Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
slwk
Administrator

Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: slwk » 16 mar 2015, 14:25

Budowa Orlińskiego 4 idzie nieźle, co widać pod tym linkiem i na poniższych zdjęciach. Można chyba uznać, że kolejny ważny etap powstawania tej inwestycji został zakończony i teraz pozostaje już tylko wykończenie tego bloku. I o tym możemy dyskutować w nowym wątku. A w budynku pojawiają się instalacje, trwają chyba również prace przy pokrywaniu dachu. Oby nadal szło tak sprawnie :)

Obrazek
Obrazek

Pasiek

Re: Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: Pasiek » 17 mar 2015, 14:56

Byłem w biurze podpytać o parę spraw
- na dzień dzisiejszy NIE ma w planach wcześniejszego oddawania mieszkań/zakończenia budowy, pomimo że wyprzedzają harmonogram
- nie ma jeszcze w sprzedaży miejsc parkingowych/postojowych od południowej strony O4
- bez problemu można dostać plany instalacji co/wod-kan/elektryka - właśnie je przeglądam (jest to ksero z ich dokumentacji po które osobiście trzeba się zgłosić)

Feelip

Postautor: Feelip » 17 mar 2015, 21:07

Gdyby Budimexowi zależało na wcześniejszym oddaniu budynku, już dzisiaj byłby przynajmniej zamknięty (co stoi na przeszkodzie montażu stolarki okiennej i drzwiowej?Nic). Konstrukcja stoi z wyprzedzeniem, wykończenie skończy się pewnie zgodnie z planem.

ATM

Postautor: ATM » 19 mar 2015, 8:11

Jeśli dobrze pamiętam w prospekcie informacyjnym w trwającym etapie deweloper zapowiedział, że do bodajże 3 kwietnia wybuduje daną ilość pięter (zbudował oczywiście więcej) ale również wstawi okna na 1 i 2 piętrze + instalacje wewnątrz (ich nie poruszam).. Jak zatem należy to interpretować?
Bo można brać pod uwagę stopień zaawansowania całej inwestycji [%] (i tu pewnie jest ok) lub iść tokiem narzuconym przez prospekt (i mogą być braki).
Czy jeżeli nie wstawią okien będą mieć obsuwę?

jasiek

Postautor: jasiek » 23 mar 2015, 21:27

Cześć, przejazdem byłam w sobotę na Orlińskiego i fakt, że wszystko szybko rośnie ale chciałam się z Wami podzielić moimi odczuciami, że robi się tam strasznie ciasnooo!! podejrzewałam, że tak będzie ale trochę mnie to przeraża. Wiadomo, że te ogrodzenia i maszyny znikną i pewnie będzie troche przestrzeni ale jak oni planują tam te wszystkie bloki wcisnąć to sobie tego nie wyobrażam w tym momencie :roll:
a Wy jakie macie odczucia? :roll:

kuba

Postautor: kuba » 23 mar 2015, 22:59

Hej, będzie ciasno ale tak też miało być, jak całe osiedle powstanie a głównie wieże - to dopiero będzie efekt fajny :D
Nie ma co dramatyzować, będzie jednolicie, nowocześnie a odległości między blokami będą wystarczające.
Urban style ;)

iti

Postautor: iti » 24 mar 2015, 0:35

No owszem, odległości pomiędzy budynkami nie będą duże, ale tego specjalnie nikt nie ukrywał :) A jak ktoś chciał, to zawsze mógł spróbować poszukać czegoś zwróconego "na zewnątrz" osiedla, jak np. zachodnia strona Orlińskiego 4. Tymczasem na tej inwestycji trwają prace przy zakładaniu instalacji w pionach. Na zdjęciu poniżej widać, że sporo zgromadzili tam materiałów i prace ciągle trwają :)

Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 24 mar 2015, 10:08

Ale ja nie dramatyzuje. To nie o to chodzi. Raczej o efekt kupowania dziury w ziemi a tu nagle powstają takie kolosy!! :D nie należę do ludzi, którzy chcą mieszkac blisko centrum, ale miec całkowity spokój, kupic mieszkanie za 4500 zl i wymagać standardu jak w mieszkaniach za 8000 zl itp. Wiec luz ;) myślę tzn mam nadzieję, ze będzie się tam dobrze mieszkac i ten szum od stella-Sawickiego niw będzie taki uciążliwy.
A tak nawiazujac do zdjrcia ponizej jak myślicie, chyba ze macie jakies info czy rury od instalacji będą schowane w ścianach czy na zewnątrz?

ATM

Postautor: ATM » 24 mar 2015, 10:51

Jeśli chodzi o rury odpowiedzialne za doprowadzenie wody do mieszkanie to z tego co wiem są wyprowadzone z podłogi, jeśli masz na myśli wentylację czy rynny to będą chyba puszczone w tych szybach (kominach) które są uwzględnione na rzutach mieszkań.

W kwestii odległości bloków to patrząc przez pryzmat Krakowa byłbym spokojny, bynajmniej na Orlińskiego odległości powinny być porównywalne np ze starym budownictwem na Hucie :P jest na pewno dużo mniej zieleni i drzew co zmienia nieco postrzeganie własnej prywatności ale w porównaniu z inwestycjami na przewozie lub na wielickiej i tak jest super odległość :D :D

ATM

Postautor: ATM » 30 mar 2015, 18:38

Na zewnątrz zbyt wiele się nie zmienia, natomiast w poniższym linku widać że coś tam się dzieje wewnątrz :)
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... iedle.html

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”