Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Właśnie miałam pisać, że dziś jest większe wieśniactwo niż tydzień temu... Pytanie, czy telefon na straż miejską by pomógł..
To chyba będzie ważniejszy temat na zebraniu.. Dzwoniłam jak ostatnia franca
do expo, tam pani kazała mi dzwonić na straż miejską, a w straży zaje*iście uprzejmy pan powiedział, że nic nie zrobią.. 

A dlaczego nie zrobią? Podali powód? Może przyczyną jest to że oznakowań jeszcze żadnych nie mamy?
Od Galicyjskiej widzę, też nieciekawie. Chodnik pod Expo zajęty pod sam blok. Posuną się dalej?
Od Galicyjskiej widzę, też nieciekawie. Chodnik pod Expo zajęty pod sam blok. Posuną się dalej?
Ostatnio zmieniony 04 lis 2017, 13:22 przez sylwuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie o to chodzi...że brak żadnych znaków. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie znak, że parking tylko dla mieszkańców plus identyfikatory za szybą. Spodziewałam się, że podczas targów książki będzie sajgon, ale widać, że na tamtych targach byli bardziej kulturalni ludzie hahaha zaraz muszę wyjechać, a jak wrócę, to stanę chyba na środku galicyjskiej..

sylwuszka pisze:A dlaczego nie zrobią? Podali powód? Może przyczyną jest to że oznakowań jeszcze żadnych nie mamy?
Tam jest zakaz chyba parkowania na chodniku, myślę, że z tym można dzwonić.
W ogóle co za buraki, Pani z expo powiedziała, że mogą stawać pod m1 i mają autobus podstawiony, ale najwidoczniej paniczom się nie chce..
Ile miejsc postojowych nie wybuduje deweloper wszystkie zajmą goście targów kosmetycznych. Na targi książki masa ludzi dotarła komunikacją miejską, niestety piękne panie podjeżdżają swoimi autami, bez szlabanu się nie obejdzie.

Zaje**ście ktoś sobie zaparkował. Sorry nie umiem wstawić zdjęcia przez komórkę, ale kto w domu zachęcam do wyjrzenia przez okno na chodnik (!!) między klatką 4 a 5
dzwoniłam na straż. Przyjęli zgłoszenie. Czy przyjadą to inna sprawa.

Każdy kto kupował mieszkanie w tej lokalizacji wiedział że tak to będzie właśnie wyglądać (stąd bardzo niska cena mieszkań). Jeszcze jak wybudują Outlet to już całkowicie będzie masakra. Problem parkowania na osiedlu może jedynie rozwiązać montaż szlabanów !
Konieczne jest poprawne oznakowanie i identyfikatory na szybę - na początek to łatwiejszy sposób niż postawienie szlabanu. Zarządca nieruchomości pewnie mógłby to ogarnąć na prośbę mieszkańców - temat pewnie do poruszenia na zebraniu. W przypadku poprawnego oznakowania i identyfikatorów straż miejska już jak najbardziej może interweniować.
deceq pisze:Konieczne jest poprawne oznakowanie i identyfikatory na szybę - na początek to łatwiejszy sposób niż postawienie szlabanu. Zarządca nieruchomości pewnie mógłby to ogarnąć na prośbę mieszkańców - temat pewnie do poruszenia na zebraniu. W przypadku poprawnego oznakowania i identyfikatorów straż miejska już jak najbardziej może interweniować.
A jak przyjedzie do Ciebie rodzina w gości? Znajomi? Będą bez identyfikatora.
Na pewno trzeba to przedyskutować na zebraniu. Ja po zetknięciu z dzisiejszym buractwem (pani szanowna zastawiła wyjazd z osiedla bo ona rozmawia przez telefon a psiapsiółki pakują coś do bagażnika) jestem za szlabanem ale są pewne przeszkody na tym etapie.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”