Kto jest właścicielem / zarządcą parkingu za O4 i O6 - deweloper czy klienci

Forum przeznaczone dla właścicieli miejsc parkingowych naziemnych zlokalizowanych na parkingu wielostanowiskowym za blokami Orlińskiego 4 i Orlińskiego 6 w Krakowie.
Neigbour

Kto jest właścicielem / zarządcą parkingu za O4 i O6 - deweloper czy klienci

Postautor: Neigbour » 31 paź 2017, 19:21

Otrzymałem info ze zarządcą działki jest Bx (a nie jal informowano podczas odbiorow Promos) i tym samym sa uprawjieni do pobierania oplat i mają przygotować rozliczenie kosztów utrzymania miejsc i wysłanie do końca października.Następnie, podsumowanie rocznego rzeczywistego rozliczenia kosztów utrzymania miejsca postojowego za rok 2017 zostanie przesłane w terminie do 28 lutego 2018 roku.

Trochę mija się to z tym co otrzymałem od pana Lecha z Promosu wiec podejrzewam ze wzięli się za robotę jak zaczęły do nich pytania z mailami od Prokosu i wlascicieli o co kaman. Narazie mają większość wiec niestety mogą robić co chcą...

pawd_tbg

Re: Kto jest właścicielem / zarządcą parkingu za O4 i O6 - deweloper czy klienci

Postautor: pawd_tbg » 01 lis 2017, 12:15

Ekspresjah pisze:Jednak...
Moja działalność na forum niebawem się kończy. Moim postanowieniem jest zaprzestanie wchodzenia tutaj od razu po odbiorze mieszkania. Dlaczego? Wolę żyć w błogiej nieświadomości, że komuś przeszkadzam

Rozbawiłaś mnie do łez. Faktycznie to forum czasem bawi ale również potrafi człowieka załamać do tego stopnia że miałem mieszane uczucia co do zakupu mieszkania u naszego dewelopera. Ale każdemu raczej odradzę korzystanie z usług BX.
A pomijać będziesz musiała tylko niektóre wątki....................

A wracając do tematu, mam pytanie do kogo w tej chwili należy parking. Chodzi mi o teren. Czy na tej przestrzeni nie można legalnie zrobić miejsca postojowego i np je komuś sprzedać (zrobić licytację) a środkami zasilić jakiś fundusz utrzymania czy przyszły remontowy tego parkingu.

santin

Re: Kto jest właścicielem / zarządcą parkingu za O4 i O6 - deweloper czy klienci

Postautor: santin » 01 lis 2017, 18:35

No właśnie to jest dobre pytanie, kto jest teraz właścicielem parkingu, czy ciągle deweloper Budimex, czy może już ludzie, którzy są na nim właścicielami miejsc postojowych? W tym pierwszym wariancie, nie zrobimy dużo bez dewelopera, do tego, żeby wszystko blokować, nie potrzebuje nawet mieć większości, ponieważ 20-30 procent na zebraniu wspólnoty, to i tak bardzo dużo.

Jeśli natomiast chodzi o wyznaczenie ewentualnych dodatkowych miejsc na nim, to nie wiem czy Budimex nie zaplanował tego tak, że jednak nic więcej się tam już nie da wcisnąć, bo inaczej by to zrobił i sprzedał :)

Neigbour

Postautor: Neigbour » 01 lis 2017, 18:56

W akcie notarialnym masz, że jesteś właścicielem 1/172 działki parkingowej (zawiera to nie tylko miejsce parkingowe ale również 1/172 części wspólnej parkingu. Więc nie wyobrażam sobie jak można stworzyć i sprzedać dodatkowe miejsca parkingowe skoro cała działka została podzielona proporcjonalnie na wszystkich posiadaczy miejsc parkingowych.

Wróć do „Parking naziemny za blokami Orlińskiego 4 i 6 - forum właścicieli miejsc”