Koszty utrzymania mieszkania i ich obnizenie w bloku Avia 3 Kraków

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Brunon K.

Re: Koszty utrzymania mieszkania i ich obnizenie w bloku Avia 3 Kraków

Postautor: Brunon K. » 12 lis 2017, 19:45

mko13 pisze:
Brunon K. pisze:1,95 w A6 to normalna stawka spotykana w okolicy.
Ale nie z powodu braku ciecia, tylko A6 to była jakby inna inwestycja. Za czasów Avji 6 nie było jeszcze w planach radosnej tfurczości Budimexu na ul. Orlińskiego.

Ale co masz konkretnego na myśli i jak to wpływa na utrzymanie budynku?

To, co napisane. Prawidłowo koszt poniżej 2 zł, - przykłady w okolicy. Reszta to naciąganie wynikłe z lewych pozwoleń, i przekrętów. Jak może być droższe w utrzymaniu mieszkanie w 16 piętrowym molochu, niż w apartamentowcu stojącym obok?

mko13

Postautor: mko13 » 12 lis 2017, 21:26

Brunon K. pisze:
Reszta to naciąganie wynikłe z lewych pozwoleń, i przekrętów.

Dalej piszesz ogolnikowo i nie wiadomo o co chodzi.. jakie lewe pozwolenia i przekręty?! Co do ceny to się zgadzam, że mamy za drogo i nawet dzwoniłem i pytałem dlaczego aż tyle skoro np w Avii5 mają 2zl i usłyszałem, ze dużo osób się jeszcze nie wprowadziło i ze na początku są takie koszty, to są prognozy i potem będzie taniej.

F177

Postautor: F177 » 14 lis 2017, 22:21

HALO, może ja coś przegapiłem ale skąd ta naiwnosć że późniejbędzie taniej jak sie ludzie osiedlą??? Proszę Państwa, kto Wam takie bajki wciska? - mamy to na papierze?
Przecież czynsz każdy płaci kto odebrał mieszkanie (już z dniem odbioru mieszkania) a nie tylko ten kto się wprowadził czy osieli. ]
Tak czy nie?
Myślę że do tego czasu to wszyscy już odebrali - powinni - a z pewnością większość...... ja nie zauważyłem żeby ZZN obniżył opłaty?

mko13

Postautor: mko13 » 14 lis 2017, 23:50

F177 pisze:HALO, może ja coś przegapiłem ale skąd ta naiwnosć że późniejbędzie taniej jak sie ludzie osiedlą??? Proszę Państwa, kto Wam takie bajki wciska? - mamy to na papierze?
Przecież czynsz każdy płaci kto odebrał mieszkanie (już z dniem odbioru mieszkania) a nie tylko ten kto się wprowadził czy osieli. ]
Tak czy nie?
Myślę że do tego czasu to wszyscy już odebrali - powinni - a z pewnością większość...... ja nie zauważyłem żeby ZZN obniżył opłaty?

A czemu piszesz: skąd ta naiwność???

Ja tylko pisze na forum co usłyszałem w odpowiedzi na moje pytania.
Masz pomysł jak obniżyć koszty? Tylko nie chodzi mi o pomysły żeby się nie myć i zakręcić grzejniki :)

Evadnro

Postautor: Evadnro » 15 lis 2017, 8:42

F177 pisze:HALO, może ja coś przegapiłem ale skąd ta naiwnosć że późniejbędzie taniej jak sie ludzie osiedlą??? Proszę Państwa, kto Wam takie bajki wciska? - mamy to na papierze?
Tak czy nie?

ale wiesz, że to może mieć związek z zużyciem mediów? przeciez jest masa osób, które się cały czas remontują i przecież w prognozach jeśli podawali zuzycie wody czy ciepła to na pewno minimalne, bliskie zera.
Więc proponuję się tak nie ekscytować a ruszczyć czasem głową.

Ogr

Postautor: Ogr » 22 gru 2017, 12:00

Koszty dla naszego bloku w formie pdf

https://megawrzuta.pl/download/c15f6cd0 ... 0699b.html

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”