Rababar pisze:Tak jak auto, któremu w weekend przebito oponę (stoi na krawężniku niedaleko Avia 5 od strony "środka" osiedla, między Avia 5 a Avia 4.
A skąd pewność, że ktoś komuś przebił oponę? To teraz już każdy źle zaparkowany samochód na osiedlu z kapciem, będzie świadczył o tym, że ktoś coś celowo zepsuł? A może ktoś sam sobie koło uszkodził wjeżdżając ma wysoki krawężnik? Nie popadajmy w przesadę, że teraz każde uszkodzenie samochodu na osiedlu, to robota przeciwników nieprawidłowego parkowania. Wandalizmy oczywiście nie jest sposobem na tego rodzaju problemy, wymyślono bardziej cywilizowane sposoby na radzenie sobie z takimi przypadkami - Policja / Straż Miejska.
A inna sprawa, że wszystkim zwolennikom parkowania gdzie popadnie, polecam spacer po naszym osiedlu z wózkiem z dzieckiem - to bardzo dobry eksperyment dla niewierzących, że takie parkowanie utrudnia życie użytkownikom chodników (ostatnio była u mnie rodzina z dzieckiem, więc pojeździłem i sprawdziłem). Przez to, że chodnik pod Orlińskiego 12 był zastawiony samochodami, trzeba było iść ulicą, do chodnika po drugiej stronie nie dało się dostać, bo tam też wszędzie były samochody... Takie parkowanie po prostu naraża innych na niebezpieczeństwo. Mam nadzieję, że postawia tam wreszcie zakazy parkowania.