Otoczenie budynku Orlińskiego 6 - plan osiedla Budimexu

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
slwk
Administrator

Otoczenie budynku Orlińskiego 6 - plan osiedla Budimexu

Postautor: slwk » 08 kwie 2015, 11:29

Sprawa pojawiła się w wątku związanym z budową inwestycji, tymczasem jak najbardziej zasługuje ona na osobny temat, dlatego przenoszę posty tutaj. Był tu już też temat o tym, jak wygląda mapa osiedla Avia i Orlińskiego - tam niedługo powinna pojawić się też aktualizacja.

maikel84 pisze:Witam wiecie może gdzie znajdę plany osiedla chodzi ,mi o ułożenie budynków względem siebie...

newkind pisze:Łap :)

Obrazek

maikel84 pisze:Wielkie dzięki o to dokładnie mi chodziło

newkind

Re: Otoczenie budynku Orlińskiego 6 - plan osiedla Budimexu

Postautor: newkind » 08 kwie 2015, 12:07

Zaraz dorzucę jeszcze inne, które mam ;)

Obrazek

Obrazek

Plan parkingu podziemnego :

Obrazek

Pozdrawiam ;)

P.S slwk - nie da się odpisywać na PM'y - przemyśl odblokowanie tego ;)

Feelip

Postautor: Feelip » 08 kwie 2015, 22:12

No prosze..czyzby potwierdzily sie slowa sprzedawcow co do komorek lokatorskich??? :mrgreen: Na rzucie piwnic drzwi otwieraja sie juz tak jak powinny od samego poczatku...czyli na zewnatrz :)

Nowy

Postautor: Nowy » 10 cze 2016, 10:42

Kierunek otwierania drzwi do komórek lokatorskich został zmieniony we wszystkich kolejnych inwestycjach po tym, jak zastrzeżenia zgłosili klienci kupujący mieszkania na Orlińskiego 4. W sumie, to dobrze, że tak wyszło i oszczędziło zachodu innym ;) Ale też sprzedawanie komórek lokatorskich mających 1,5 m2, w cenie mieszkania za metr i jeszcze z drzwiami otwierającymi się do wewnątrz (zabierały połowę powierzchni) zakrawało nieco na... delikatnie mówiąc słabe przemyślenie tematu :)

iti

Re: Otoczenie i dziedziniec budynku Orlińskiego 6 od Budimexu

Postautor: iti » 13 wrz 2016, 23:03

Na stronie kilka słów o tym, jak wygląda otoczenie nowej inwestycji Orlińskiego 6, a zwłaszcza dziedziniec nowego bloku - można znaleźć pod linkiem :) A poniżej jeszcze zdjęcia nowej inwestycji Budimexu w Krakowie, a właściwie przestrzeni, jaką zaplanował on dla jego przyszłych mieszkańców.

Obrazek
Dużo na dziedzińcu trawy, takiej całkiem krótkiej, jak i bardzo wysokiej, i to w kilku gatunkach :)

Obrazek
Plac zabaw większy i znacznie lepiej urządzony niż pod Orlińskiego 4.

Obrazek
No i alejki pośród traw :)

gucio

Postautor: gucio » 13 wrz 2016, 23:23

Byłem dzisiaj u Was na "bloku" :D i musze powiedzieć że wygląda to bardzo ładnie.
Można było wejść do środka na ogródek ale Nie przyglądałem się dokładnie wszystkiemu bo jeszcze panowie robotnicy pracowali jedni montowali i skręcali drzwi do klatki inni kładli tynk packą w rogu bloku a jeszcze inni latali z drabinami i farbami :-)
Ogródek dla dzieciaków całkiem fajny tylko szkoda że jedna huśtawka na cały blok ale cóż będą zapisy :-)
Roślinny są świetne, wysokie trawy i pełno kwiatków nawet ławek sporo dali, natomiast sadze ze ilość tej roślinnosci jest za duża i za gęsto posadzona ale to już mniej ważna sprawa.
Przejście między ogródkiem a ściana wschodnia zaskoczyło mnie niestety kolejnym badziewiem przy ilości 3 schodów różnicy między poziomami zanotowali wyciąg dla niepełnosprawnych. Przecież to jest parodia i zwiększanie kosztów utrzymania budynku . Wystarczyłaby zwykła pochylnia. Teraz jak matka z dzieckiem na wózku zamiast zjechać sobie w 1sek w dół będzie uruchamiać ten sprzęt ? ? ? Chore. . .
Ale i tak wszystko inne jest na plus przynajmniej z punktu widzenia laika :-)
Życzę wszystkim żeby Wam się tam dobrze mieszkało . . . ;)

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”