Ja podpisywałem umowę z PEAKO SA miesiąc temu z marżą 1,7%, powiększoną o 0,6% do czasu wpisu do hipoteki.
Wniosek był składany za pośrednictwem Budimexu z końcem roku.
Jakie macie oprocentowanie kredytu hipotecznego z MdM?
Re: Jakie macie oprocentowanie kredytu hipotecznego z MdM?
To znaczy, że warunki specjalnie się nie zmieniły mniej więcej od połowy poprzedniego roku. Ciekawe co przyniesie najbliższy czas. Może ktoś wie, jak to wygląda na dzień dzisiejszy? W każdym razie jeśli chodzi o takie tłumaczenie, że wibor jest niski i przez to banki mniej zarabiają, to strasznie naciągane, bo później, kiedy wibor (a tym samym odsetki) pójdzie w górę, to wtedy nikt w banku marży nam i tak nie obniży, więc warto na pewno się o to kłócić 

A czy w PKO poobierają prowizje za uruchomienie kredytu ?
dudicom pisze:Cześć Wam,
Jak uważacie, czy poniższe warunki kredytowe są ok? Czy warto jeszcze pochodzić i poszukać czegoś na rynku?
Kredyt wraz z dopłatą MDM, jego główne cechy to:
Oprocentowanie 1,66 ( w tym marża 1,60 % + Stopa Bazowa Kredytów Mieszkaniowych 2,06 % oparta na 3 –mies. Stawce Wibor)
Bardzo dobre warunki wynegocjowałeś z bankiem. Można wiedzieć czy to w PKO SA? w piątek podpisałam umowę rezerwacyjną i czeka mnie teraz maraton po bankach;)
morth pisze:Pytałem najpierw po bankach ale nie mogli mi zaoferować na początek nic poza standardem a mówili że po wniosku będziemy mogli próbować coś negocjować co mnie trochę nie rajcowało bo stwierdziłem że stracę czas a się okaże że mało wynegocjuję, potem rozmawiałem z doradcą z budimexu gdzie faktycznie dawali lepsze warunki niż zaproponowane przez doradczynię banku, ale koniec końców załawiłem przez doradcę z Home Brokera , który mi powiedział żeby poczekać jeszcze 2 tygodnie z wnioskiem bo ma cynk o tym że niebawem promocja ma się pojawić i tak też byłoWygoda bo ja nic nie musiałem załatwiać z lataniem po budimexie/bankach wszystko on załatwiał a prowizję dostaje od banku więc ja nic mu nie płaciłem. Na Pm mogę namiary podać jakbyś chciał.
Cześć,
Czy mogłabym poprosić o te namiary na doradce z Home Broker;)?
d_omel pisze:zuzu pisze:Czy ktoś z was w ostatnim miesiącu ubiegał się o kredyt? Jakie oprocentowanie i marżę dostaliście oraz w którym banku?
Ja na razie sprawdzałam oferty za pośrednictwem doradcy z Budimexu. Niby najlepiej się opłaca BZ WBK, wstępna decyzja banku to oprocentowanie = wibor + marża_2,09%.
Marża jest wyższa od tych, które forumowicze podawali wcześniej i zastanawiam się jakie inni dostają warunki.
Kredyt biorę z dopłatą MdM i jako singiel.
ja w banku pko sa
wstępna decyzja banku to oprocentowanie = wibor + marża_2,07% tez wydaje mi się ze dużoplanuje negocjować
![]()
kredyt jako singiel i dopłata mdm
wkład własny na poziomie 12 % wartości mieszkania
jakiej wysokości macie oprocentowanie pomostowe dodatkowe , do czasu wpisu banku do hipoteki![]()
![]()
![]()
![]()
d_omel dopłata mdm będzie stanowić twój wkład własny, czy oprócz tego jeszcze coś wpłacasz? Kredyt bierzesz przez doradcę z Budimexu?
Mnie doradca w Budimexie mówił, że już pytał o obniżenie marży i BZ WBK powiedziało stanowcze nie.
Daj znać czy udało ci się coś wynegocjować i jakich argumentów użyłeś.
Oprocentowanie dodatkowe, do czasu wpisu banku do hipoteki mam 1%.
zuzu pisze:d_omel pisze:zuzu pisze:Czy ktoś z was w ostatnim miesiącu ubiegał się o kredyt? Jakie oprocentowanie i marżę dostaliście oraz w którym banku?
Ja na razie sprawdzałam oferty za pośrednictwem doradcy z Budimexu. Niby najlepiej się opłaca BZ WBK, wstępna decyzja banku to oprocentowanie = wibor + marża_2,09%.
Marża jest wyższa od tych, które forumowicze podawali wcześniej i zastanawiam się jakie inni dostają warunki.
Kredyt biorę z dopłatą MdM i jako singiel.
ja w banku pko sa
wstępna decyzja banku to oprocentowanie = wibor + marża_2,07% tez wydaje mi się ze dużoplanuje negocjować
![]()
kredyt jako singiel i dopłata mdm
wkład własny na poziomie 12 % wartości mieszkania
jakiej wysokości macie oprocentowanie pomostowe dodatkowe , do czasu wpisu banku do hipoteki![]()
![]()
![]()
![]()
d_omel dopłata mdm będzie stanowić twój wkład własny, czy oprócz tego jeszcze coś wpłacasz? Kredyt bierzesz przez doradcę z Budimexu?
Mnie doradca w Budimexie mówił, że już pytał o obniżenie marży i BZ WBK powiedziało stanowcze nie.
Daj znać czy udało ci się coś wynegocjować i jakich argumentów użyłeś.
Oprocentowanie dodatkowe, do czasu wpisu banku do hipoteki mam 1%.
negocjacje z bankiem są nie możliwe , pracownik budimex tez nie był w stanie nic wynegocjować są nie ugięci w tej kwestii . liczą się tabeli i słupki z ich oprocentowaniem
wkład własny około 3% wartosci mieszknia pluc te 10% MDM
No to nie jest tak, że nie da się nic ugrać przy rozmowach z bankiem. Mnie też specjalnie nie zmieniły się warunki, od tych, które zaproponowali mi pośrednicy w Budimexie (choć np. mój wkład własny, to 50%), no ale nawet bez zmian w tej ofercie, nikt "na mieście" nie był mi w stanie zaproponować warunków lepszych (a rozmawiałem z doradcami z różnych firm).
A może warto by tu zakładać tematy, w których osoby chcące wziąć kredyt hipoteczny mogłyby opublikować warunki jakie dostały, a ewentualni doradcy finansowi wpisywaliby to, co mogą zaproponować. No i oczywiście każdy chętny mógłby się z takim doradcą skontaktować przy pomocy wiadomości prywatnej
A może warto by tu zakładać tematy, w których osoby chcące wziąć kredyt hipoteczny mogłyby opublikować warunki jakie dostały, a ewentualni doradcy finansowi wpisywaliby to, co mogą zaproponować. No i oczywiście każdy chętny mógłby się z takim doradcą skontaktować przy pomocy wiadomości prywatnej

Witam,
Ja już jestem po złożeniu wniosku kredytowego w PKO SA, na II kwartał obniżyli marżę z 1,70% na 1,65% + zmienny wibor jest to podobno oferta promocyjna. Pytając doradców w banku PKO SA, a także doradców z budimexu usłyszałam że mają podpisaną umowę między sobą i ta marża już nie podlega negocjacją. Plus jest taki że nie jestem zmuszona przez bank brać żadnych dodatkowych produktów typu karta kredytowa, jedyna dodatkowa opłata to jednorazowa prowizja 1,65% oraz wycena inwestycji przez rzeczoznawcę 165 zł oraz ubezpieczenie mieszkania od pożaru ale ta opłata jest wymagana w każdym banku.
Ja już jestem po złożeniu wniosku kredytowego w PKO SA, na II kwartał obniżyli marżę z 1,70% na 1,65% + zmienny wibor jest to podobno oferta promocyjna. Pytając doradców w banku PKO SA, a także doradców z budimexu usłyszałam że mają podpisaną umowę między sobą i ta marża już nie podlega negocjacją. Plus jest taki że nie jestem zmuszona przez bank brać żadnych dodatkowych produktów typu karta kredytowa, jedyna dodatkowa opłata to jednorazowa prowizja 1,65% oraz wycena inwestycji przez rzeczoznawcę 165 zł oraz ubezpieczenie mieszkania od pożaru ale ta opłata jest wymagana w każdym banku.
Paola_g87 pisze:Witam,
O ile masz powiększoną marżę do czasu wpisu do hipoteki?
Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”