Zamki i ich wymiana po wprowadzeniu się do nowego mieszkania - Orlińskiego 10
Zamki i ich wymiana po wprowadzeniu się do nowego mieszkania - Orlińskiego 10
Czy przy okazji wprowadzenia na mieszkanie wymienialiscie górne zamki? Pytam, bo znajomy mnie o to zapytał i trochę mnie to zastanowiło?
Re: Zamki i ich wymiana po wprowadzeniu się do nowego mieszkania - Orlińskiego 10
Nie wiem jak u Was, ale w Orlińskiego 4 w zestawie kluczy były dwa klucze remontowe, które dezaktywowało się pierwszym użyciem normalnego klucza. Jak dla mnie, to było dobre rozwiązanie i chyba nie trzeba tych kluczy / wkładek w zamkach, wymieniać w tej sytuacji
Re: Zamki i ich wymiana po wprowadzeniu się do nowego mieszkania - Orlińskiego 10
Dokładnie tak jest, od Budimexu dostajesz klucze, przekręcasz i te remontowe przestają działać.
Sprawdzone
Sprawdzone

Adam M. pisze:Dokładnie tak jest, od Budimexu dostajesz klucze, przekręcasz i te remontowe przestają działać.
Sprawdzone
zdaje się że autor/autorka wspominała o górnym zamku, a do tego jest jeden komplet kluczy

Klucze do górnego zamka mieli w ręce wszyscy podwykonawcy Budimexu przewijający się przez lokal. Klucze remontowe, które można dezaktywować to dolny zamek.
Raczej nie używali górnego zamka bo wtedy zamiast jednego kompletu kluczy nosiliby np. 80 bez przesady 

Z tego co wiem klucze które mieli wszyscy to właśnie te dolne które po przekazaniu dezaktywowało się już własnymi nowymi. A górne jak ktoś wspomniał nie były używane tylko przekazane wraz z odbiorem.
Możecie mieć rację. Nie mogę sobie jednak przypomnieć czy podczas odbioru klucze od górnego zamka były zapieczętowane tak jak te od dolnego.
Klucze od górnego zamka były przekazywane w zapieczętowanej kopercie Gerdy.
Klucze od górnego zamka były zaplombowane i otwierane przy mnie. W przypadku dolnego podobnie, z tym, e tutaj był klucz budowlany.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”