Paczkomat / poczta na osiedlu Avia / Orlińskiego w Krakowie

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
kad

Re: Paczkomat / poczta na osiedlu Avia / Orlińskiego w Krakowie

Postautor: kad » 24 lis 2017, 11:21

morth pisze:
gamera64 pisze:Miałem podobny przypadek z paczkomatem na nowym osiedlu i po roku przeniesiono go na skraj osiedla. Mieszkańcy oraz osoby z okolic przyjeżdżały samochodami do "centrum" osiedla i robiło się tłoczno, szczególnie przed świętami(postoje samochodu "na chwileczkę" itd)

Dokładnie. Moim zdaniem powinien stanąć w sąsiedztwie stacji wavelo aby mogli też korzystać mieszkańcy dywizjonu 303, a obok jest większy parking gdzie zawsze ktoś może postawić samochód przy odbieraniu paczki. No i też potrzebny jest skrawek terenu na którym taki paczkomat stanie, w środku naszych osiedli raczej o taki skrawek jest ciężko.

Na D303 jest już paczkomat na stacji benzynowej, więc w niedużej odległości od stacji rowerów.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 26 lis 2017, 17:27

A nie możecie chodzić do Paczkomatu na piechotę, lub ewentualnie podjechać autobusem?

PS. Dużo Tu... Inwalidów, ale i tak zapytam!

maniekmal

Postautor: maniekmal » 26 lis 2017, 17:48

tu nie chodzi o chodzenie kilka kroków dalej ... Ja korzystam z paczkomatów za każdym razem jak taką opcje można wybrać. Ostatnio dostaje się z inpostu informacje, że w razie przepełnienia paczkomatu paczka może zostać przekierowana do innego, a jak się nie zgadzam to czas doręczenia wydłuży się do momentu jak coś będzie wolne. Często też paczki nadajemy i też jest problem bo masz 2-3 paczki i musisz je zostawiać w osobnych paczkomatach. Tak więc im więcej paczkomatów w okolicy tym lepiej! Nie miałbym nic przeciwko jakby jeden był gdzieś przy Orlińskiego 1 a drugi przy Avia 6 w okolicy szkoły podstawowej.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 28 lis 2017, 12:16

Masz przy Statojl, 2 pułku, i Kałfland.
Będziesz do nich jeździł?

sam.slater

Postautor: sam.slater » 28 lis 2017, 14:09

Brunon K. pisze:Masz przy Statojl, 2 pułku, i Kałfland.

Zdaje się że nie rozumiesz istoty problemu. Paczkomaty są po prostu przepełnione. Ostatnio przy 3 moich zamówieniach do paczkomatu na Statoilu dostałem przekierowanie na Kombatantów 20, albo towar był wydawany z samochodu. Wydaje mi się że nie korzystasz z paczkomatów i nie pojmujesz ich istoty. Samochód z paczkami stoi do 18 godziny...po to zamawiam towar do paczkomatu, żeby sobie odebrać np. po godzinie 21...nie włócząc się z paczkami gdzieś po innych osiedlach. Co złego że po paczkę jadę samochodem? Mam z nią paradować po osiedlu?

Paczkomat na Avii na jakiś czas załatwiłby sprawę.

Nowy

Postautor: Nowy » 28 lis 2017, 17:46

Podpisuję się pod tym rękami i nogami ;) Właśnie dostałem wiadomość, że mam się zgłosić do paczkomatu na Kazimerzowskim. Zdecydowanie przydałby się jeszcze jakiś w okolicy.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 28 lis 2017, 19:34

To wejdź na stronę z linku kilka postów wcześniej i zagłosuj. Jest już sporo głosów. Skrzyknij do głosowania jeszcze kogoś, jest nas dużo.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 28 lis 2017, 20:54

sam.slater pisze:
Brunon K. pisze:Masz przy Statojl, 2 pułku, i Kałfland.

Zdaje się że nie rozumiesz istoty problemu. Paczkomaty są po prostu przepełnione. Ostatnio przy 3 moich zamówieniach do paczkomatu na Statoilu dostałem przekierowanie na Kombatantów 20, albo towar był wydawany z samochodu. Wydaje mi się że nie korzystasz z paczkomatów i nie pojmujesz ich istoty. Samochód z paczkami stoi do 18 godziny...po to zamawiam towar do paczkomatu, żeby sobie odebrać np. po godzinie 21...nie włócząc się z paczkami gdzieś po innych osiedlach. Co złego że po paczkę jadę samochodem? Mam z nią paradować po osiedlu?

Paczkomat na Avii na jakiś czas załatwiłby sprawę.

Nowy pisze:Podpisuję się pod tym rękami i nogami ;) Właśnie dostałem wiadomość, że mam się zgłosić do paczkomatu na Kazimerzowskim. Zdecydowanie przydałby się jeszcze jakiś w okolicy.

sam.slater pisze:To wejdź na stronę z linku kilka postów wcześniej i zagłosuj. Jest już sporo głosów. Skrzyknij do głosowania jeszcze kogoś, jest nas dużo.

Po to powywłaszczali miejsca parkingowe, żebyś je zasmradzał odwożąc psa do weterynarza, odpisując benzyne od podatku?
PS.Na takim dużym osiedlu powinny być sklepy, komunikacja publiczna, Poczta, dostęp do szkoły itd. A brakuje tylko ścieżki rowerowej. Jak będziesz miał przepełniony paczkomat w grudniu, to dostaniesz propozycje do sąsiedniego, lub na jutro. Będziesz jeździł 500 metrów dalej, czy 2 razy?

maniekmal

Postautor: maniekmal » 28 lis 2017, 23:37

Brunon K. pisze:Po to powywłaszczali miejsca parkingowe, żebyś je zasmradzał odwożąc psa do weterynarza, odpisując benzyne od podatku?
PS.Na takim dużym osiedlu powinny być sklepy, komunikacja publiczna, Poczta, dostęp do szkoły itd. A brakuje tylko ścieżki rowerowej. Jak będziesz miał przepełniony paczkomat w grudniu, to dostaniesz propozycje do sąsiedniego, lub na jutro. Będziesz jeździł 500 metrów dalej, czy 2 razy?

ale co ma jazda samochodem wspólnego z paczkomatem?

sam.slater

Postautor: sam.slater » 29 lis 2017, 8:26

Brunon K. pisze:Po to powywłaszczali miejsca parkingowe, żebyś je zasmradzał odwożąc psa do weterynarza, odpisując benzyne od podatku?

Rozwiń ten wątek z miejscami parkingowymi bo się pogubiłem...jakaś mentalna komuna...bo tu o wywłaszczeniu i zabraniu czegoś, a w drugiej części wypowiedzi o tym, że powinny być poczta, szkoła - czyli "dejcie nam". Sklepy powstaną, pewnie nawet przedszkole, już jest fryzjer, za chwilę będziesz miał weterynarza, może psychologa, spokojnie rynek sam się wypełni, zapotrzebowanie widać jest duże. ;)

Zapytam wprost, gdzie widzisz problem w ustawieniu paczkomatu na naszym osiedlu? Zajmie Ci miejsce? Boisz się że "obcy" będą przyjeżdżać?

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”