Wieczne imprezy / głośne zachowanie / hałasowanie w nocy na Avii 5
-
Wieczne imprezy / głośne zachowanie / hałasowanie w nocy na Avii 5
Pisze, bo juz ludzie zaczynaja przeginac. Mieszkam w klatce I i praktycznie dzien w dzien ktos urzadza imprezy do 2 w nocy. Ja ku*wa na prawdę rozumiem odprezyc sie po tygodniu pracy i zaprosic znajomych, ale jelsi trwa to do 2 w nocy i ktos drze ryja na caly regulator, puszcza muze i skacze to troche bez przesady. Moj maz rozmawial dzis z ochrona z racji tego ze ktos nam ukradl drabine pozostawiona na naszym miejscu postojowym w garazu podziemmym i ochroniarz mowil ze to osiedle to jedna wielka imprezownia, pokazal spis skarg na imprezy i jest tego na prawde duzo. Widze ze to osiedle to chyba jakas jedna wielka patologia sie robi!! Czy ktos ma podobne odczucia? bo skoro imorezy nadal sa to znaczy ze nikt za bardzo na to nie reaguje do momentu jak my dzwonimy na ochrone lub idziemy do sasiadow ich "upomniec"!
-
Re: Wieczne imprezy / głośne zachowanie / hałasowanie w nocy na Avii 5
AsiaMieszko pisze:Pisze, bo juz ludzie zaczynaja przeginac. Mieszkam w klatce I i praktycznie dzien w dzien ktos urzadza imprezy do 2 w nocy. Ja ku*wa na prawdę rozumiem odprezyc sie po tygodniu pracy i zaprosic znajomych, ale jelsi trwa to do 2 w nocy i ktos drze ryja na caly regulator, puszcza muze i skacze to troche bez przesady. Moj maz rozmawial dzis z ochrona z racji tego ze ktos nam ukradl drabine pozostawiona na naszym miejscu postojowym w garazu podziemmym i ochroniarz mowil ze to osiedle to jedna wielka imprezownia, pokazal spis skarg na imprezy i jest tego na prawde duzo. Widze ze to osiedle to chyba jakas jedna wielka patologia sie robi!! Czy ktos ma podobne odczucia? bo skoro imorezy nadal sa to znaczy ze nikt za bardzo na to nie reaguje do momentu jak my dzwonimy na ochrone lub idziemy do sasiadow ich "upomniec"!
w jakim swiecie żyjecie lub skąd się urwaliscie zeby w przypadku nagminnych imprez upominac albo prosic ochrone o interwencje?
To osiedle jest dokladnie takie jak cala reszta krakowa, i zazdroszcze ze dopiero teraz o tym sie dowiedzieliscie. Mieszkalem w kilku lokalizacjach i wszedzie byl ten problem- mniejszy/wiekszy.
OTO PROCEDURA - jedyna słuszna
1. dzwonisz na policje keidy jest głosno
2. podajesz sie jako swiadka - wiąze sie to automatycznie z wystawieniem mandatu. Jesli przyjmą = super. Jesli nie sprawa idzie do sądu i WY jestescie stroną a Policja jedynie swiadkiem.
3. jesli nie otowrza, dzownisz nastepnego dnia na policje (za dnia) i mówisz ze jest głosno - nie musi byc noc - NIE MA W POLSKIM PRAWIE CZEGOS TAKIEGO JAK ZAŁUSZANIE CISZY NOCNEJ. Jelsi akurat jest głosno = super interwencja jest zasadna, podajemy sie jako swiadka. Zazwyczaj chołota otwiera bo czuje sie pewnie, przeciez nie ma nocy.
4. Jesli jednak było cicho, mówimy ze sie uspokoiło - wazne aby przy podawaniu się jako swiadka, powiedziec ze z racji tego ze akurat sie uspokoiło prosze o nie wystosowanie mandatu tym razem, bedzie to taka sama interwecnja tylko ich poproszą - oznajmią ze w zwazku z nieotrwaciem drzwi wczoraj - sparwa jest kierowana z automatu do sądu.
5. Sad nakłada grzywne do 5tyś zł UWAGA: na własiciela! i Jest to super opcja, bo nastepnym razem bizesmen od wynajmu bedzie starał się wynając komus - "spokojniejszemu". Oczywsiceie na podstawie umowy najmu cała grzywna jest nakladana na wynajmujacych ale niedzieje sie to z automatu.
Jesli mieszkanie nie jest wynajmowane - Gosc dostaje mandat/grzywne.
Gwarantuje, nie ma innego wyjscie w przypadku imprez co dzien, proszenie o spokój jest tak samo skuteczne jak pisanie tu na forum z myslą ze ten GOSC to przeczyta, bedzie mu wstyd i juz sie uspokoi.
aha, piękna sprawa jak policja poprosi o wejscie, i ich wpuszczą - mandat za zagłuszanie dostanie nawet gosc który zgona zaliczył i śpi

po 2 - 3 razie, gosc straci znajomych bo ich ta znajomosc drogo będzie kosztowała.
-
No to dziekuje za ta wiadomosc, nastepnym razem nie omieszkam zrobic tak jak napisałeś! nie napisalam nawet z nadzieja ze ci ktorzy imprezuja to przeczytaja, ale zeby zapytac innych mieszkancow czy tez to slysza?! czy w tej klatce nikt nie mieszka ze tylko ja interweniuje?!
-
AsiaMieszko pisze:No to dziekuje za ta wiadomosc, nastepnym razem nie omieszkam zrobic tak jak napisałeś! nie napisalam nawet z nadzieja ze ci ktorzy imprezuja to przeczytaja, ale zeby zapytac innych mieszkancow czy tez to slysza?! czy w tej klatce nikt nie mieszka ze tylko ja interweniuje?!
Słyszą słyszą, przeraza mnie znieczulica/strach/brak inicjatywy.
Czasem mam wrażenie ze mam uszy bardziej czułe niż inni.
Nie ma żadnego innego wyjścia niż regularne telefony na Policję. Nie pomogą kulturalne prośby czy interwencja u właściciela mieszkania. Jeżeli, nikt na to nie będzie reagował to będzie tylko gorzej, do momentu, aż wejdą na głowy.
-
ciekawe tylko czy policja vedziw tak chętnie przyjeżdżac no pamiętam jak dzwonilal w innym miejscu zamieszkania to to robili łaske i gadali ze nie sa moja prywatna ochrona :/
Cenna instrukcja. Niby wiadomo, ale tu jest dokładnie wyjaśnione.
Taka melina może działać i 30 lat. Wiem z doświadczenia, że po grzywnie to zaczynają nieco spuszczać z tonu. Ściszać zazwyczaj po 22.00.
Taka melina może działać i 30 lat. Wiem z doświadczenia, że po grzywnie to zaczynają nieco spuszczać z tonu. Ściszać zazwyczaj po 22.00.
-
MP17 napisałeś do mnie pw odnisbie tego tematu imprez, ale ja nie dam rady odpisac, nie mam uorswnien takich..Napisz mi jeszcze w pw moze maila to odpisze.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 11:48 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spróbuj jeszcze raz wysłać PW
Powód: Spróbuj jeszcze raz wysłać PW
-
AsiaMieszko pisze:Pisze, bo juz ludzie zaczynaja przeginac. Mieszkam w klatce I i praktycznie dzien w dzien ktos urzadza imprezy do 2 w nocy. Ja ku*wa na prawdę rozumiem odprezyc sie po tygodniu pracy i zaprosic znajomych, ale jelsi trwa to do 2 w nocy i ktos drze ryja na caly regulator, puszcza muze i skacze to troche bez przesady. Moj maz rozmawial dzis z ochrona z racji tego ze ktos nam ukradl drabine pozostawiona na naszym miejscu postojowym w garazu podziemmym i ochroniarz mowil ze to osiedle to jedna wielka imprezownia, pokazal spis skarg na imprezy i jest tego na prawde duzo. Widze ze to osiedle to chyba jakas jedna wielka patologia sie robi!! Czy ktos ma podobne odczucia? bo skoro imorezy nadal sa to znaczy ze nikt za bardzo na to nie reaguje do momentu jak my dzwonimy na ochrone lub idziemy do sasiadow ich "upomniec"!
Oj dziewczyno, czytam i czuję się, jakbym to ja pisała

-
jak milo slyszec ze nie tylko ja dostaje szalu. moj maz rozmaeial z zarzadem i mowili ze to najwiekszy problem Avii czyli te wieczne impry.. ja zamierzam zgodnie z poradami tutaj nastepnym razrm dzwonić na policje i podawac sie za swiadka, mam nadzieje ze mandaty beda sie sypac 

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”