Płytki w łazience a odległość grzejnika od ściany - os. Orlińskiego Kraków

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
ragandbones

Płytki w łazience a odległość grzejnika od ściany - os. Orlińskiego Kraków

Postautor: ragandbones » 18 lis 2017, 18:58

Hej,

troche mi juz rece opadaja przy ekipie remontowej wiec prosze o pomoc. Na czas plytkowania lazienki zdjeli grzejnik. Po polozeniu plytek twierdza, ze grzejnika nie da sie zamontowac z powrotem bo "brakuje miejsca".

Czy wy flizujac lazienki odsuwaliscie od sciany zawory grzejnikowe czy ich odleglosc od sciany byla docelowo taka ze miescily sie plytki pod grzejnikiem? Zamieszczam zdjecie ile wedlug ekipy brakuje miejsca...

Obrazek

mieszkaniecO1

Re: Plytki w lazience a odleglosc grzejnika od sciany

Postautor: mieszkaniecO1 » 18 lis 2017, 20:47

nie moge uwierzyć w to co ta ekipa Ci powiedziała....
To są ludzie którzy pierwszy raz chyba robia remont.
Na twoim miejscu powiedział bym im ze cię to za przeproszeniem g**** obchodzi i mają zrobić.

1 - mozna wypuscic rurki, ale teraz jets za póżno
2 - odkręć przedłużkę która jest na rurze (albo utnij i zakrec łącznik gwintowy) i kup dłuzsza przedłużkę

Jesli zafliizowali całość bez dojscia, pewnie tak zrobili, to są w dupie. Musza zdjąc kafelki i wypuscic albo zarobić zeby wyjscie było płycej.
Mozesz tez przyciąć te uchwyty które pokazałes - ale to jest ich wina i niech to naprawią.

btw - przeciez BX robił podkłądkę z kartongipsu które symulują płytke + klej. Co oni 20cm kleju dali??

dlatego wlasnie remont robilem sam....

ragandbones

Postautor: ragandbones » 18 lis 2017, 21:09

Dzis nie bylo jak ale jutro sprawdze dokladnie te wymiary bo rowniez wierzyc mi sie nie chce w to co uslyszalem.

Wymiana przedluzek na inne to jedna z opcji, ale nie wiem czy bedzie na tyle miejsca zeby dostac sie tam kluczem bez darcia plytek - tego wolalbym uniknac.

Podkladki pod grzejnik trzebaby ciac ale sa tak niefortunne, ze po obu stronach ida sruby wiec nie ma jak dociac bez szkod...

lofinden

Postautor: lofinden » 19 lis 2017, 21:23

mieszkaniecO1 pisze:btw - przeciez BX robił podkłądkę z kartongipsu które symulują płytke + klej. Co oni 20cm kleju dali??

Czasami robił, czasami zapominał ;) U mnie podkładki nie było i grzejnik był za blisko ściany. Wiem, że nie tylko u mnie była taka sytuacja. Zgłosiłem przy pierwszym odbiorze i przy drugim już było ok. Podejrzewam, że autor tematu nie miał tej podkładki.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 21 lis 2017, 16:06

lofinden pisze:
mieszkaniecO1 pisze:btw - przeciez BX robił podkłądkę z kartongipsu które symulują płytke + klej. Co oni 20cm kleju dali??

Czasami robił, czasami zapominał ;) U mnie podkładki nie było i grzejnik był za blisko ściany. Wiem, że nie tylko u mnie była taka sytuacja. Zgłosiłem przy pierwszym odbiorze i przy drugim już było ok. Podejrzewam, że autor tematu nie miał tej podkładki.

Rozumiem.
Nie zmienia to faktu ze to ekipa remontowa ponosi pełną konsekwencję tego ze teraz kaloryfer nie pasuje.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”