Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3
Re: Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3
Jesli ktoś w domu ma remont i odłączył demofon to nie bedzie dział u nikogo w klatce niestety na O6 tak było wiec pewnie BX tez tak zrobił u nas
Dowiedziałem sie dzisiaj bardzo dziwnej rzeczy.
Pomijajac juz, ze domofon w moim mieszkaniu nadal nie dziala i czesto buczy bez powodu albo pika w nocy.
Pani z zzn powiedziala mi ze po kontakcie z firma od domofonow zostala jej udzielona informacja, ze szyfratory przy ogrodzeniach nie sluza do dzownienia do mieszkania a jedynie do otwierania furtki kodem ?????
Przeciez to jakas paranoja. Wtedy oznaczalo by to tyle, ze chcac komus otworzyc drzwi musial bym schodzic do furtki i ja otwierac za kazdym razem.
Moze mi ktos to potwierdzic?

Pomijajac juz, ze domofon w moim mieszkaniu nadal nie dziala i czesto buczy bez powodu albo pika w nocy.
Pani z zzn powiedziala mi ze po kontakcie z firma od domofonow zostala jej udzielona informacja, ze szyfratory przy ogrodzeniach nie sluza do dzownienia do mieszkania a jedynie do otwierania furtki kodem ?????
Przeciez to jakas paranoja. Wtedy oznaczalo by to tyle, ze chcac komus otworzyc drzwi musial bym schodzic do furtki i ja otwierac za kazdym razem.
Moze mi ktos to potwierdzic?
nieee, jak na początku mieliśmy domofon podpięty to spokojnie można było dzwonić i otwierać nim drzwi wejściowe i furtki z mieszkania.
maniekmal pisze:nieee, jak na początku mieliśmy domofon podpięty to spokojnie można było dzwonić i otwierać nim drzwi wejściowe i furtki z mieszkania.
Zależy który domofon. Np ten od strony dziedzińca nie ma modułu z mikrofonem i glosnikiem. Nim można tylko otwierać kodem.
mko13 pisze:maniekmal pisze:nieee, jak na początku mieliśmy domofon podpięty to spokojnie można było dzwonić i otwierać nim drzwi wejściowe i furtki z mieszkania.
Zależy który domofon. Np ten od strony dziedzińca nie ma modułu z mikrofonem i glosnikiem. Nim można tylko otwierać kodem.
Pytanie czy tak miało zawsze być (w sensie czy to wynika z jakichś planów) ? Bo przy tym domofonie jest cała instrukcja jak otwierać i jak dzwonić (co dodatkowo wprowadza w błąd skoro nigdy nie miało się z tego poziomu dodzwonić
ale co? który domofon od strony dziedzińca? Ustalmy, są 2 poziomy wejścia do budynku, jeden zewnętrzny który prowadzi do klatek albo na dziedziniec i wewnętrzny, ten przy wejściu do klatki. I którym niby nie da się dzwonić? Jest tylko jeden problem, w instrukcji domofonu jest napisane, że jak chcesz dzwonić to nr bloku i nr mieszkania. Czyli 3#$% dzwonek, a to ma być chyba nr enklawy, czyli w naszym przypadku 4 (jeszcze tego nie sprawdziłem). W każdym razie wybieranie strzałkami i wyszukanie na domofonie z listy odpowiedniego mieszkania działa jak należy. No i trzeba przyznać, że te domofony wydają okropne dźwięki 

nie numer enklawy, tylko numer bloku (więc w tym przypadku 3)
I nie da się dzwonić na zewnętrzny prowadzący na dziedziniec (furtka od strony Avia 5)
I nie da się dzwonić na zewnętrzny prowadzący na dziedziniec (furtka od strony Avia 5)
to dziwne, bo jak daje 3 + swój nr mieszkania to nic się nie dzieje 

3### dzwonek i powinno dzwonić (### to number mieszkania)
Maniekmal - grzebałeś coś przy domofonie?
Maniekmal - grzebałeś coś przy domofonie?
jedyne co to odłączanie i podłączanie. Ale jaj wybiorę strzałkami to wszystko działa. jeszcze przetestuje.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”