Nie przesadzaj z tym wjazdem na odbiory - jak były odbiory budynku D to cały teren był zamknięty.
Wjazd uzyskaliśmy dopiero wraz z pierwszymi odbiorami finalnymi.
Inna sprawa ,ze niech jak najszybciej oddadzą parking budynku E to można będzie z niego tez korzystać.
Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Pegaso pisze:Nie przesadzaj z tym wjazdem na odbiory - jak były odbiory budynku D to cały teren był zamknięty.
Wjazd uzyskaliśmy dopiero wraz z pierwszymi odbiorami finalnymi.
Inna sprawa ,ze niech jak najszybciej oddadzą parking budynku E to można będzie z niego tez korzystać.
Nie prawda. Mielismy dostep do ogolnego parkingu w czasie wlasciwego odbioru. W czasie przedobiorow nie kojarze, bo zona byla z majstrem.
Co za ludzie... a guzik z odbiorami teraz w grudniu... jak co będzie jak dostaniemy klucze będę kogoś prosił o możliwość wjazdu... nie macie teraz prawa zamontować szlabanu jeśli każdy nabywca mieszkania w bloku E, niedługo B oraz C nie będzie miał możliwości wjazdu na osiedle a póki co jest tylko jeden wjazd chyba ze przez drogę pożarowa będzie można dojechać do parkingu wiec potrzeba 2 szlabanów bo i tak będą parkować 
Szlaban jest potrzebny ale nie teraz...

Szlaban jest potrzebny ale nie teraz...
Ja mieszkam tu od początku sierpnia. Przez te 4 miesiące problem braku miejsc parkingowych dotyczył jedynie targów kosmetycznych. Czy to naprawdę tak uciążliwe, że nie można poczekać jednego roku, kiedy będą oddane budynki C i E? Może znak zakaz ruchu, kosztujący kilkaset złotych rozwiązałby problem.
No chyba, że tu nie chodzi o brak miejsca do parkowania, tylko myślenie na zasadzie "to mój teren, dlaczego ktoś obcy ma mi tu wjeżdżać"...
No chyba, że tu nie chodzi o brak miejsca do parkowania, tylko myślenie na zasadzie "to mój teren, dlaczego ktoś obcy ma mi tu wjeżdżać"...
Przecież każdy mieszkaniec w dniu odbioru będzie mógł otwierać modułem GSM, po prostu dzwoniąc ze swojego numeru na wskazany numer - i szlaban się otworzy
Nie rozumiem tych wniosków, że nie da się wjechać... A potem może sobie dorobić pilot itp.
W mojej ocenie każdy mieszkaniec, każdego z bloków osiedla, wjedzie od tak. Warunkiem jest własnie bycie mieszkańcem, ale to w dniu odbioru załatwia temat.

W mojej ocenie każdy mieszkaniec, każdego z bloków osiedla, wjedzie od tak. Warunkiem jest własnie bycie mieszkańcem, ale to w dniu odbioru załatwia temat.
kustosz pisze:Przecież każdy mieszkaniec w dniu odbioru będzie mógł otwierać modułem GSM, po prostu dzwoniąc ze swojego numeru na wskazany numer - i szlaban się otworzyNie rozumiem tych wniosków, że nie da się wjechać... A potem może sobie dorobić pilot itp.
Dokładnie, każdy z innych bloków zgłosi się do nas żeby dorobić np. pilot i sprawa rozwiązana.
Greg pisze:kustosz pisze:Przecież każdy mieszkaniec w dniu odbioru będzie mógł otwierać modułem GSM, po prostu dzwoniąc ze swojego numeru na wskazany numer - i szlaban się otworzyNie rozumiem tych wniosków, że nie da się wjechać... A potem może sobie dorobić pilot itp.
Dokładnie, każdy z innych bloków zgłosi się do nas żeby dorobić np. pilot i sprawa rozwiązana.
Od pewnego czasu śledzę Wasze "pogadanki" i mieszkańcy bloku D zachowujecie się bardzo egoistycznie w stosunku do mieszkańców innych bloków. NARZUCACIE pozostałym swoje WIDZI MI SIĘ. Ale cóż to jest Polska, czego można się spodziewać Na osiedle zaglądam bardzo często o rożnych porach dnia i nigdy nie ma problemu z zaparkowaniem auta. Nie ukrywajmy osiedle nie jest zlokalizowane w centrum miasta.
Reasumując, wydacie na szlaban sporo pieniędzy a za rok otworzą galerię gdzie będzie miejsc postojowych do wyboru do koloru i ten Wasz szlaban będzie tylko stratą pieniędzy.
kastar pisze:Greg pisze:kustosz pisze:Przecież każdy mieszkaniec w dniu odbioru będzie mógł otwierać modułem GSM, po prostu dzwoniąc ze swojego numeru na wskazany numer - i szlaban się otworzyNie rozumiem tych wniosków, że nie da się wjechać... A potem może sobie dorobić pilot itp.
Od pewnego czasu śledzę Wasze "pogadanki" i mieszkańcy bloku D zachowujecie się bardzo egoistycznie w stosunku do mieszkańców innych bloków. NARZUCACIE pozostałym swoje WIDZI MI SIĘ. Ale cóż to jest Polska, czego można się spodziewać Na osiedle zaglądam bardzo często o rożnych porach dnia i nigdy nie ma problemu z zaparkowaniem auta. Nie ukrywajmy osiedle nie jest zlokalizowane w centrum miasta.
Reasumując, wydacie na szlaban sporo pieniędzy a za rok otworzą galerię gdzie będzie miejsc postojowych do wyboru do koloru i ten Wasz szlaban będzie tylko stratą pieniędzy.
Spokojnie, wydaliśmy tyle na mieszkania to możemy sobie też wydać na nasze "WIDZI MI SIĘ" ile nam się podoba i na co

Nie wszyscy. Niestety jednoczesnie nie do wszystkich trafiaja sensowne argumenty, przedstawione rowniez w tym watku. Mnie osobiscie dziwi, ze ten temat w ogole zostal wybrany pod glosowanie juz na tym etapie osiedla, ale co zrobic, wiekszosc zadecyduje.kastar pisze:Greg pisze:kustosz pisze:Od pewnego czasu śledzę Wasze "pogadanki" i mieszkańcy bloku D zachowujecie się bardzo egoistycznie w stosunku do mieszkańców innych bloków.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”