Brak oświetlenia zewnętrznego wokół bloku i kwestia jego włączenia - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
dexter

Brak oświetlenia zewnętrznego wokół bloku i kwestia jego włączenia - Avia 3

Postautor: dexter » 03 paź 2017, 12:08

Zaraz po odbiorze mieszkania został zgłoszony do administratora problem braku oświetlenia wokół bloku i na dziedzińcu, po kilku przypomnieniach o temacie udało mi się ustalić, że oświetlenie nie działa i nie wiadomo dlaczego tak jest, bo nie ma jeszcze przekazanej dokumentacji od Budimexu. Podobno było sprawne, ale szczerze mówiąc to ani razu nie udało mi się widzieć żeby oświetlenie działało - czy ktoś z Państwa widział by światła na dziedzińcu i wokół bloku były kiedykolwiek włączone :?:

ked14

Re: Brak oświetlenia zewnętrznego wokół bloku i kwestia jego włączenia - Avia 3

Postautor: ked14 » 03 paź 2017, 12:58

ja nie widziałem nigdy żeby działało i szczerze myślałem, że celowo jest wyłączone póki ludzie się jeszcze nie wprowadzali.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 03 paź 2017, 13:36

byłem przekonany, że celowo nie jest włączone

dexter

Postautor: dexter » 03 paź 2017, 13:55

Niestety nie, oświetlenie powinno się włączać automatycznie poprzez czujnik zmierzchu - tak to działa we wszystkich blokach, nawet tych jeszcze nie oddanych, tylko nie w naszym i nie wiadomo dlaczego :?

dexter

Postautor: dexter » 08 paź 2017, 19:13

Obecny administrator podobno nie otrzymał jeszcze dokumentacji całego bloku i nie wiedzą gdzie szukać problemu, ale jak sama dzwoniłam odnośnie kontenerów to też nie było innego miejsca, a jak więcej osób to szybko miejsce się jednak znalazło - może więcej telefonów w sprawie oświetlenia da lepszy efekt? Jak pokazuje przykład kontenerów w grupie siła :)

dexter

Postautor: dexter » 11 paź 2017, 11:08

Wczoraj pojawiło się oświetlenie, przynajmniej na części dziedzińca i przejść przy klatkach - to już coś ;)

ked14

Postautor: ked14 » 11 paź 2017, 11:13

dexter pisze:Wczoraj pojawiło się oświetlenie, przynajmniej na części dziedzińca i przejść przy klatkach - to już coś ;)

To czekamy na resztę ;)

Generalnie bardzo fajnie się to od strony dziedzińca prezentuje

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”