[Bud. D] Czy konieczne jest kładzenie gładzi na ścianach w nowym mieszkaniu - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
mam_3D

[Bud. D] Czy konieczne jest kładzenie gładzi na ścianach w nowym mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: mam_3D » 10 wrz 2017, 10:44

michał pisze:Hej. Mogę Ci pomalować w krótkim terminie. Jak chcesz zobaczyć jak to wyglada to zapraszam do.mnie do 1 klatki.

@michał - robiłeś najpierw gładzie czy gruntowałeś to co było i malowałeś?

michał

Re: [Bud. D] Czy konieczne jest kładzenie gładzi na ścianach w nowym mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: michał » 10 wrz 2017, 18:49

Bez gładzi. Gruntowanie, uzupełnianie ubytków i malowanie.

sojus

Re: [Bud. D] Czy konieczne jest kładzenie gładzi na ścianach w nowym mieszkaniu - Centralna Park

Postautor: sojus » 11 wrz 2017, 7:57

Czyli mój znajomy nie kłamał mówiąc, że na 4 mieszkania jakie wykańczał po LC Corp tylko w jednym chcieli kłaść gładź (ale tam w 75m2 poszło 140tys z wykończenie :D ) To przyspiesza czas wykończenia oraz nie ma takiego syfu w mieszkaniu :D oczywiście jak nie ma kucia i stawiania nowych ścian :D

Wrona

Postautor: Wrona » 11 wrz 2017, 10:28

To że ktoś na mieszkaniówce od LC Corp nie robił gładzi to nie oznacza o ich super robocie wykonanej ale o wymaganiach kupujących. W dobie tynków maszynowych generalnie nie ma konieczności wykonania gładzi w nowym budownictwie, ale jak ktoś lubi jak ściana wygląda jak kartka papieru to z pewnością gładź zrobi.

sojus

Postautor: sojus » 11 wrz 2017, 10:30

Zgoda ale jak widziałem mieszkania znajomych przed remontem to na prawde było kiepsko wiec ja wiem ze rynek wymusza jakosc ale fajnie ze pilnuja tego :D

luk

Postautor: luk » 11 wrz 2017, 11:24

sojus pisze:Czyli mój znajomy nie kłamał mówiąc, że na 4 mieszkania jakie wykańczał po LC Corp tylko w jednym chcieli kłaść gładź (ale tam w 75m2 poszło 140tys z wykończenie :D ) To przyspiesza czas wykończenia oraz nie ma takiego syfu w mieszkaniu :D oczywiście jak nie ma kucia i stawiania nowych ścian :D

U mnie roznica przed I po gladzi jest kolosalna, wiec te pare stowek wiecej w porownaniu z efektem wizualnym I komfortem mieszkania, jaki z tym sie wiaze jest niewielka roznica. Chyba, ze ktos wykancza mieszkanie pod wynajem, to juz inna bajka. ;)

misstrout

Postautor: misstrout » 11 wrz 2017, 15:16

Ja nie mam gładzi bo zależy mi na czasie i nie mam nic przeciw chropowatości ścian. Uważam, że ma swój urok ;). Oczywiście są miejsca, gdzie jest odrobinę za bardzo ale ogólnie spoko. Więc tylko zleciliśmy uzupełnianie ubytków.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”