Jak dobrze pamietam to w tym przypadku jest to niewywiązanie sie z umowy. Wszystko zmierza do tego ze to beda stracone ponad 2 lata czekania na burdel i barachło w postaci mieszkania w stanie NIE-deweloperskim z pewnością. Uwazam ze budimex powinien sie poczuwac do jakiejś rekompensaty za zlamanie umowy oraz w przypadku osob ktore juz odebraly mieszkania w stanie tragicznym (krzywe sciany, brak katow, ubytki tynkow, porysowane szyby w oknach oraz ich ramy...itd.) rabat na mieszkanie oraz naprawa w przeciagu 5dni roboczych. Inaczej tego nie widze.
Kupując nowe mieszkanie oczekujemy produktu, który będzie bez wyraźnych wad-porownujac do kupna nowego samochodu. A w tym przypadku, otrzymujemy szmelc z zatkanymi odpływami i porysowanymi szybami jak inni użytkownicy piszą.
ŻENADA!
Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Przykre jest podejście Budimexu na zasadzie "nie dotrzymaliśmy umowy i co nam zrobicie?". Dostali kasę i mają klientów w poszanowaniu. Nawet nie potrafią powiedzieć kiedy zakończą się odbiory (choć myślę że data ta pojawiła sie na forum, 15 stycznia).
-
pzd pisze:Kupując nowe mieszkanie oczekujemy produktu, który będzie bez wyraźnych wad-porownujac do kupna nowego samochodu.
Pracowalem w salonie samochodowym jednej z najdrozszych marek dostepnych w Krakowie, nie masz bladego pojecia jakie kwiatki sa przy nowych autach

Czy w ostatnich dniach (wczoraj i piątek) w ogóle nie było telefonów ws odbiorów?
Ja nie miałam...i zaczyna mnie to już irytować.
-
Witam wszystkich. Czy są tu osoby z Klatki B które odebrały już mieszkanie i podzielą się spostrzeżeniami co do odbiorów i stanu mieszkań ?? Ja dalej czekam na telefon od p.Filipa który w dniu wczorajszym czyli poniedziałek 20 listopad oznajmił mi że moje mieszkanie w klatce B 7 piętro nie zostało mu jeszcze przekazane od wykonawcy. I co teraz, czy Budimex faktycznie jest bezkarny z tym temacie ?? Pozdrawiam.
Sroczki O3 pisze:Witam wszystkich. Czy są tu osoby z Klatki B które odebrały już mieszkanie i podzielą się spostrzeżeniami co do odbiorów i stanu mieszkań ?? Ja dalej czekam na telefon od p.Filipa który w dniu wczorajszym czyli poniedziałek 20 listopad oznajmił mi że moje mieszkanie w klatce B 7 piętro nie zostało mu jeszcze przekazane od wykonawcy. I co teraz, czy Budimex faktycznie jest bezkarny z tym temacie ?? Pozdrawiam.
Przeciez to jest niemożliwe że wszystkie mieszkania które 'nie otrzymały' telefonu nie zostały jeszcze przekazane. Ktoś wcześniej wyjaśnił, mają dwie ekipy, które robią po 4 odbiory dziennie wiec po prostu olali temat i nie zatrudnili odpowiedniej ilości osób.
Również bardzo mnie interesuje temat bezkarności Budimexu, może wniosek o pisemne uzasadnienie niedotrzymania terminu i na jego podstawie żądanie rekompensaty jest jakimś pomysłem?
Udalo sie! Dwa mieszkania w klatce A V p. odebrane. Byly drobne niedociagniecia, ktore jednak nie byly na tyle istotne by nie odebrac kluczy, co do reszty udalo sie porozumiec z wykonawca. Do protokolu wpisano porysowane szyby, haczace okno w kuchni, wylatujaca spoine z plytki na balkonie. Prosze zwrocic uwage czy w mieszkaniu jest calkowite dosuszenie scian. Przy odbiorze korzystalismy z pomocy profesjonalnej firmy.
A kiedy dzwonili w sprawie ustalenia daty odbioru?
Na odbior 21 listopada dzwonili 10 listopada, przy czym zaproponowali wczesniejszy termin, w zwiazku z tym, iz nie moglam w terminie wczesniejszym ostatecznie ustalono na 21 listopada.
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”