[Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Hegas

Re: [Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Postautor: Hegas » 01 wrz 2017, 13:50

Sam ostatnio zbierałem cały stos ulotek ze skrzynek na listy w klatce piątej.
Zauważyłem także, że komuś się nudziło i na parterze przed wejściem do windy powstał piękny rysunek na ścianie. Zachowanie godne pożałowania. Szkoda :roll:

Pegaso

Re: [Bud. D] Kto już mieszka w budynku / pierwsi mieszkańcy os. Centralna Park Kraków

Postautor: Pegaso » 01 wrz 2017, 14:40

No u mnie koło mieszkania tez poodbijane łapy na ścianie.
Różne są ekipy, różnych Bozia ma lokatorów - są ludzie na poziomie i płytcy jak brodzik - dopóki ekipy wykończeniowe nie opuszczą terenu budowy będzie nie za fajnie.

Vissas

Postautor: Vissas » 01 wrz 2017, 22:40

My dzis spimy testowo.glosna strasznie wentylacylacja na dachu . Gdzies auto alarm dzwoni... niestety drzwi do klatki 4 caly czas orwarte i widze ze uszczelka juz popsuta:/ kazdy moze wejsc do klatki - slabo:(

abcd

Postautor: abcd » 03 wrz 2017, 8:16

A brama od garażu jest zepsuta, ze od kilku dni non-stop otwarta? :roll:

luk

Postautor: luk » 03 wrz 2017, 8:44

abcd pisze:A brama od garażu jest zepsuta, ze od kilku dni non-stop otwarta? :roll:

Jest informacja na tablicy ogloszen. Komus sie nie zamknela i wyglada na to, ze na wlasna reke probowal ja 'naprawic'.

abcd

Postautor: abcd » 03 wrz 2017, 8:49

luk pisze:
abcd pisze:A brama od garażu jest zepsuta, ze od kilku dni non-stop otwarta? :roll:

Jest informacja na tablicy ogloszen. Komus sie nie zamknela i wyglada na to, ze na wlasna reke probowal ja 'naprawic'.

Dzięki za info.

kustosz

Postautor: kustosz » 03 wrz 2017, 18:28

Vissas pisze:My dzis spimy testowo.glosna strasznie wentylacylacja na dachu . Gdzies auto alarm dzwoni... niestety drzwi do klatki 4 caly czas orwarte i widze ze uszczelka juz popsuta:/ kazdy moze wejsc do klatki - slabo:(

Na którym piętrze mieszkacie i w której klatce, że słychać u Was wentylację? :(

Pegaso

Postautor: Pegaso » 04 wrz 2017, 9:24

luk pisze:

Nie do końca - rozmawiałem z człowiekiem, który ją otwierał.
Zerwało zapadkę i napęd nie podnosił bramy.
Rozblokowanie oczywiście zrobione ale nic nie dało, bo i tak było zerwane więc podnoszenie łańcuchem .
W połowie ręcznego podnoszenia się zacięła na amen, kilka kolejnych prób z cofaniem tez nic nie dało . W 2 osoby jakoś sobie poradzili, ale sprężyny spadły.
Administrator chce żeby dzwonić - OK można zadzwonić, ale co potem ?
Siedzieć z zatrzaśniętym autem, aż przyjedzie serwis?
W domu można mieć napęd niskiej klasy - w tak dużym garażu będzie ona otwierana pewnie ze 200-300 razy na dobę.
Nawet jeśli sama brama będzie dobrej jakości to mam nadzieję ,że ludzie ja montujący, regulujący i konserwujący mają pojęcie o tym co robią.
Z powodu braku fachowców i szybko rozwijającego się rynku w niektórych serwisach pracują ludzie bez odpowiedniego doświadczenia - jak jest w tym przypadku to nie wiem - oby było OK .

misstrout

Postautor: misstrout » 04 wrz 2017, 14:34

michaljg pisze:Mamy nadzieje, ze niemowlak nas tez nie będzie budził w czasie ciszy nocnej ;-)

Ja też, póki co daje radę ;)

Vissas

Postautor: Vissas » 07 wrz 2017, 18:51

kustosz pisze:
Vissas pisze:My dzis spimy testowo.glosna strasznie wentylacylacja na dachu . Gdzies auto alarm dzwoni... niestety drzwi do klatki 4 caly czas orwarte i widze ze uszczelka juz popsuta:/ kazdy moze wejsc do klatki - slabo:(

Na którym piętrze mieszkacie i w której klatce, że słychać u Was wentylację? :(

Na 6 kl4 - przy drugiej nocy bylo juz ok - mysle ze to jest cos z czym mozna zyc :)

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”