Aleja Pokoju 83 Kraków od Atal - opinie na forum nowego osiedla w Czyżynach

Miejsce przeznaczone dla osób, które mają zamiar kupić lub już kupiły mieszkania na osiedlu Aleja Pokoju 83 Kraków od dewelopera Atal.
iti

Aleja Pokoju 83 Kraków od Atal - opinie na forum nowego osiedla w Czyżynach

Postautor: iti » 20 wrz 2017, 10:14

Powstanie nam nowe osiedle w Czyżynach, którego jeszcze nie ma na forum - Aleja Pokoju 83 w Krakowie, a ma je wybudować deweloper Atal. Bloki mają powstać w miejscu, w którym kiedyż znajdował się Polmozbyt, ale został wyburzony i powstała z tego spora działka. W zasadzie, to wygląda na to, że na tych czterech blokach, to się tam nie skończy, bo miejsca jest tam naprawdę dużo. Chyba też powstaną nowe lokale usługowe wzdłuż Alei Pokoju, a tam na pewno się przydadzą, bo pustawo jest w okolicy.

Obrazek

Jeśli chodzi o ceny, to zaczynają się od 5 900 zł/m2 w przypadku mieszkań największych, a kończą na 6 200 zł/m2 w przypadku kawalerek i mieszkań 2-pokojowych. Plus, chyba standardowo u dewelopera Atal, trzeba dopłacić dodatkowo za wykończenie balkonu. Za to miejsca postojowe w niezłych cenach, bo za naziemne trzeba zapłacić jedynie 9 000 zł, natomiast za stanowisko w garażu 28 000 zł. Swoją drogą, ciekawe jaki jest tam współczynnik miejsc postojowych, ale chyba w części bloków partery zostaną przeznaczone na garaże.

Obrazek

Jest może ktoś na forum, kto rozważa zakup tam mieszkania, to może napisze na forum, jakie ma opinie o projekcie Aleja Pokoju 83 Kraków :?: Co myślicie o tej lokalizacji w Czyżynach, chyba jest nieźle, nie jest bardzo daleko do Parku Lotników Polskich, jest w okolicy M1, a niedaleko powstanie także Cracovia Outlet w Czyżynach. Blisko jest do linii tramwajowej i do trzeciej obwodnicy, niedaleko Bulwary Wiślane i ścieżka rowerowa wzdłuż nich w stronę centrum. Co myślicie o tej inwestycji, jej lokalizacji, cenie i itp. :?:

mike_

Re: Aleja Pokoju 83 Kraków od Atal - opinie na forum o nowej inwestycji w Czyżynach

Postautor: mike_ » 20 wrz 2017, 13:28

Wydaje się, że inwestycja jest bardo ciekawa za ceny, które chce Atal. Lokalizacja jak na Kraków jest całkiem niezła. W porownaniu do NC bloki są znacznie niższe, na wizkach mają chyba tylko 5 pięter, miejsca parkingowe są także znacznie tańsze niż w NC.
Na pewno zagęszczenie osób też będzie znacznie mniejsze niż w NC, linia tramwajowa tuż pod blokiem.
Deweloper Atal też jest całkiem sensowny mimo tego, że zdarzają się narzekania na jakość ich robót. W każdym razie na pewno ta jakość nie jest gorsza od prac wykonanych przez Budimex. ;)
Już zaczynam żałować, że wybrałem mieszkanie w NC :)

morth

Re: Aleja Pokoju 83 Kraków od Atal - opinie na forum o nowej inwestycji w Czyżynach

Postautor: morth » 20 wrz 2017, 15:25

Patrząc na wizualizację to miejsc zewnętrznych to za dużo tam chyba nie będzie ( możliwe że będą tak jak na Orlińskiego tylko płatne)Bo nie są nigdzie zaznaczone. Ewentualnie mogę je dać tam gdzie czerwoną linię narysowałem. Już widzę sznur samochodów parkujących na zieleńcach ( znajomy widok :P) . Brakuje mi też tutaj nawet jakiś małych ( jak w BDMX ale jednak) placów zabaw. jest tylko jakaś piaskownica czy siłownia nie wiec co to jest za tym jednym blokiem ( żółte kółko).

Ale lokalizacja spoko, wysokość budynków też. Gorzej z hałasem tramwajowym (głównie dla pierwszego najdłuższego bloku, będzie swoistym murem dla pozostałej trójki).

Obrazek

mike_

Postautor: mike_ » 20 wrz 2017, 16:18

morth pisze:Patrząc na wizualizację to miejsc zewnętrznych to za dużo tam chyba nie będzie ( możliwe że będą tak jak na Orlińskiego tylko płatne)Bo nie są nigdzie zaznaczone. Ewentualnie mogę je dać tam gdzie czerwoną linię narysowałem. Już widzę sznur samochodów parkujących na zieleńcach ( znajomy widok :P) . Brakuje mi też tutaj nawet jakiś małych ( jak w BDMX ale jednak) placów zabaw. jest tylko jakaś piaskownica czy siłownia nie wiec co to jest za tym jednym blokiem ( żółte kółko).

Ale lokalizacja spoko, wysokość budynków też. Gorzej z hałasem tramwajowym (głównie dla pierwszego najdłuższego bloku, będzie swoistym murem dla pozostałej trójki).

Tak, tylko, że parking podziemny w tej inwestycji kosztuje 3 tysiące więcej niż miejsce zewnętrzne na Orlińskiego/Avii ;)

wesolutka

Postautor: wesolutka » 20 wrz 2017, 20:16

miejsc będzie sporo.. :) fajne plany mieszkan. lokalizacja niespecjalna dla rodzin z dziecmi, ale dużo fajniejsza niż np.fajny dom
"Na osiedlu powstaną łącznie 272 miejsca parkingowe, w tym 263 w garażu podziemnym oraz 9 zewnętrznych." na 202 mieszkania :)

strona inwestycji alejapokoju83.pl/inwestycja/opis-inwestycji.html

sand

Postautor: sand » 22 wrz 2017, 15:13

Ja nauczony doświadczeniem na pewno nie kupiłbym drugi raz mieszkania od Budimex Nieruchomości. Cena na pierwszy rzut oka faktycznie była atrakcyjna wliczając również nietanie miejsce parkingowe. Jeśli chodzi jednak o sposób w jaki zostałem potraktowany przez spółkę i koszty jakie poniosłem z tego tytułu na prawnika to całość nie wygląda już tak kolorowo. Doliczając do tego ich bezczelne gierki w sprawie wad lokalu, które powinny być uznane i poprawione w mgnieniu oka to stanowczo odradzam tego dewelopera. Jest na rynku wiele innych, atrakcyjnych cenowo inwestycji, z miłą obsługą i rzetelnymi fachowcami.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 22 wrz 2017, 15:54

Mógłbyś podać przykłady ofert cenowo lepszych z dobrą komunikacją miejską tylko bez ofert typu Swoszowice itd

Napisałem, że dla osób o "słabych" nerwach nie polecam Budimexu. Dla kogoś kto walczy o swoje i jest kumaty, mieszkania w Czyżynych od BX to była okazja. Miałem mnóstwo problemów, nerwów i straciłem czas, który musiałem poświęcić. Ale takie jest życie, jak ktoś ma kasy jak lodu, mógł wybrać super dewelopera, zlecić jakiejś firmie cały odbiór, walkę z budimexem itd.

sand

Postautor: sand » 22 wrz 2017, 23:02

Sugerujesz, że nie walczyłem o swoje, czy że ja i mój prawnik jesteśmy niekumaci? Oczywiście żartuję. Po prostu nie tak powinno wyglądać kupno mieszkania w XXI wieku, żeby podczas zawierania transakcji trzeba było ciągle uważać i mieć oczy dookoła głowy ponieważ deweloper chce cię na każdym kroku oszukać. Rynek powoli do tego dorasta. Widać to po innych sprzedających, tych dbających o klienta, w wielu sprawach idących klientowi na rękę i chcących pozostawić po sobie dobre wrażenie. Budimex Nieruchomości najwyraźniej jeszcze do tego nie dorósł i wątpie czy tak zarządzaną spółkę będzie kiedyś na to stać. Wyraziłem swoją opinię przestrzegając tym samym innych. Jeśli ktoś będąc pełnosprawną osobą chce kupić atrakcyjne miejsce postojowe dla inwalidów lub wymieniać się bez końca pismami na temat ewidentnych niedoróbek i wad to takie atrakcje tylko w Budimex Nieruchomości. Wszystko gratis w dobrej cenie za m2 lokalu.

Wrona

Re: Aleja Pokoju 83 Kraków od Atal - opinie na forum nowego osiedla w Czyżynach

Postautor: Wrona » 04 paź 2017, 12:22

Gdzie jest moderator?? bo nie widzę postów dotyczących Atal i nowego osiedla tylko nawalankę o innych developerach...
Ostatnio zmieniony 11 paź 2017, 23:19 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Posprzątane :)

Wróć do „Aleja Pokoju 83 Atal - forum mieszkańców”