Utrzymanie części wspólnej i zieleni przy Orlinskiego 06

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Diament30

Re: Utrzymanie części wspólnej i zieleni przy Orlinskiego 06

Postautor: Diament30 » 10 paź 2017, 15:15

Przy kolejnym zebraniu wspólnoty koniecznie trzeba zrobić porządek z tym zarządca.Dla przykładu klatki schodowe i części wspólne w innych blokach na osiedlu są naprawdę czyste.

madoxx

Postautor: madoxx » 17 lis 2017, 9:45

Witam

Jak oceniacie od jakiegoś czasu utrzymanie czystości w bloku i swoich klatkach? Podobno mają być myte i sprzątane co czwartek... Mam wrażenie, że w klatkach D i E nie było to robione ponad miesiąc, albo więcej. Po zgłoszeniu do zarządcy miał interweniować we firmie sprzątającej, ale chyba nie dało to za wiele.

kamyk-333

Postautor: kamyk-333 » 18 lis 2017, 0:23

Ja jeszcze w wątku o zieleni: również jestem za pozostawieniem obecnego wyglądu dziedzińca z wysokimi trawami. Mnie się to bardzo podoba, prezentuje się bardzo fajnie i zastąpienie zwykłym trawnikiem zamieni miejsce w pospolite, a tak jest oryginalnie i przyjemnie dla oka - w dzień iw nocy również :)

kamyk-333

Postautor: kamyk-333 » 18 lis 2017, 0:28

Co do utrzymania czystości, to tez wydaje mi się, że pozostawia wiele do życzenia. Mycie podłóg raz w tygodniu w miejscu użytkowym wydaje mi się za rzadkie. Posadzki są jasne i niestety wszystko widać. Jak spadnie śnieg, to 1x w tygodniu na pewno nie wystarczy. Dziś Panie myły podłogi, ale też zostawiają strasznie dużo wody na posadzce. Winda prawie pływała (przesadzam, ale naprawdę było bardzo bardzo mokro, nie wspominając o odurzającym słodkawym zapachu).

madoxx

Postautor: madoxx » 18 lis 2017, 10:54

kamyk-333 pisze:Dziś Panie myły podłogi, ale też zostawiają strasznie dużo wody na posadzce.

Czyli, gdzieś jednak sprzątają, bo u mnie na klatce mam wrażenie, że od miesiąca nic nie było robione, plamy błoto jak było na posadzce tak jest od tygodni..

kamyk-333

Postautor: kamyk-333 » 20 lis 2017, 13:52

dokładnie w klatce A było myte.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”