Utrzymanie części wspólnej i zieleni przy Orlinskiego 06
Re: Utrzymanie części wspólnej i zieleni przy Orlinskiego 06
Przy kolejnym zebraniu wspólnoty koniecznie trzeba zrobić porządek z tym zarządca.Dla przykładu klatki schodowe i części wspólne w innych blokach na osiedlu są naprawdę czyste.
Witam
Jak oceniacie od jakiegoś czasu utrzymanie czystości w bloku i swoich klatkach? Podobno mają być myte i sprzątane co czwartek... Mam wrażenie, że w klatkach D i E nie było to robione ponad miesiąc, albo więcej. Po zgłoszeniu do zarządcy miał interweniować we firmie sprzątającej, ale chyba nie dało to za wiele.
Jak oceniacie od jakiegoś czasu utrzymanie czystości w bloku i swoich klatkach? Podobno mają być myte i sprzątane co czwartek... Mam wrażenie, że w klatkach D i E nie było to robione ponad miesiąc, albo więcej. Po zgłoszeniu do zarządcy miał interweniować we firmie sprzątającej, ale chyba nie dało to za wiele.
Ja jeszcze w wątku o zieleni: również jestem za pozostawieniem obecnego wyglądu dziedzińca z wysokimi trawami. Mnie się to bardzo podoba, prezentuje się bardzo fajnie i zastąpienie zwykłym trawnikiem zamieni miejsce w pospolite, a tak jest oryginalnie i przyjemnie dla oka - w dzień iw nocy również 

Co do utrzymania czystości, to tez wydaje mi się, że pozostawia wiele do życzenia. Mycie podłóg raz w tygodniu w miejscu użytkowym wydaje mi się za rzadkie. Posadzki są jasne i niestety wszystko widać. Jak spadnie śnieg, to 1x w tygodniu na pewno nie wystarczy. Dziś Panie myły podłogi, ale też zostawiają strasznie dużo wody na posadzce. Winda prawie pływała (przesadzam, ale naprawdę było bardzo bardzo mokro, nie wspominając o odurzającym słodkawym zapachu).
kamyk-333 pisze:Dziś Panie myły podłogi, ale też zostawiają strasznie dużo wody na posadzce.
Czyli, gdzieś jednak sprzątają, bo u mnie na klatce mam wrażenie, że od miesiąca nic nie było robione, plamy błoto jak było na posadzce tak jest od tygodni..
dokładnie w klatce A było myte.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”