Problem ze zmiennym ciśnieniem wody w kranach w mieszkaniu - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
lokatorAvia

Re: Problem ze zmiennym ciśnieniem wody w kranach w mieszkaniu - Avia 2

Postautor: lokatorAvia » 22 paź 2017, 11:52

Antysłoikk pisze:Problem "lezy" po stronie tanich baterii . Z woda jest wszystko ok

To ma być żart ?
Czemu na forum jest pełno osób które nie mając pojęcia o czym piszą piszą po to by tylko coś napisać.

Mam pokazać fakturę za moje baterie ? bo tanie to one nie były i się ośmieszasz pisząc takie głupoty.

Selassie

Postautor: Selassie » 22 paź 2017, 12:30

Ja w Avii 3 mam ten problem. Ciśnienie ciepłej wody jest mizerne. Nie mam pojęcia od czego to zależy ktoś mówił że od tego, że jeszcze nie wszyscy ludzie się wprowadzili ale sam nie wiem.

Spokojnie

Postautor: Spokojnie » 30 mar 2018, 13:30

Kilka dni temu była naprawa. Przez czas naprawy było słabe ciśnienie lub zupełny brak. Czy jest lepiej?

lokatorAvia

Postautor: lokatorAvia » 01 kwie 2018, 16:12

Spokojnie pisze:Kilka dni temu była naprawa. Przez czas naprawy było słabe ciśnienie lub zupełny brak. Czy jest lepiej?

Halo ! Naprawa gdzie ? Na Avii 2 u nas bo ze zmiennością ciśnienia jest cały czas problem czy ktoś odpowiedział na naszym forum na problem z innej wspólnoty (Avii 3)?

skyman

Postautor: skyman » 01 kwie 2018, 20:28

Z tego, co słyszałem znajomego z innej wspólnoty, to problem z ciśnieniem ciepłej wody w kranach na najwyższych piętrach bierze się z tego, że jest w niej za małe ciśnienie 1,5-2 bary, a powinno być 4-5. I wszystko jest zgodne z normami, które określają, że to powinno być od 1,5 bara do 5 (dokładnych norm tu nie znam, ale jakoś tak). W bloku jest mniej, można by podnieść ciśnienie, ale wszyscy się tego boja, przez to, że instalacja jest ze zgrzewanych rurek pcv i nie wiadomo, czy przy wyższym ciśnieniu nie zaczęło by z nich gdzieś cieknąć :) Czyli będzie testowanie czy instalacja wytrzyma, i tak chyba będzie wreszcie i u nas.

lokatorAvia

Postautor: lokatorAvia » 03 kwie 2018, 16:58

[quote="skyman"]Z tego, co słyszałem znajomego z innej wspólnoty, to problem z ciśnieniem ciepłej wody w kranach na najwyższych piętrach

Tylko u nas problem dotyczy też niższych pięter. No oby coś z tym zrobili. ZZN miał też interweniować w Budimexie ale póki co nie przedstawili żadnego stanowiska. A zobowiązał się do tego na zebraniu jeszcze w zeszłym roku...

Bogdan

Postautor: Bogdan » 05 kwie 2018, 13:12

Mili Państwo.
testowałem problem ciśnienia wody przez połowę ubiegłego roku ( mieszkanie na parterze , po zalaniu )
okazało się że mam ciśnienie w instalacji zimnej 16 bar , ciepłej 13 bar ( przy rurkach dopuszczających 8 bar )
założyłem reduktory i ustawiłem poziom ciśnienia na 3 bar
tak więc myślę ze trochę pomogłem lokatorom z wyższych pięter by u nich woda płynniej płynęła
mimo to warto sprawdzić indywidualne miejsca poboru wody.
pozdrawiam
Bogdan

kpawel

Postautor: kpawel » 27 sie 2018, 0:27

Udało się coś poprawić z ciśnieniem wody? Mieszkam w Avia 1 i też mam podobny problem.

D89

Postautor: D89 » 28 sie 2018, 20:12

Jak skończą się wykończenia i blok będzie normalnie zamieszkały to sytuacja się unormuje.

kpawel

Postautor: kpawel » 28 sie 2018, 21:44

Rozumiem że czas oczekiwania na ciepłą wodę się poprawi bo będzie lepsza cyrkulacja, ale co to ma do ciśnienia? Jeżeli więcej osób będzie korzystać z sieci to będzie chyba jeszcze gorzej?

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”