niż odwrotnie.
Mimo wszystko gdyby jednak ktoś się nastawiał, dzwonił i dopytywał i miał jakieś nowinki to proszę, niech się nimi podzieli 

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”