Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
paulina.k

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: paulina.k » 18 gru 2017, 0:02

OKO pisze:Mowiliscie o poprawkach dlatego zapytałam. U mnie przy odbiorze nie było kąta prostego i Pan inspektor wyjaśnił że jeśli wpiszemy do protokołu to nie da kluczy i następny odbiór za 30 dni nawet jeśli poprawiony to następnego dnia. Ale skąd aż taka obsuwa w odbiorze u Was...przeciez to niemal miesiąc po terminie

Nasze mieszkania nie zostały jeszcze odebrane przez BX od podwykonawcy.. mam nadzieję, że skoro tyle to trwa to mieszkanie będzie w stanie idealnym i że chociaż uda się przenieść własność w terminie z aktu notarialnego :)

pzd

Postautor: pzd » 19 gru 2017, 19:01

po ponad miesiącu oczekiwań- czwartek 10:30- klatka c pietro 5

czarna

Postautor: czarna » 19 gru 2017, 20:57

Telefon dziś - odbiór w czwartek o 12.
3 piętro klatka C

sluzboweautoza100k

Postautor: sluzboweautoza100k » 19 gru 2017, 21:19

paulina.k pisze:Nasze mieszkania nie zostały jeszcze odebrane przez BX od podwykonawcy.. mam nadzieję, że skoro tyle to trwa to mieszkanie będzie w stanie idealnym i że chociaż uda się przenieść własność w terminie z aktu notarialnego :)

Bardziej przez dział handlowy budimexu od działu wykonawczego, podwykonawców to tam dawno nie ma.
Czemu? zapewne z powodu usterek wskazanych x czasu temu które faktycznie mogły uniemożliwić odbiór, tylko nie było się komu nimi zająć bo z naszych obserwacji to chyba 0.7 inżyniera się każdym budynkiem zajmuje podczas przekazywania (ten ciekawy okres między pozwoleniem a faktycznym odbiorem mieszkania). Czemu tak późno? Bo kadry zajmującej się tym budynkiem podczas procesu budowlanego już na avii nie ma.
Czemu? Ktoś musiał zostać dyrektorem firmy budowlanej, ps tak się zostaje dyrektorem w tym fachu.
Przykro nam, że na Państwa padło ale bądźmy dobrej myśli.

ps. powyższe stwierdzenia to oczywiście zasłyszane plotki i domysły.

krzysztofp

Postautor: krzysztofp » 20 gru 2017, 2:05

czarna pisze:Telefon dziś - odbiór w czwartek o 12.
3 piętro klatka C

A to już chyba jest niezgodne z umową (kolejna niezgodność z umową) - bo wg umowy mają obowiązek najpóźniej na tydzień przed się umawiać :) Ale to tylko czepialstwo z mojej strony.

paulina.k

Postautor: paulina.k » 20 gru 2017, 23:05

krzysztofp pisze:
czarna pisze:Telefon dziś - odbiór w czwartek o 12.
3 piętro klatka C

A to już chyba jest niezgodne z umową (kolejna niezgodność z umową) - bo wg umowy mają obowiązek najpóźniej na tydzień przed się umawiać :) Ale to tylko czepialstwo z mojej strony.

Pani dzwoniąca wczoraj z informacją o odbiorze na początku proponowała termin pod koniec tego tygodnia z zaznaczeniem, że to bez zachowania 7-dniowego wyprzedzenia :) mi z kolei ten termin zupełnie nie pasował i udało się umówić na 2.01 (klatka C) :)

krzysztofp

Postautor: krzysztofp » 21 gru 2017, 11:57

paulina.k pisze:Pani dzwoniąca wczoraj z informacją o odbiorze na początku proponowała termin pod koniec tego tygodnia z zaznaczeniem, że to bez zachowania 7-dniowego wyprzedzenia :) mi z kolei ten termin zupełnie nie pasował i udało się umówić na 2.01 (klatka C) :)

I tu pojawia się jakiś promyczek nadziei, że i ja się doczekam telefonu - też klatka C ;) Co nie zmienia faktu, że to i tak już jest miesiąc w plecy.

pzd

Postautor: pzd » 21 gru 2017, 18:07

Mieszkanie odebrane bez uwag;) znam przyczynę przedluzenia sie odbioru:)

Yassa

Postautor: Yassa » 21 gru 2017, 19:02

Jaka?

pzd

Postautor: pzd » 21 gru 2017, 19:56

Parapet przy drzwiach balkonowych blokował otwarcie ich do 90 stopni. Przed poprawkami otwierały sie na ok 86-87 stopni. Heh

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”