[Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku E Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
blakeg1

Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Postautor: blakeg1 » 18 wrz 2017, 12:21

sprecyzuj Karol:)

jaka macie date Terminu Przekazania Lokalu w Umowie Deweloperskiej?

U mnie jest to najpozniej do dnia 16.07.2018.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2017, 12:30 przez blakeg1, łącznie zmieniany 1 raz.

misiek

Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Postautor: misiek » 18 wrz 2017, 13:17

u mnie tez termin przekazania jest w lipcu 2018

madziks

Postautor: madziks » 18 wrz 2017, 13:30

My jak podpisywaliśmy to babka mówiła, że raczej przekazanie będzie w tym "pierwszym terminie przekazania".
W czerwcu mąż był w LCC (w innej sprawie) i rozmawiał z kobitą i mówiła, że celują dalej w pierwszy termin przekazania a ten wypada o ile dobrze pamietam to na kwiecień/maj.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 18 wrz 2017, 14:28

u mnie w UD nie kojarze nic o nazwie "pierwszy termin oddania lokalu"... Domyslam sie wiec, ze jest to okreslenie nieoficjalne.
Niemniej jednak, wg tego co mowicie, trzeba spodziewac sie odbiorow kwiecien/maj, tak?

karol_z_bud_E

Postautor: karol_z_bud_E » 18 wrz 2017, 14:39

Dokladnie tak:
Jeszcze raz; w listopadzie chodzi o NIEOFICJALNE przed odbiory. Moment kiedy mozemy dokonac pomiarow, mieszkania na wymagane zakupy.
W kwietniu /maju LCC planuje nas oficjalnie wpuszczac.

sojus

Postautor: sojus » 18 wrz 2017, 15:08

Termin w umowie to lipiec 2018.

Nie ma czegoś takiego jak oficjalny termin przedodbiorów itp - to tylko deweloper ma taki tryb oddawania mieszkań że 3-4 miesiące wcześniej robi sobie te przedodbiory po to aby odbiory przebiegały bez problemów - i dziwi mnie, że w bloku D sobie olewali co niektórzy skoro mieli okazje zgłosić usterki wcześniej :) ale każdy ma jak lubi :)

Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.

madziks

Postautor: madziks » 18 wrz 2017, 15:46

sojus pisze:Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.

dobrze, że użyłeś słowa PODOBNO...
Wszystko zależy jaki bank, u nas w PEKAO babka powiedziała, że swobodnie można przesuwać wypłatę z MDM, trzeba tylko miesiąc wcześniej zgłosić, że będzie się chciało przesunąć wypłatę. I nie trzeba za to nic płacić. W innych bankach pewnie też można, w niektórych pewnie bedzie to również za darmo a w niektórych trzeba bedzie płacić za aneks do umowy. Myślę, że banków, które nie przekładają terminu jest mniej niż te co przekładają.

karol_z_bud_E

Postautor: karol_z_bud_E » 18 wrz 2017, 15:48

madziks pisze:
sojus pisze:Trzeba pamiętać, że dla MDMowców wcześniejsze odbiory nic nie dają bo i tak dopóki nie wpłynie ostatnia transza - u mnie 25.05 nic wcześniej sie nie da zrobią a podobno przesunięcia tego terminu nie są wskazana ani możliwe - nie wiem jak jest w rzeczywistości.

dobrze, że użyłeś słowa PODOBNO...
Wszystko zależy jaki bank, u nas w PEKAO babka powiedziała, że swobodnie można przesuwać wypłatę z MDM, trzeba tylko miesiąc wcześniej zgłosić, że będzie się chciało przesunąć wypłatę. I nie trzeba za to nic płacić. W innych bankach pewnie też można, w niektórych pewnie bedzie to również za darmo a w niektórych trzeba bedzie płacić za aneks do umowy. Myślę, że banków, które nie przekładają terminu jest mniej niż te co przekładają.

O, sam jestem w PEKAO, zadzwonie i zapytam czy jest taka opcja.

madziks

Postautor: madziks » 18 wrz 2017, 15:53

blakeg1 pisze:u mnie w UD nie kojarze nic o nazwie "pierwszy termin oddania lokalu"...

My jak dostaliśmy harmonogram to było tam napisane tak:
data wykonania poziomu 0
data wykonania 3 piętra
...
data zakończenia budowy 18.04 (sprawdziłam w tym co dostaliśmy) - i tu babka mówiła, że zaczną sie odbiory
data ostatecznego przekazania mieszkania - tu mówiła, że to ostateczny termin po przekroczeniu, którego deweloper będzie musiał zacząć wypłacać odszkodowania.
I wtedy mówiła, że trzeba się liczyć, że odbiory zaczną się w maju a termin na ostateczne oddanie specjalnie jest wpisany w umowie później, gdyby mieli po drodze jakieś nieoczekiwane opóźnienia i przesunęłoby się zakończenie budowy.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 18 wrz 2017, 16:09

to zdaje sobie sprawe z tego ze lipiec to ostateczny ostateczny...

mysle ze w kwietniu juz wszystko sie zacznie i beda spokojnie oddawac.

sami widzimy ze lada chwila wszystko bedzie (przynajmniej z zewntarz) gotowe

Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”