Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach
Dzięiki @ATM, to ja nawet udostępnię jedno z tych zdjęć, które tam zamieścili, wygląda na to, że prace na dachu idą całkiem nieźle. Co myślicie o takiej technologii
Mam nadzieję, że będzie dobra i szczelna

Membrana dachowa
Przecieki gwarantowane, zwłaszcza jesli BDX nie bedzie wykonywal prob szczelnosci, a pewnie sobie odpusci.
Feelip pisze:Membrana dachowaPrzecieki gwarantowane, zwłaszcza jesli BDX nie bedzie wykonywal prob szczelnosci, a pewnie sobie odpusci.
Powiało optymizmem...
Nie zawsze musi wiać optymizmem, nawet przy najlepszych podwykonawcach i stałym nadzorze przy membranie dachowej zawsze miałem usterki. Próbę zgrzewu robisz wyrywkowo, a wzrokowo usterkę ciężko na membranie zauważyć (źle wykonany zgrzew, czy drobne przebicie). Cześć usterek ujawni się w 1 miesiącach użytkowania, część dopiero po przejściu cyklu lato-zima, gdy membrana zapracuje (w upale się rozszerzy, w zimie skurczy - słabo wykonany zgrzew puści) 
To wesoło
Mam nadzieję, że większość takich niespodzianek wyjdzie zanim jeszcze mieszkanie będzie urządzone i zamieszkane
W zasadzie, skoro teraz kończą dach, to w takim razie będzie musiał przetrzymać lato i zimę zanim zostanie zrobione w środku. A nie wiesz @Feelip, jak to wygląda później? Jeśli te początkowe usterki są naprawione, to później jest już spokojniej 
Wszystko zależy od rzetelności firmy wykonującej pokrycie, ja na jednej budowie temat usterek zamknąłem po 3 miesiącach, ale na drugiej bujam się z nim już 3 rok. Na szczęście tutaj nie ma dachów zielonych, a sama powierzchnia dachu jest niewielka wiec temat jak najbardziej do opanowania 
Zasypali garaże
i leża chyba 3 lampy

Wiele się na budowie nie zmienia, przynajmniej z zewnątrz, bo pewnie w środku cały czas prace trwają (a przynajmniej mam taką nadzieję
) Poniżej dwa zdjęcia z dzisiejszego poranka, zrobione z autobusu, więc nie są najlepszej jakości, ale też nie ma specjalnie nic nowego do oglądania 

To ogrodzenie od południa to od dawna jest, czy się teraz pojawiło?
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”