Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
pzd

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Postautor: pzd » 20 lis 2017, 22:37

Panie Administratorze tego forum-dlaczego mój post został usunięty?

usia

Postautor: usia » 20 lis 2017, 23:49

Taka porada/wskazówka dla osób, które kupiły mieszkania na 1 piętrze,nad lokalami usługowymi od strony Orlińskiego. Sprawdźcie sobie podczas odbioru dokładnie tarasy. Od kilku tygodni/miesięcy jest tam rowna rozpierducha :? Położone wcześniej płyty są zerwane, dosypywali podłoże,zalane jest to woda(chyba próba szczelnosci). Musiałobyc coś nie tak z odprowadzeniem wody skoro wszystko zerwali. Znając życie będzie później to rownane i układane na szybkości...a trwa już to bardzo długo. Jest to Widoczne z wyższych pięter bloku na przeciwko ;) także zalecam sprawdzenie tarasów :)

junajtettroolzz

Postautor: junajtettroolzz » 21 lis 2017, 23:13

pzd pisze:Panie Administratorze tego forum-dlaczego mój post został usunięty?

dlatego bo to forum pewnie ma dość trolli i hejterów, byłeś/widziałeś? czy już wylewanie żali na forum, na zaś bo coś

usia pisze:Taka porada/wskazówka dla osób, które kupiły mieszkania na 1 piętrze,nad lokalami usługowymi od strony Orlińskiego. Sprawdźcie sobie podczas odbioru dokładnie tarasy. Od kilku tygodni/miesięcy jest tam rowna rozpierducha Położone wcześniej płyty są zerwane, dosypywali podłoże,zalane jest to woda(chyba próba szczelnosci). Musiałobyc coś nie tak z odprowadzeniem wody skoro wszystko zerwali. Znając życie będzie później to rownane i układane na szybkości...a trwa już to bardzo długo. Jest to Widoczne z wyższych pięter bloku na przeciwko także zalecam sprawdzenie tarasów

nie dla nich, a dla lokali. hece które opisujesz wiążą się z przeciekiem i jego poszukiwaniami, trochę zeszło ale może dali rade skoro już zasypane. stąd ta zabawa w przerzucanie płytek i żwiru. czujny sąsiad to podstawa, pamiętajmy o tym. Pozdrawiamy sympatyczną i czujną Usie, i mężowi pozdrowienia przekazać.

usia

Postautor: usia » 21 lis 2017, 23:33

junajtettroolzz pisze:

dlatego bo to forum pewnie ma dość trolli i hejterów, byłeś/widziałeś? czy już wylewanie żali na forum, na zaś bo coś

usia pisze:Taka porada/wskazówka dla osób, które kupiły mieszkania na 1 piętrze,nad lokalami usługowymi od strony Orlińskiego. Sprawdźcie sobie podczas odbioru dokładnie tarasy. Od kilku tygodni/miesięcy jest tam rowna rozpierducha Położone wcześniej płyty są zerwane, dosypywali podłoże,zalane jest to woda(chyba próba szczelnosci). Musiałobyc coś nie tak z odprowadzeniem wody skoro wszystko zerwali. Znając życie będzie później to rownane i układane na szybkości...a trwa już to bardzo długo. Jest to Widoczne z wyższych pięter bloku na przeciwko także zalecam sprawdzenie tarasów

nie dla nich, a dla lokali. hece które opisujesz wiążą się z przeciekiem i jego poszukiwaniami, trochę zeszło ale może dali rade skoro już zasypane. stąd ta zabawa w przerzucanie płytek i żwiru. czujny sąsiad to podstawa, pamiętajmy o tym. Pozdrawiamy sympatyczną i czujną Usie, i mężowi pozdrowienia przekazać.

Troll to Ty jesteś.... :? Albo z bdx :twisted:
Ps.wcale nie zasypane bo rozwalone nadal.... :lol:

pzd

Postautor: pzd » 22 lis 2017, 21:28

junajtettroolzz pisze:

Jak twój zacny login pokazuje, to chyba sam jesteś trolem. Niewywiązanie się przez bdx z umowy i pisanie o tym na forum to trolowanie?

Społeczniak jesteś pewnie-i tyle.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2017, 1:49 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dobrze byłoby się trzymać tematów w postach na forum, ewentualnie zakładać nowe, jeśli pojawia się coś nowego

lucas

Postautor: lucas » 27 lis 2017, 14:46

Rozmawiałem z panią odpowiedzialną za odbiory, chciałem dopytać czy są w stanie oszacować datę odbiorów, jednak w odpowiedzi dostałem, ze sami nie odebrali budynku od wykonawcy, co więcej sama nie wie kiedy to nastąpi oraz ile czasu potrzebuje jeszcze ów wykonawca na przekazanie. Pozostawając w totalnej niewiedzy zaleciła telefon za tydzień, ponieważ w tym tygodniu nic w tej kwestii się nie zmieni.

Tommy

Postautor: Tommy » 27 lis 2017, 16:36

No to nieżle :evil: Biorąc pod uwagę, że w O3 podobno jeszcze nie wszystkie mieszkania są gotowe do odbioru, to w O5 można raczej zapomnieć o kluczach przed świętami.

morth

Postautor: morth » 27 lis 2017, 16:43

Nie chce was martwić ale z okna ( blok 8) widzę że balkony na 1 piętrze nie są jeszcze skończone i gruby syf tam jest na razie.( góra piasku i woda, która się tam zebrała.)

iklimchuk
Kontaktowanie:

Postautor: iklimchuk » 28 lis 2017, 18:15

Tommy pisze:No to nieżle :evil: Biorąc pod uwagę, że w O3 podobno jeszcze nie wszystkie mieszkania są gotowe do odbioru, to w O5 można raczej zapomnieć o kluczach przed świętami.

to super :) mam umowę na obecne mieszkanie do 31 grudnia i już powiedziałem że nie będę jej przedłużał))))
chyba będę mieszkał w biurze...

usia

Postautor: usia » 03 gru 2017, 16:29

morth pisze:Nie chce was martwić ale z okna ( blok 8) widzę że balkony na 1 piętrze nie są jeszcze skończone i gruby syf tam jest na razie.( góra piasku i woda, która się tam zebrała.)

Też zwracałam ba to uwagę kilka komentarzy wyżej, ale zostałam wysmiana przez jakiegoś trolla. :?
Dodam Jeszcze, że w mieszkaniach trwają aktualnie poprawki( widać, że coś tam szpachluja miejscami i malują. Niektóre są chyba odbierane od podwykonawców już ;) ale fakt....1 piętro nad lokalami ( wszystkie mieszkania ) tam jest największy syf,więc na razie się na odbiory nie nastawiajcie :?

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”