TV satelitarna z anteny zbiorczej i jej odbiór w bloku - Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
maikel84

Re: TV satelitarna z anteny zbiorczej i jej odbiór w bloku - Orlińskiego 6

Postautor: maikel84 » 11 paź 2017, 16:10

Witam u nas w mieszkaniu też posiadamy NC+ ale nie mamy żadnych problemów z kanałami wszystko chodzi jak należy, więc jeżeli mamy antenę zbiorczą to wynikało by z tego że raczej jest coś na trasie multiswitch a konkretne mieszkanie...

hysiek83

Postautor: hysiek83 » 03 lis 2017, 11:28

:shock: :idea: Witam mam NC plus podłączoną do wejscia gniazdka z satelitą ze zbiorczej anteny i o ile przez kilka miesięcy chodziły niektóre programy, zapewne w zależności od polaryzacji która wskakiwała, bo to jest coś nie tak. To teraz bo tych wichurach w ogóle Nc plus nie działa, pokazuje w ustawieniach zero sygnału. Ciekawy jestem czy tak ma cały blok czy indywidualne podłączenie do mojego mieszkania?

hysiek83

Postautor: hysiek83 » 09 lis 2017, 9:38

Po zgłoszeniu problemu Panu konserwatorowi antena została ustawiona i wyregulowana na dachu i teraz wszystkie kanały z NC+ działają :D ;)

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 24 gru 2017, 13:08

Pytanie z innej beczki

Mając gniazdo sat trzeba w skrzynce tej w przedpokoju coś przelanczac ? Antena zbiorcza ustawiona jest na pewno na HB?

hysiek83

Postautor: hysiek83 » 08 lut 2018, 3:07

Jednak u mnie odbiór NC plus z anteny zbiorczej się nie sprawdził, problem z polaryzacją, niektóre kanały chodziły bez problemów a inne nie wskakiwały. Zmieniłem operatora na Netię i śmiga. :D :) :idea: W korytarzu w skrzynce jeden kabel jest z naziemną i z satelitą razem a drugi to UPC. Nie da się rozdzielić sygnału satelitarnego od naziemnej. Pozdrawiam :idea: :roll:

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”