Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
gigi

Re: Domofon - pytania o jego prawidłowe działanie i obsługę - osiedle Avia 3

Postautor: gigi » 18 gru 2017, 17:47

Około miesiąca temu robiłem testy. Wybierając 3[nr budynku]nr mieszkania domofon dzwonił na mieszkanie - zarówno z furtki jak i drzwi wejściowych do budynku. Takie samo zachowanie jest w budynku nr 6. Jeżeli coś nie działa to proponuję to zgłosić administracji.

mko13

Postautor: mko13 » 19 gru 2017, 22:55

ked14 pisze:
mko13 pisze:
maniekmal pisze:nieee, jak na początku mieliśmy domofon podpięty to spokojnie można było dzwonić i otwierać nim drzwi wejściowe i furtki z mieszkania.

Zależy który domofon. Np ten od strony dziedzińca nie ma modułu z mikrofonem i glosnikiem. Nim można tylko otwierać kodem.

Pytanie czy tak miało zawsze być (w sensie czy to wynika z jakichś planów) ? Bo przy tym domofonie jest cała instrukcja jak otwierać i jak dzwonić (co dodatkowo wprowadza w błąd skoro nigdy nie miało się z tego poziomu dodzwonić

Myślę, że tak miało być. W dwóch domofonach jest możliwość wejścia tylko przez kod, ale zwróć uwagę, że są do wejścia na dziedziniec, a nie od razu do klatki.
Co do instrukcji, to zgadzam się, ze jest to tam mylące, bo nie można dzwonić.

Selassie

Postautor: Selassie » 22 gru 2017, 9:50

Ja dzisiaj znowu mogę otwierać itp ale osoby na dole nie słyszą co mówię w słuchawce. Co oni za gowno zainstalowali nam... Masakra z tym domofnem.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”