[Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku E Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
blakeg1

Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Postautor: blakeg1 » 23 paź 2017, 11:12

nadal przedodbiory na listopad datowane jak nawet nie puscili jeszcze wezwania do transzy? cos sie obawiam ze chyba jednak grudzien

magdakk

Re: [Bud. E] Terminy odbiorów mieszkań w II etapie inwestycji Centralna Park LC Corp

Postautor: magdakk » 23 paź 2017, 20:33

blakeg1 pisze:nadal przedodbiory na listopad datowane jak nawet nie puscili jeszcze wezwania do transzy? cos sie obawiam ze chyba jednak grudzien

Od LCC dostałam info, że obecny plan to początek grudnia.

emka

Postautor: emka » 24 paź 2017, 9:08

A czy ktoś pytał może, kiedy będzie oddawanie mieszkań? Kwiecień, maj, czerwiec?

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 24 paź 2017, 10:19

emka pisze:A czy ktoś pytał może, kiedy będzie oddawanie mieszkań? Kwiecień, maj, czerwiec?

prawdopodobnie okolo 4,5 miesiaca po przedodbiorach, tj. poczatek maja 2018.

sojus

Postautor: sojus » 24 paź 2017, 12:20

początek maja to pewnie bedzie po odbiorach dawno bo... do lipca maja wszyscy odebrac. przedodbiory grudzien odbiory luty-marzec

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 27 paź 2017, 9:23

magdakk pisze:
blakeg1 pisze:nadal przedodbiory na listopad datowane jak nawet nie puscili jeszcze wezwania do transzy? cos sie obawiam ze chyba jednak grudzien

Od LCC dostałam info, że obecny plan to początek grudnia.

potwierdzam, dzis pisalem maila. W grudniu przedodbiory, w listopadzie beda wysylac informacje z harmonogramem

emka

Postautor: emka » 10 lis 2017, 13:25

sojus pisze:początek maja to pewnie bedzie po odbiorach dawno bo... do lipca maja wszyscy odebrac. przedodbiory grudzien odbiory luty-marzec

Dostałam dziś odpowiedź na maila, którego wysłałam do posprzedażowego działu LC Corp. W przyszłym tygodniu będą wysyłać maila z harmonogramami przedodbiorów. Na pytanie o odbiory Pani odpowiedziała, że będą zgodznie z harmonogramami, mają czas do końca lipca, ale mają nadzieję zacząć oddawać na przełomie kwietnia/maja. Także drodzy przyszli sąsiedzi nie wiem skąd Wam wychodzi odbiór w lutym/marcu, ale to raczej próżne nadzieje.

sojus

Postautor: sojus » 10 lis 2017, 13:53

emka pisze:
sojus pisze:początek maja to pewnie bedzie po odbiorach dawno bo... do lipca maja wszyscy odebrac. przedodbiory grudzien odbiory luty-marzec

Dostałam dziś odpowiedź na maila, którego wysłałam do posprzedażowego działu LC Corp. W przyszłym tygodniu będą wysyłać maila z harmonogramami przedodbiorów. Na pytanie o odbiory Pani odpowiedziała, że będą zgodznie z harmonogramami, mają czas do końca lipca, ale mają nadzieję zacząć oddawać na przełomie kwietnia/maja. Także drodzy przyszli sąsiedzi nie wiem skąd Wam wychodzi odbiór w lutym/marcu, ale to raczej próżne nadzieje.

Proszę pamiętać że lipiec to ostateczność a patrząc jak oddawano budynek D to własnie odbiory mogą się zacząć luty/marzec

emka

Postautor: emka » 10 lis 2017, 13:56

sojus pisze:
emka pisze:

Proszę pamiętać że lipiec to ostateczność a patrząc jak oddawano budynek D to własnie odbiory mogą się zacząć luty/marzec

Zdaję sobie sprawę z tego, że lipiec to ostateczność, ale właśnie sprawdziłam w papierach i tam jest wpisane, że wpłata IV to listopad a zakończenie budowy jest wpisane na kwiecień. Wezwania do wpłacenia IV części jeszcze nie dostaliśmy, także trochę to wygląda tak, jakby podgonili budową stanu surowego a teraz się w ogóle nie spieszą z wykańczaniem tego budynku (chyba, że z budynkiem D też tak było, nie wiem).
Ja bym bardzo chciała, żeby odobiory były jak najszybciej, ale chyba byłabym spkojniejsza jakby potwierdził mi to deweloper.

sojus

Postautor: sojus » 10 lis 2017, 14:17

Oczywiście dowiemy się w odpowiednim czasie :) pewnie dużo zależeć będzie od tego jak dużo usterek będzie zgłoszonych przez nas wszystkich i ile czasu zajmie ich usunięcie.

Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”