Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Wszystko zalezy od tego czy goni Cie czas i to czy chcesz sie pozniej sie upominac dewelopera o naprawe usterek. Z doswiadczenia wiem, ze odbierajac klucze lekko mowiac dla dewelopera twoje usterki schodza na odlegly plan, byle by mieli Twoj podpis od odbiorze.
-
Mieszkanie odebrane. Drobne usterki, głównie porysowane okna. Do 45 dni dają sobie na usunięcie usterek.
morth pisze:Usterka, którą pamiętam, a której nie wpisałem bo nie odebrałbym mieszkania to np. pęknięta w 1 miejscu wylewka ( poprawione w swoim zakresie).
Ciekawe jak wygląda sprawa gwarancji w takim przypadku. Znając Budimex na 99% odrzucą ewentualne przyszłe roszczenia w razie gdyby za rok rozeszła się w tym miejscu podłoga.
sand pisze:morth pisze:Usterka, którą pamiętam, a której nie wpisałem bo nie odebrałbym mieszkania to np. pęknięta w 1 miejscu wylewka ( poprawione w swoim zakresie).
Ciekawe jak wygląda sprawa gwarancji w takim przypadku. Znając Budimex na 99% odrzucą ewentualne przyszłe roszczenia w razie gdyby za rok rozeszła się w tym miejscu podłoga.
Nie wiem nie przewiduje takiej sytuacji proszę nie krakać

Po drugie oni tego nie wpisali w końcowy protokół to myślisz że by pamiętali że w moim mieszkaniu było lekkie pęknięcie na podłodze i że sam je naprawiałem ?:D
u mnie nie odebrane ok. 50 usterek wpisanych do protokołu, klatka C, ściany krzywe jak w mieszkaniu w którym obecnie mieszkam z '89 roku, jakas porażka, szyny porysowane futryny pocięte, różna wysokość gniazdek, chyba nie byli trzeźwi jak to robili, nie mówiąc już o poprawianych ścianach i podłogach bo za pierwszym razem im już pewnie odparzyło.
morth pisze:sand pisze:morth pisze:Usterka, którą pamiętam, a której nie wpisałem bo nie odebrałbym mieszkania to np. pęknięta w 1 miejscu wylewka ( poprawione w swoim zakresie).
Nie wiem nie przewiduje takiej sytuacji proszę nie krakać, a dla drobnego pęknięcia, które sobie wykułem i zalałem na nowo nie chciało mi się czekać +30 dni.
Po drugie oni tego nie wpisali w końcowy protokół to myślisz że by pamiętali że w moim mieszkaniu było lekkie pęknięcie na podłodze i że sam je naprawiałem ?:D
Oby nic się nie działo:) Znajomy miał taką sytuację z pękniętą wylewką przez całą szerokość przedpokoju i wiem, że spinali to metalowymi klamrami żeby się właśnie nie rozchodziło w przyszłości. A co do Budimexu, niestety jestem przekonany że będą czepiać się wszystkiego aby tylko zdjąć z siebie odpowiedzialność;/
Pięknie dziękuję wszystkim za wyjaśnienia 

-
A ile taka przyjemność odbierania że specjalistyczną firmą kosztuje? Około.
od 200 do prawie 400 czasem. ja się spotkałem z takim cennikiem
Parę ciekawostek z klatka D

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”