Bramka do osiedla Avia od strony Lewiatana i klucze - pytanie
Bramka do osiedla Avia od strony Lewiatana i klucze - pytanie
Czy bramka na osiedle od strony Lewiatana będzie docelowo zamknięta (mam nadzieję że nie ale wolne się upewnić) a jeśli tak to jaki klucz ja otwiera
Re: Bramka do osiedla Avia od strony Lewiatana i klucze - pytanie
Klucze i kod powinni miec tylko mieszkancy Avia wkoncu to osiedle zamkniete a nie droga na skroty dla niektorych...
iiii pisze:Klucze i kod powinni miec tylko mieszkancy Avia wkoncu to osiedle zamkniete a nie droga na skroty dla niektorych...
Hue hue - jestem mieszkancem osiedla Avia, przy tej bramce nie ma zadnego pada do wpisywania kodu... wiec nie bardzo wiem o czym mowisz
Każdy mieszkaniec otrzymał klucz do wszystkich magicznych furtek - klucz master. Na pewno przy oddawaniu mieszkania zwrócono na niego uwagę.
Ta furtka jest ufundowana przez mieszkańców bloku 6 i nie ma żadnego zamka. Domofon przy furtce od 2-go pułku też jest na koszt mieszkańców szóstki.
Tu chyba ktoś zdenerwował się na osobę, która dosyć niefortunnie zaparkowała swój samochód. Zdjęcie jest sprzed kilku dni, chyba z niedzieli.

Nie wiem czy tak powinno się postępować ze źle zaparkowanymi samochodami, ale też wyobrażam sobie, że komuś z większym wózkiem z dzieckiem, mogło być naprawdę trudno wyjechać przez furtkę.

Nie wiem czy tak powinno się postępować ze źle zaparkowanymi samochodami, ale też wyobrażam sobie, że komuś z większym wózkiem z dzieckiem, mogło być naprawdę trudno wyjechać przez furtkę.
nadka pisze:Tu chyba ktoś zdenerwował się na osobę, która dosyć niefortunnie zaparkowała swój samochód. Zdjęcie jest sprzed kilku dni, chyba z niedzieli.
Nie moge. Oni już każdą dziurę zastawią tym zlomem.
Wstyd moi sąsiedzi. Wstyd.
Osoba, która dokonała zniszczeń mienia jest niczym więcej jak wandalem i powinna srogo za to odpowiedzieć.
Osoba, która dokonała zniszczeń mienia jest niczym więcej jak wandalem i powinna srogo za to odpowiedzieć.
Ja nie pochwalam takich zachowań, ale osoby kierujące pojazdami też powinny mieć trochę wyobraźni i skoro już jest wyznaczona ta koperta to nie wciskać się na siłę tylko postawić samochód kilka kroków dalej. Niestety na tym osiedlu nie będzie miłej atmosfery i spokoju bo zarówno jedna jak i druga strona prosi się o konflikty. Nie każdy samochód musi stać przed samą klatką. Skoro nie udało się znaleźć dziś miejsca to należy auto postawić dalej i dojść - taka jest niestety smutna rzeczywistość na tym osiedlu. Jeśli nie będzie interwencji mieszkańców u urzędników w sprawie jakiś parkingów to nie widzę tego. Ktoś wydał decyzję i co za tym idzie zgodę na budowę tak potężnego osiedla i nie zastanawiali się jak będzie ono funkcjonować to teraz powinni szukać rozwiązań żeby ułatwić ludziom życie na nim. Co niektórzy zamiast tracić czas i siły na forum przepychając się powinni się skrzyknąć i wystosować pismo do miasta w tej sprawie, a nie czekać i obrażać innych mieszkańców. Myślę, że taka liczba mieszkańców podpisałaby tą petycję, że miasto nie miałoby wyboru i musiałoby coś zrobić.
Na terenie osiedli Orlińskiego i Avia nie ma już miejsca na dodatkowe parkingi, jedynie mogłyby one powstać gdzieś w okolicy, a jak widać nawet dzisiaj wolnych miejsc parkingowych w okolicy nie brakuje, tylko tym parkującym pod klatką, na trawniku, na chodniku, czy centralnie na wjeździe do garażu, pokonać tej odległości się nie chce.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”