Witam.
Mam propozycję odnośnie naszej coraz bardziej zniszczonej, porysowanej i podrapanej winy. Można by zamontować monitoring w windach, tak jak w wielu innych osiedlach, żeby degradacja i wandalizm w windzie zahamować... Co Państwo na to? Proszę o merytoryczne odpowiedzi...
Pozdrawiam
Zamontowanie monitoringu w windzie - propozycja - osiedle Avia 2
-
-
Re: Zamontowanie monitoringu w windzie - propozycja - osiedle Avia 2
Czy uważasz szanowny sąsiedzie że po wynikach ostatniego głosowania nad monitoringiem w naszym budynku masz szansę przeforsować swój pomysł ?
Zadaję to pytanie bez złośliwości ale trzeba spojrzeć na to realnie.
-
lokatorAvia pisze:Czy uważasz szanowny sąsiedzie że po wynikach ostatniego głosowania nad monitoringiem w naszym budynku masz szansę przeforsować swój pomysł ?
Szczerze mówiąc to niewiele brakło głosów w głosowaniu, gdyby wszyscy uprawnieni zagłosowali to z pewnością by to przeszło...
-
koperek87krk pisze:lokatorAvia pisze:Czy uważasz szanowny sąsiedzie że po wynikach ostatniego głosowania nad monitoringiem w naszym budynku masz szansę przeforsować swój pomysł ?
Szczerze mówiąc to niewiele brakło głosów w głosowaniu, gdyby wszyscy uprawnieni zagłosowali to z pewnością by to przeszło...
hymmm głosowanie trwało prawie 5 miesięcy i spora grupa właścicieli w ogóle olała sprawę... i brakło jednak całkiem dużo głosów patrząc generalnie na wielkość wspólnoty i wyniki pozostałych głosowanych uchwał.
W 2ce nadal bardzo osób mieszka, co za tym idzie głosowania o monitoring trzeba powtarzać - inaczej frekwencja będzie niska.
Głosować można chyba do czasu, aż dana uchwała zyska większość na "tak" lub na "nie", więc tu chyba czas nie jest problem 

To okoliczna żulia robi. Bo stoi nie pilnowane w Otwartym jak żadne Osiedlu. Kamery przydałyby się Nowoczesne, żeby rozpoznać gembe.
Jakiś Cep wydumał, żeby zostawić odsłonięte wyświetlacze z pleksją, i dać polakierowane drzwi zamiast z nierdzewnej blachy.
Jakiś Cep wydumał, żeby zostawić odsłonięte wyświetlacze z pleksją, i dać polakierowane drzwi zamiast z nierdzewnej blachy.
Ładne drewniane altanki z ławeczkami na zamkniętym osiedlu to oczywiście miejsce, gdzie można kulturalnie wypić tak sok jak i piwo, kto co robi obcy i silnie alkoholizowany natomiast tutaj nie mam pojęcia - ta cała wspaniała ochrona, ktora potrafi tylko zaczepiac zagonionych mieszkańców powinna takie osoby wyprowadzać za frak poza teren osiedla (czyt. na orlińskiego
).
Ja gorąco popieram monitoring na osiedlu Avia wszędzie tak całe osiedle jak i windy. Byłem w szoku gdy dowiedziałem się, że osiedle nie będzie miało monitoringu. W XXI wieku jest to dla mnie absurd.

Ja gorąco popieram monitoring na osiedlu Avia wszędzie tak całe osiedle jak i windy. Byłem w szoku gdy dowiedziałem się, że osiedle nie będzie miało monitoringu. W XXI wieku jest to dla mnie absurd.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”