Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Jeśli faktycznie w ostatnich dniach nie było żadnych telefonów to odbiory nie zakończą sie nawet 15 grudnia 

Hej,
Wygląda na to, że faktycznie telefony się zatrzymały. Rozmawiałam w poniedziałek z p. Dorotą Oleksy i powiedziała dokładnie to samo, o czym piszecie - nie wszystkie mieszkania zostały odebrane od wykonawcy i że jak już będą odebrane to BX będzie się kontaktować w sprawie kolejnych odbiorów...
Pozdr!
Wygląda na to, że faktycznie telefony się zatrzymały. Rozmawiałam w poniedziałek z p. Dorotą Oleksy i powiedziała dokładnie to samo, o czym piszecie - nie wszystkie mieszkania zostały odebrane od wykonawcy i że jak już będą odebrane to BX będzie się kontaktować w sprawie kolejnych odbiorów...

Pozdr!
To w takim razie skoro "wypadł im tydzień" to najwcześniej odbiory zakończa się 22 grudnia :/
Do mnie dziś dzwonili. Odbiór 4 grudnia... klatka A 4p
ja się zainteresowałam i zadzwonił do mnie Pan Filip i niestety okazało się, że moje mieszkanie wraz z jeszcze innymi nie zostało oddane do użytkowania.... Zapytałam kiedy w takim razie nastąpi moja kolej a Pan Filip nie potrafił odpowiedzieć, ale zahaczył o termin do połowy grudnia....
Więc niestety już wszystko się przedłuża...Ciekawe jak będzie z przepisywaniem aktów własności... Są niby do końca stycznia, ale coś mi się wydaje, że to też się przedłuży..
Więc niestety już wszystko się przedłuża...Ciekawe jak będzie z przepisywaniem aktów własności... Są niby do końca stycznia, ale coś mi się wydaje, że to też się przedłuży..
Budimex w tym momencie nie wywiązał się z umowy, a pieniądze wziął. Bardzo poważnie zastanawiamy się z żoną nad rezygnacją i wydaje mi się że nie jesteśmy jedyni. Szkoda tylko straconych ponad dwóch lat czekania.
Tylko, że niedotrzymanie terminu odbioru mieszkania nie jest powodem do rozwiązania umowy z winy budimexu. Niestety.
Dzisiejszy telefon z odbiorem : 6 grudnia IIIp. Klatka C
Klatka A, piętro 6, odbiór 05.12.2017 ...
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”