Mili Państwo.
mam jedno pytanie- na Avii zasilanie internetu i tv odbywa się światłowodem czy zwykłym kablem?
pozdrawiam
Bogdan
Światłowód czy zwykły kabel - jak doprowadzony jest internet do mieszkań - Avia
Re: Światłowód czy zwykły kabel - jak doprowadzony jest internet do mieszkań - Avia
Nie wiem co znaczy dla Pana "zwykły kabel" ale u mnie w skrzynce mam dwa kable które idą do skrzynki teletechnicznej. Jeden to światłowód, drugi koncentryk.
Re: Światłowód czy zwykły kabel - jak doprowadzony jest internet do mieszkań - Avia
kazlev dziękuję
za zwykły kabel uważam ten miedziany
a czy w skrzynce teletechnicznej mogę je jakoś rozróżnić?
pozdrawiam
Bogdan
za zwykły kabel uważam ten miedziany
a czy w skrzynce teletechnicznej mogę je jakoś rozróżnić?
pozdrawiam
Bogdan
W sensie czym jeden rozni sie od drugiego? Koncentryk to okragly kabel, jak do anteny satelitarnej.
Swiatlowod to cienki kabel.plastikowy skladajacy sie z dwoch przewodow
Swiatlowod to cienki kabel.plastikowy skladajacy sie z dwoch przewodow
Avia 1,3,7 sa w zasięgu światłowodu Orange.
zdaje się, że teraz jest takie prawo, że światłowody mają być podciągane do nowych mieszkań, które się w Polsce buduje, inna sprawa, że niekoniecznie światłowód musi być podciągnięty do bloku. Ale zdziwiłbym się, gdyby nie było takiej sieci w tej okolicy, za dużo mieszkań, za dużo klientów, za dobry interes, żeby dostawcy internetu z niego zrezygnowali 

Przy takiej ilości mieszkań raczej musi być do osiedla i pojedynczych bloków. Myslę, że da radę także do mieszkań.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”