sprecyzuj Karol:)
jaka macie date Terminu Przekazania Lokalu w Umowie Deweloperskiej?
U mnie jest to najpozniej do dnia 16.07.2018.
[Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp
Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2017, 12:30 przez blakeg1, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp
u mnie tez termin przekazania jest w lipcu 2018
My jak podpisywaliśmy to babka mówiła, że raczej przekazanie będzie w tym "pierwszym terminie przekazania".
W czerwcu mąż był w LCC (w innej sprawie) i rozmawiał z kobitą i mówiła, że celują dalej w pierwszy termin przekazania a ten wypada o ile dobrze pamietam to na kwiecień/maj.
W czerwcu mąż był w LCC (w innej sprawie) i rozmawiał z kobitą i mówiła, że celują dalej w pierwszy termin przekazania a ten wypada o ile dobrze pamietam to na kwiecień/maj.
u mnie w UD nie kojarze nic o nazwie "pierwszy termin oddania lokalu"... Domyslam sie wiec, ze jest to okreslenie nieoficjalne.
Niemniej jednak, wg tego co mowicie, trzeba spodziewac sie odbiorow kwiecien/maj, tak?
Niemniej jednak, wg tego co mowicie, trzeba spodziewac sie odbiorow kwiecien/maj, tak?
-
Dokladnie tak:
Jeszcze raz; w listopadzie chodzi o NIEOFICJALNE przed odbiory. Moment kiedy mozemy dokonac pomiarow, mieszkania na wymagane zakupy.
W kwietniu /maju LCC planuje nas oficjalnie wpuszczac.
Jeszcze raz; w listopadzie chodzi o NIEOFICJALNE przed odbiory. Moment kiedy mozemy dokonac pomiarow, mieszkania na wymagane zakupy.
W kwietniu /maju LCC planuje nas oficjalnie wpuszczac.
Termin w umowie to lipiec 2018.
Nie ma czegoś takiego jak oficjalny termin przedodbiorów itp - to tylko deweloper ma taki tryb oddawania mieszkań że 3-4 miesiące wcześniej robi sobie te przedodbiory po to aby odbiory przebiegały bez problemów - i dziwi mnie, że w bloku D sobie olewali co niektórzy skoro mieli okazje zgłosić usterki wcześniej
ale każdy ma jak lubi 
Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.
Nie ma czegoś takiego jak oficjalny termin przedodbiorów itp - to tylko deweloper ma taki tryb oddawania mieszkań że 3-4 miesiące wcześniej robi sobie te przedodbiory po to aby odbiory przebiegały bez problemów - i dziwi mnie, że w bloku D sobie olewali co niektórzy skoro mieli okazje zgłosić usterki wcześniej

Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.
sojus pisze:Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.
dobrze, że użyłeś słowa PODOBNO...
Wszystko zależy jaki bank, u nas w PEKAO babka powiedziała, że swobodnie można przesuwać wypłatę z MDM, trzeba tylko miesiąc wcześniej zgłosić, że będzie się chciało przesunąć wypłatę. I nie trzeba za to nic płacić. W innych bankach pewnie też można, w niektórych pewnie bedzie to również za darmo a w niektórych trzeba bedzie płacić za aneks do umowy. Myślę, że banków, które nie przekładają terminu jest mniej niż te co przekładają.
-
madziks pisze:sojus pisze:Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.
dobrze, że użyłeś słowa PODOBNO...
Wszystko zależy jaki bank, u nas w PEKAO babka powiedziała, że swobodnie można przesuwać wypłatę z MDM, trzeba tylko miesiąc wcześniej zgłosić, że będzie się chciało przesunąć wypłatę. I nie trzeba za to nic płacić. W innych bankach pewnie też można, w niektórych pewnie bedzie to również za darmo a w niektórych trzeba bedzie płacić za aneks do umowy. Myślę, że banków, które nie przekładają terminu jest mniej niż te co przekładają.
O, sam jestem w PEKAO, zadzwonie i zapytam czy jest taka opcja.
blakeg1 pisze:u mnie w UD nie kojarze nic o nazwie "pierwszy termin oddania lokalu"...
My jak dostaliśmy harmonogram to było tam napisane tak:
data wykonania poziomu 0
data wykonania 3 piętra
...
data zakończenia budowy 18.04 (sprawdziłam w tym co dostaliśmy) - i tu babka mówiła, że zaczną sie odbiory
data ostatecznego przekazania mieszkania - tu mówiła, że to ostateczny termin po przekroczeniu, którego deweloper będzie musiał zacząć wypłacać odszkodowania.
I wtedy mówiła, że trzeba się liczyć, że odbiory zaczną się w maju a termin na ostateczne oddanie specjalnie jest wpisany w umowie później, gdyby mieli po drodze jakieś nieoczekiwane opóźnienia i przesunęłoby się zakończenie budowy.
to zdaje sobie sprawe z tego ze lipiec to ostateczny ostateczny...
mysle ze w kwietniu juz wszystko sie zacznie i beda spokojnie oddawac.
sami widzimy ze lada chwila wszystko bedzie (przynajmniej z zewntarz) gotowe
mysle ze w kwietniu juz wszystko sie zacznie i beda spokojnie oddawac.
sami widzimy ze lada chwila wszystko bedzie (przynajmniej z zewntarz) gotowe
Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”