Okres grzewczy jak uruchomic grzejniki w nowym mieszkaniu - os. Avia 2
-
Okres grzewczy jak uruchomic grzejniki w nowym mieszkaniu - os. Avia 2
Odpowietrzalismy grzejniki w nowym mieszkaniu dalusmy na 4 i nie grzeja. Ktos cos wie co zrobic aby grzaly?
Re: Okres grzewczy jak uruchomic grzejniki w nowym mieszkaniu - os. Avia 2
Odkręćcie zawory na klatce.
Trzeba tez odpowietrzyć na grzejniki.
Ujme to po chlopsku
bo nie wiem jak sie te elementy nazywaja
ale proponuje tez sprawdzic ustawienie dwoch srubeczek laczacych u dolu kaloryfer z rurkami ze sciany - musza miec ta "kreseczke" pionowo... wiem bo sama to przerabialam
jesli jest poziomo wystarczy przekrecic srubokretem. ps. dzis byly wylaczone kaloryfery bo temperatura na zewnatrz byla wysoka
jak nie beda dzialac pan wspolpracujacy z administracja jest bardzo pomocny - pani Ewa poinformuje go i na pewno pojawi sie w mieszkaniu naprawic co trzeba (nie mam jak na razie do niego zadnych zastrzezen)

jak nie beda dzialac pan wspolpracujacy z administracja jest bardzo pomocny - pani Ewa poinformuje go i na pewno pojawi sie w mieszkaniu naprawic co trzeba (nie mam jak na razie do niego zadnych zastrzezen)
Czy działają Wam grzejniki ?
Witam,
u nas w mieszkaniu klatka C kaloryfery są zimne. Wszystkie są odkręcone na maksa i nie są zapowietrzone.
Czy ktoś ma taki sam problem?
u nas w mieszkaniu klatka C kaloryfery są zimne. Wszystkie są odkręcone na maksa i nie są zapowietrzone.
Czy ktoś ma taki sam problem?
A czy wszystkie zawory pod grzejnikami masz odkręcone? Choć skoro grzejniki udało się odpowietrzyć, to chyba tak. W nocy też grzejniki nie działały? Wtedy bardziej spada temperatura i automatycznie włącza się ogrzewanie w bloku.
-
Na to wygląda że albo problem jest tylko w klatce C albo w całym budynku. W blokach przy Orlińskiego grzejniki są cieplutkie.
Tutaj klatka B
Od conajmniej kilku dni nie grzeja grzejniki. Ani w dzien ani w nocy. Odkrecone na max ale nawet szumu wody nie słychać wiec chyba nie ma sensu odpowietrzac. Noce coraz zimniejsze. Zglaszal to juz ktos?
Od conajmniej kilku dni nie grzeja grzejniki. Ani w dzien ani w nocy. Odkrecone na max ale nawet szumu wody nie słychać wiec chyba nie ma sensu odpowietrzac. Noce coraz zimniejsze. Zglaszal to juz ktos?
Cześć
Pytanko działa już ogrzewanie bo jestem w delegacji. Może ktoś coś klatka C
Pytanko działa już ogrzewanie bo jestem w delegacji. Może ktoś coś klatka C
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”