Widzieliście co się działo dzisiaj w nocy w bloku przy Orlińskiego 6?? Zastanówcie się porządnie czy chcecie rezygnować z ochrony.
Dzisiaj większość osób z orlińskiego od rana mówi tylko "trzeba przywrócić ochronę".
Pierwsze spotkanie i uruchomienie procedury usunięcia ochrony - Avia 3
Re: Pierwsze spotkanie i uruchomienie procedury usunięcia ochrony - Avia 3
gamera64 pisze:Widzieliście co się działo dzisiaj w nocy w bloku przy Orlińskiego 6?? Zastanówcie się porządnie czy chcecie rezygnować z ochrony.
Dzisiaj większość osób z orlińskiego od rana mówi tylko "trzeba przywrócić ochronę".
Możesz rozwinąć o co chodzi?
Ktoś chodził pod blokiem, rozpierniczał wszystko co popadnie, ludzie obserwowali i bali się wyjść zareagować. Najgorsze, że idioci rozwalili jakieś skrzynki i odcieli prąd w całym budynku. Od północy nie było prądu do 7 rano. Masakra
gamera64 pisze:Ktoś chodził pod blokiem, rozpierniczał wszystko co popadnie, ludzie obserwowali i bali się wyjść zareagować.
A czy ludzie bali się również zadzwonić po policję lub straż miejska?
mko13 pisze:gamera64 pisze:Ktoś chodził pod blokiem, rozpierniczał wszystko co popadnie, ludzie obserwowali i bali się wyjść zareagować.
A czy ludzie bali się również zadzwonić po policję lub straż miejska?
Oczywiście, że wezwano.
Mieszkając trochę w Hucie nauczyłem się, że trzeba reagować "tu i teraz". Co ci da wezwanie służb, jak przyjadą po 10minutach, gdy jest już po wszystkim, a sprawcy są 2km od zdarzenia??
Kupiłem mieszkanie na Avii, ponieważ chciałem dalej mieszkać w Hucie, ale mieć ochronę, która będzie użerać się z takimi idiotami. W ostatnim miesiącu było przecież masę incydentów, zaczynając od bitwy na noże przy kłosowskiego, do zabawy studentów, którzy w Halloween wchodzili na klatki bloków przy orlińskiego, dzwonili do drzwi i pytali w stylu "jest suchy chleb dla konia", "służba sprzątająca, przyszliśmy do dezynfekcji łazienki"
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017, 14:53 przez gamera64, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie tylko pod O6 była taka akcja, bo przy innych blokach też były rozbite szyby samochodów. Mam nadzieje, że złapią świrów i im nogi z d.... powyrywają.
Z tego co piszą w wątku na O6, to jakiś pojedynczy koleś pod wpływem alkoholu wyszedł z jednego mieszkania i drogę z niego urozmaicał sobie niszcząc po drodzę lusterka w autach itp.
Właśnie takie sytuacje, a właściwie to zapobieganie takim sytuacjom jest idealnym przeznaczeniem bytu ochroniarza w bloku
Właśnie takie sytuacje, a właściwie to zapobieganie takim sytuacjom jest idealnym przeznaczeniem bytu ochroniarza w bloku
gamera64 pisze:Widzieliście co się działo dzisiaj w nocy w bloku przy Orlińskiego 6??
Czy Pani wie co oznacz słowo większość? W bloku Orlińskiego 6 jest 266 mieszkań. Czy rozmawiała Pani z ponad 133 mieszkańcami na ten temat?!
Na forum Orlińskiego 6 dominują inne wypowiedzi. Mimo incydentu wielu i tak nie chce kosztownej i nieskutecznej ochrony. Niech sobie każdy poczyta ich forum. Przykładowa wypowiedź:
Mordin pisze:Trudno sięz tym zgodziqubek pisze:Mordin, ten ochroniarz zadzwonił by po kolegów miśków z interwencji albo na policje. Teraz jest się wstyd przyznać, że pomysł z odwołaniem ochrony to porażka. Ale DZIAŁACZE, działajmy dalej
Ja się z tym nie zgadzam - likwidacja ochrony w takim kształcie jak była to był dobry ruch - większość za tym zagłosowała. Wiadomo że od tego poziom bezpieczeństwa nie wzrósł. Natomiast panowie ochroniarze działali przez kilka miesięcy od oddania budynku i jakoś nie przekonali większości, że są warci ceny, którą chcieli za swoje usługi. Na forum było kilka wypowiedzi, że i tak ginęły rzeczy albo zdarzały się akty wandalizmu a sami ochroniarze nie byli zawsze pomocni.
W mojej ocenie taka sytuacja pokazuje właśnie nieskuteczność ochrony. Przecież sąsiednie bloki do Orlińskiego 6 ją mają, np Orlińskiego 8 lub Orlińskiego 1. To co robili wtedy ci ochroniarze?? Nic nie widzieli? Nic nie słyszeli??
mko13 pisze:gamera64 pisze:Widzieliście co się działo dzisiaj w nocy w bloku przy Orlińskiego 6??
Czy Pani wie co oznacz słowo większość? W bloku Orlińskiego 6 jest 266 mieszkań. Czy rozmawiała Pani z ponad 133 mieszkańcami na ten temat?!
Na forum Orlińskiego 6 dominują inne wypowiedzi. Mimo incydentu wielu i tak nie chce kosztownej i nieskutecznej ochrony. Niech sobie każdy poczyta ich forum. Przykładowa wypowiedź:Mordin pisze:Trudno sięz tym zgodziqubek pisze:Mordin, ten ochroniarz zadzwonił by po kolegów miśków z interwencji albo na policje. Teraz jest się wstyd przyznać, że pomysł z odwołaniem ochrony to porażka. Ale DZIAŁACZE, działajmy dalej
Ja się z tym nie zgadzam - likwidacja ochrony w takim kształcie jak była to był dobry ruch - większość za tym zagłosowała. Wiadomo że od tego poziom bezpieczeństwa nie wzrósł. Natomiast panowie ochroniarze działali przez kilka miesięcy od oddania budynku i jakoś nie przekonali większości, że są warci ceny, którą chcieli za swoje usługi. Na forum było kilka wypowiedzi, że i tak ginęły rzeczy albo zdarzały się akty wandalizmu a sami ochroniarze nie byli zawsze pomocni.
W mojej ocenie taka sytuacja pokazuje właśnie nieskuteczność ochrony. Przecież sąsiednie bloki do Orlińskiego 6 ją mają, np Orlińskiego 8 lub Orlińskiego 1. To co robili wtedy ci ochroniarze?? Nic nie widzieli? Nic nie słyszeli??
Rozmawiałem z 14 osobami, które głosowały za usunięciem ochrony i od wczoraj, natychmiast chcą monitoring lub ochronę.
Co ma ochrona innych bloków do Orlińskiego 6?? Ludzie z sąsiedniego bloku Avii 3, proszę naszego ochroniarza, żeby do nich zerkał!! Mamy płacić za ochronę innych bloków?? Dlatego ochrona O8 i O1 ma gdzieś inne bloki.
gamera64 pisze:Co ma ochrona innych bloków do Orlińskiego 6?? Ludzie z sąsiedniego bloku Avii 3, proszę naszego ochroniarza, żeby do nich zerkał!! Mamy płacić za ochronę innych bloków?? Dlatego ochrona O8 i O1 ma gdzieś inne bloki.
A o który sąsiedni blok chodzi?
Bo wychodzi na to, że jednak każdy chciałby ochronę tylko najlepiej za darmo

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”