Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3
Re: Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3
Około miesiąca temu robiłem testy. Wybierając 3[nr budynku]nr mieszkania domofon dzwonił na mieszkanie - zarówno z furtki jak i drzwi wejściowych do budynku. Takie samo zachowanie jest w budynku nr 6. Jeżeli coś nie działa to proponuję to zgłosić administracji.
ked14 pisze:mko13 pisze:maniekmal pisze:nieee, jak na początku mieliśmy domofon podpięty to spokojnie można było dzwonić i otwierać nim drzwi wejściowe i furtki z mieszkania.
Zależy który domofon. Np ten od strony dziedzińca nie ma modułu z mikrofonem i glosnikiem. Nim można tylko otwierać kodem.
Pytanie czy tak miało zawsze być (w sensie czy to wynika z jakichś planów) ? Bo przy tym domofonie jest cała instrukcja jak otwierać i jak dzwonić (co dodatkowo wprowadza w błąd skoro nigdy nie miało się z tego poziomu dodzwonić
Myślę, że tak miało być. W dwóch domofonach jest możliwość wejścia tylko przez kod, ale zwróć uwagę, że są do wejścia na dziedziniec, a nie od razu do klatki.
Co do instrukcji, to zgadzam się, ze jest to tam mylące, bo nie można dzwonić.
Ja dzisiaj znowu mogę otwierać itp ale osoby na dole nie słyszą co mówię w słuchawce. Co oni za gowno zainstalowali nam... Masakra z tym domofnem.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”