Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
lokator

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: lokator » 22 kwie 2015, 11:36

cinek6969 pisze:Witam,

Widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Również jak kupowałem mieszkanie pewna miła Pani "wpisała" mnie na "listę oczekujących" na miejsce postojowe. Oczywiście była mowa o parkingu wzdłuż pasa startowego przy Orlińskiego 1. Póki co brak kontaktu z jej strony. Przypominałem się jakiś 2 miesiące temu ale miła Pani była nieuchwytna, wtedy inna Pani oddzwoniła do mnie że jak tylko ruszy sprzedaż to na pewno się do mnie odezwą. Co ważne stwierdziła, że miejsca na pewno będą w sprzedaży ale nie mają wciąż potwierdzenia kiedy to nastąpi.

Od jakiegoś czasu mam już w głowie czarny scenariusz, że jednak wspomniany parking może nigdy nie powstać albo "lista oczekujących" nie istnieje.
Nie ma co ukrywać, że te miejsca i tak im zejdą.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.

Witam, ja mam dokładnie taką samą sytuację, chyba kupowaliśmy mieszkanie u tej samej pani... zawsze gdy dzwonie do Budimexu pani jest na urlopie i nie bedzie jej przez dwa tygodnie a nikt inny nie wie o co chodzi, kolejny raz wysylam tego samego maila z przypomnieniem rezerwacyjnym miejsca parkingowego - a tam jakby czarna dziura i cisza...

jasiek

Postautor: jasiek » 22 kwie 2015, 11:45

O powstanie tych parkingów wszystkich to bym się nie martwiła bo mysle, ze jest taki popyt, ze powstaną na pewno. A co do terminu to myślę, ze najpierw zacznie sie sprzedaż tych kolo O4. Ale to pewnie jak ukończą O4 i O6 na tyle ze zaczną juz urządzać teren je otaczający. Na pasie to moze jak ukończą juz budowe bloków z tamtej strony bo nie sadze, ze zrobią olbrzymi parking a potem ciezki sprzęt na budowę będzie manewrowal miedzy zaparkowanymi samochodami. Na końcu pewnie powstanie ten w miejscu gdzie teraz stoi biuro budimexu bo to wiąże sie z ich przeprowadzka w inne miejsce :)

kuba

Postautor: kuba » 22 kwie 2015, 14:18

Ten koło O4 to wedle doniesień sprzedawcy w Budimexie miał być miesiąc temu w sprzedaży.

lofinden

Postautor: lofinden » 22 kwie 2015, 21:31

To, że parking będzie niebawem w sprzedaży w Budimexie mówią już od co najmniej 8 miesięcy... Podejrzewam, że najpierw będą chcieli wyprzedać wszystkie miejsca bezpośrednio przy budynkach.

Jeśli jest jakaś "lista oczekujących" to pewnie po to żeby sprawdzić zainteresowanie i wycenić odpowiednio miejsca. Aczkolwiek pewnie i tak nie ma żadnej listy bo i po co.

sunder

Postautor: sunder » 23 kwie 2015, 23:15

Ja myślę ze zrobią inaczej, puszczac beda je pod koniec budowy, albo jak ludzie zaczna remontowac mieszkania. Wtedy kazdy zobaczy, jaka tam jest rzeznia. I zejda tak szybko jak mieszkania.

Osobiscie nie mam miejsca postojowego bo 50 tys to troche duzo. Zbieram teraz na wykonczenie mieszkania, wiec dodatkowe 50tys w plecy to dla mnie spore obciazenie. Swoja droga jestem jeszcze mloda osoba przed 30, dlatego mieszkanie kupilem bardziej pod szybka splate. A auta poki co nie mam, bo nie lubie stać w korkach przebijajac sie przez Kraków.

Marcel

Postautor: Marcel » 24 kwie 2015, 9:30

A jak będzie wyglądało dajmy na to dostarczenie materiałów budowlanych do wykończenia, wyposażenia, mebli, kurier...? Będzie można wjechać do "Avji" stanąć przy krawężniku, i wnosić graty? Jakieś klucze do bramy, pinezka do szlabanu, opłata za wjazd jednorazowy?

Virginia

Postautor: Virginia » 24 kwie 2015, 11:18

Ja mam identyczne podejście, co Sunder odnośnie miejsca postojowego /parkingowego.

Nowy

Postautor: Nowy » 24 kwie 2015, 11:58

@Marcel, chyba nie ma co przesadzać, z tego co widać, to z wjazdem/ wejściem na osiedle Avia nie ma teraz najmniejszych problemów i nic nie zapowiada, żeby w bliższej i dalszej przyszłości miało się to jakoś zmienić :) Trochę szkoda, że jest tam ten płot dookoła, bo to tylko niepotrzebnie dzieli okoliczny teren i nijak ma się do innych osiedli blisko pasa startowego, a i tak wejść może tam każdy kto chce.

Marcel

Postautor: Marcel » 24 kwie 2015, 13:34

Przecież nie zostawią otwartych bram, a wszystkie miejsca parkingowe będą... terenem prywatnym.
Znalazłem kwiatek w projekcie. Od zachodniej strony w Avia 5 są sklepy. Ogrodzenie z bramami od tej strony jest cofnięte. Jeden z "lokali" w Avia5, nr U1 ma dwa wejścia, i wygląda że jedno z nich będzie na zewnątrz Avi, a drugie do wewnątrz za płotem. Wierząc tym marnym, dostępnym projektom można wejść na teren zamknięty przez sklep. Albo źle narysowali, albo te płoty to jakaś podpucha!

Nowy

Postautor: Nowy » 27 kwie 2015, 12:50

Z tymi płotami na strzeżonych osiedlach, to w ogóle często jest podpucha, niby one są, ale jakoś niespecjalnie chronią przed wejściem. Np. na Rakowickiej zbudowali teraz nowe, całkiem ładne osiedle - Apartamenty Novum. Tam niby jest płotek, brama z domofonem i w ogóle, ale jeśli się człowiek odrobinę wychyli, to bez problemu dostanie do guzika i sobie elegancko wejdzie. Generalnie te wszystkie płoty prowadzą do wielu absurdów i może ktoś tam kiedyś jeszcze pójdzie po rozum do głowy, zwłaszcza, że każdy budynek jest tam indywidualnie ogrodzony. Przy tak dużym osiedlu ta brama tam i tak cały czas pewnie będzie otwarta :)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2015, 14:20 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”