Miejsca parkingowe / garażowe na os. Orlińsiego / Avia do sprzedania - Budimex 29 000 zł

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
oborli

Re: Miejsca parkingowe / garażowe na os. Orlińsiego / Avia do sprzedania - Budimex 29 000 zł

Postautor: oborli » 16 sty 2018, 15:39

Kamillo pisze:50 000 za miejsce podziemne.... wolałbym nowe auto :D w Avii 5 pod ziemią jest jeszcze około 50 wolnych miejsc, myśle ze w Orlinskiech będzie pdobnie :)

Jak sie nie ma to sobie mozna wymyslac co by sie wolalo kupic. Pomysl jaki samochod bys kupil za 200tys, po co bylo miezzkanie kupowac.

Swietnie ktos to juz kiedys ujal. Wyobraz sobie ze w komorce lokatorskiej za 15tys bede trzymal narty za 300.

bruinen

Re: Miejsca parkingowe / garażowe na os. Orlińsiego / Avia do sprzedania - Budimex 29 000 zł

Postautor: bruinen » 16 sty 2018, 16:11

oborli pisze:
Kamillo pisze:50 000 za miejsce podziemne.... wolałbym nowe auto :D w Avii 5 pod ziemią jest jeszcze około 50 wolnych miejsc, myśle ze w Orlinskiech będzie pdobnie :)

Jak sie nie ma to sobie mozna wymyslac co by sie wolalo kupic. Pomysl jaki samochod bys kupil za 200tys, po co bylo miezzkanie kupowac.

Swietnie ktos to juz kiedys ujal. Wyobraz sobie ze w komorce lokatorskiej za 15tys bede trzymal narty za 300.

Zawsze można pójść tą samą drogą, co osoby parkujące gdzie popadnie i trzymać narty (choinkę, opony zimowe, przetwory...) na klatce tłumacząc się, że komórki lokatorskie były za drogie a deweloper nie udostępnił za darmo pomieszczeń do przechowywania :D

Kamillo

Postautor: Kamillo » 17 sty 2018, 13:14

oborli pisze:

Komorka lokatorska za 15 000 to tez swietny pomysł... tak pozatym to porownujesz teraz posiadanie mieszkania do posiadania miejsca parkingowego ? Wolalbym parkowac autem za 50 000 3 km dalej i chodzic spacerkiem do domu. Ale nikt bogatemu nie zabronic, kto chce kupuje. Pewnie jakbym byl bogatszy tez bym kupił i inaczej na to patrzył :D

adi

Postautor: adi » 17 sty 2018, 15:56

Kamillo pisze:Wolalbym parkowac autem za 50 000 3 km dalej i chodzic spacerkiem do domu. Ale nikt bogatemu nie zabronic, kto chce kupuje. Pewnie jakbym byl bogatszy tez bym kupił i inaczej na to patrzył :D

Widzisz, to nie do końca tak, jeśli ktoś kupił miejsce postojowe za 24 600 zł, to teraz już może sprzedać je całkiem szybko sprzedać za 29 000 - 30 000, za ile sprzedaż swój samochód kupiony dwa lata temu za podobną kwotę? Ja zdecydowałem się na zakup miejsca postojowego odkładając na później zrobienie wielu rzeczy w mieszkaniu i całkowite jego wykończenie, ale ktoś mi powiedział, że miejsc postojowych na tym osiedlu więcej nie dorobią i to mnie ostatecznie przekonało, chociaż długo się wahałem. Aha, i zapomniałem dodać, że nie posiadam też samochodu :D

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”