[Bud. D] Zakłócenie spoczynku nocnego mieszkańcom bloku - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
deceq

Re: [Bud. D] Zakłócenie spoczynku nocnego mieszkańcom bloku - Centralna Park

Postautor: deceq » 11 gru 2017, 17:19

PanDoktor pisze:to ja urządzałem tą imprezę. Kupiłem te smutne 50m w tym kurniku po najniższej cenie w Krakowie tylko po to, aby mieć miejscówkę na imprezowanie.
Kupiłem też na Wiślanych tarasach, aby wynajmować klasie wyższej, która oczekuje elegancji i kultury. Tutaj tego nie ma.

Zobaczcie sobie drugi post który ten człowiek napisał na tym forum i nie dajcie się podejść, chce nas strollować, nie dajcie się złapać jak byście byli pierwszy dzień w internetach, on się tylko będzie cieszył a nam nic z tego :) Nie karmcie trolla :)

mam_3D

Postautor: mam_3D » 11 gru 2017, 19:09

W sobotę klatka 6 lub 5 też była impreza - za to całkiem inna od tych opisywanych i słyszanych. Ludzie grali na gitarze i śpiewali kolędy :D
Mimo iż było po 22 to jakoś to bardziej śmieszyło niż przeszkadzało ;)
Aaa no i koło 23 ucichło - więc szacun dla moich sąsiadów.

monika89

Postautor: monika89 » 11 gru 2017, 21:45

Mam 3 d brawo ty

Anita-CentralnaParkD

Postautor: Anita-CentralnaParkD » 11 gru 2017, 21:46

Niestety nie wszyscy rozumieją ze kazdy ma inne życie :D Nie kazdy żyje tylko praca i dziećmi w domu. Druga stronę tez należy uszanować ze ma inny tryb życia i nie siedzi wieczorami w pieluchach a nie odrazu pisać skargi do administracji - swoją droga mieli tam niezły ubaw przypuszczam ze sąsiad napisał niezły poemat :)

monika89

Postautor: monika89 » 11 gru 2017, 22:01

Jak dla mnie skargi do administracji to już mega ostateczność. Szkoda, że tak się zaczyna życie wspólnotowe. Okres parapetówek trwa a zaczyna się kolędowania. Impreza do północy jak dla mnie jest do wytrzymania ale całonocne imprezowanie nadaje się bardziej do klubu. My jak mamy ochotę dłużej poimprezowac to po 22 wychodzimy na miasto. Polecam - to tez dobre rozwiązanie. :)

A może by tak zrobić imprezę zapoznawcza? ;)

Anita-CentralnaParkD

Postautor: Anita-CentralnaParkD » 11 gru 2017, 22:09

Tez żałuje ze tak trafiliśmy ..tym bardziej ze młody facet wydawałoby się ze normalny a jednak pozory myla.. ja niemam zamiaru się tym przejmować jak dla mnie może pisać skargi co tydzień ,widocznie nie ma innych zajęć :) mógł kupić dom to by nie miał problemu z innymi ludźmi :) a my moglibyśmy wtedy w spokoju rozmawiać we własnym mieszkaniu bez obawy ze policja zapuka do drzwi :)

monika89

Postautor: monika89 » 11 gru 2017, 22:22

PanDoktor pisze:to ja urządzałem tą imprezę. Kupiłem te smutne 50m w tym kurniku po najniższej cenie w Krakowie tylko po to, aby mieć miejscówkę na imprezowanie.
Kupiłem też na Wiślanych tarasach, aby wynajmować klasie wyższej, która oczekuje elegancji i kultury. Tutaj tego nie ma.

chętnie bym kupiła jajka z takiego kurnika...
widzę, że masz niskie poczucie wartości skoro wolisz imprezować z kurniku a nie w apartamentach na wiślanych tarasach.
słoma z butów wystaje, niezależnie od grubości portfela lub zdolności kredytowej... ech...

srsly

Postautor: srsly » 12 gru 2017, 10:48

monika89 pisze:

chętnie bym kupiła jajka z takiego kurnika...
widzę, że masz niskie poczucie wartości skoro wolisz imprezować z kurniku a nie w apartamentach na wiślanych tarasach.
słoma z butów wystaje, niezależnie od grubości portfela lub zdolności kredytowej... ech...

Monia, dlaczego ty tak bardzo cannot into internet? Przeciez kazdy moze sobie tu zalozyc konto, gosc nas chce strollowac na najprostsze przynety w internecie..

misstrout

Postautor: misstrout » 12 gru 2017, 11:48

Anita-CentralnaParkD pisze:Niestety nie wszyscy rozumieją ze kazdy ma inne życie :D Nie kazdy żyje tylko praca i dziećmi w domu. Druga stronę tez należy uszanować ze ma inny tryb życia i nie siedzi wieczorami w pieluchach a nie odrazu pisać skargi do administracji - swoją droga mieli tam niezły ubaw przypuszczam ze sąsiad napisał niezły poemat :)

Jak dla mnie imprezy spoko, muzyka która słychać ale nie przeszkadza zasnąć. Rozmowy, śpiewanie ale nie darcie ryja jak dzikie zwierzęta obdzierane ze skóry co ostatnio miało miejsce w klatce 1 ;)
Ale skargi nie pisałam, wolałabym pójść osobiście ale nie umiem zlokalizować delikwentów.

kustosz

Postautor: kustosz » 12 gru 2017, 14:21

Niestety akustyka na mieszkaniach jest jaka jest.
Nikt nikomu nie broni imprezować, ale mieszkamy we wspólnocie i minimum wyobrażenia, że głośna muzyka i wydzieranie się wniebogłosy po północy może nie być dla pozostałych najlepszą kołysanką...

Nie dziwię się nikomu kto ma pretensje o głośne imprezy przez całą noc TO JEST CISZA NOCNA. Jedna osoba chce imprezować to 15 sąsiadów nie może spać? Ryly?

Cisza nocna i regulamin wspólnoty to standard, nie rozumiem zaskoczenia, że komuś może przeszkadzać wydzieranie się całą noc...
Inni mają zrozumieć, że ktoś chce imprezować, ale imprezowicz nie musi rozumieć że ktoś chce spać w nocy?

Imprezy to normalna sprawa, ale róbmy je u siebie, a nie u sąsiada.
Wiesz, że imprezę będzie słychać u sąsiada - to go uprzedź lub zaproś :)

Ludzie pobrali kredyty i zadłużyli się żeby mieć własne mieszkanie, a brak możliwości zmrużenia oka bo sąsiad ma ochotę zrobić u siebie rykowisko nad ranem nie jest niczym przyjemnym.

Z drugiej strony trzeba też zrozumieć i postarać się nie być nadwrażliwcem. Pytanie tylko czy skargi na hałas były o godz. 19 czy 3 rano - gdzie to nie kwestia bycia nadwrażliwcem tylko ekstremalnie cierpliwym - szczególnie jak ktoś ma małe dziecko lub wstaje rano do pracy.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”