Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Czy ktoś z Państwa decydował się na szlifowanie rys na szybie? Waham się czy ma to sens w przypadku jednej rysy, wyczuwalnej po paznokciem. Może jest ktoś po takim zabiegu i może się podzielić wrażeniami?
Ja na Orlińskiego 8 miałem kilka rys do zrobienia. Akurat gość, który do mnie przyszedł zrobił to bardzo profesjonalnie i nie ma po nich śladu 

Czy to były głębokie rysy? Udało się bez efektu soczewki? 

Nie były głębokie. Więc ja nie widzę różnicy jakby mi postawili nową szybę i tą poprawianą obok siebie.
BraveHeartt pisze:Właśnie pytanie co jak nie dotrzymają terminu tych 45 dni, o których mowa w liście. Np. tak jak ja i pewnie 90% osób ma wymianę okien. Co w tedy co możemy zrobić jak ten czas minie? Wie ktoś może? Mi 45 dni od odbioru mija w tą sobotę a widzę, że nic się nie dzieje.
Kontaktowali się z Tobą w sprawie odbioru? U mnie cisza , 45 dni mija w srode.
-
andrew pisze:Kontaktowali się z Tobą w sprawie odbioru? U mnie cisza , 45 dni mija w srode.
Nie nikt się nie kontaktował. Ja dzisiaj zadzwoniłem i powiedziałem co o tym wszystkim myślę to dostałem informację, że jeszcze trwa usuwanie usterek. Po prostu krew może człowieka zalać przy takim podejściu jakie mają....
ile przysluguje nam odszkodowania za kazdy dzien zwloki za przepisanie wlasnosci na Nas ? to juz minęło chyba 17 pazniernika ?
Dzisiaj miałem kolejny odbiór i notariusza. Na szczęście wszystkie usterki usunięte.
gucio pisze:ile przysluguje nam odszkodowania za kazdy dzien zwloki za przepisanie wlasnosci na Nas ? to juz minęło chyba 17 pazniernika ?
no właśnie chyba nam jednak nie przysługuje.. dlatego wzywali wszystkich do podpisania aktu notarialnego przenoszącego własność, aby wskazać swoją gotowość do tego, a więc wykazać, że nie pozostają w zwłoce w odniesieniu do przeniesienia własności i w tym momencie rozpoczynać się powinna procedura kolejnych wezwań przez nich na podpisanie aktu wskazana w umowie deweloperskiej
nie przysługuje, za to przysługuje taka możliwość deweloperowi.
hur dur czemu? bo większość ludzi ma podejście typu:"polskie budownicwo jest chujowe, deweloperzy to złodzieje, pokaze ze skopane to urwe 2k"
moźe gdyby nie takie próby wyłudzenia i umiejętności polaka kupca, obie ustaw wyglądały by inaczej?
hur dur czemu? bo większość ludzi ma podejście typu:"polskie budownicwo jest chujowe, deweloperzy to złodzieje, pokaze ze skopane to urwe 2k"
moźe gdyby nie takie próby wyłudzenia i umiejętności polaka kupca, obie ustaw wyglądały by inaczej?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”