Wszelkie prężenie muskułów nie ma żadnego sensu, a głosowanie za czy przeciw można sobie w buty wsadzić, ponieważ
osiedle jest nieskończone i właścicielem dróg jest Budimex. Trzeba poczekać na oddanie ostatnich budynków. Wtedy prawdopodobnie Budimex dokona zmian i wprowadzi właściwe znaki. Wiadomo już że osiedle będzie zamykane po 22( piloty do bramy już zostały rozdane).
Wrzucanie petów do ogródków (zachowajmy choć pozory kultury) - Avia 2
Re: Wrzucanie petów do ogródków (zachowajmy choć pozory kultury) - Avia 2
Bogdan pisze:Mili Państwo.
nie było mnie chwilę czasu a tu D89 wylewa kubły pomyj na mnie; ba nawet nie kryjąc swojej wielkości umysłowej znęcając się nad moją udręczoną głową. co takiego mu zrobiłem że tak pręży muskuły?
D89 postaraj się przeczytać Kodeks Drogowy , Ustawę o drogach i wyjaśnij nam wszystkim ( przyznam że dopiero w sobotę sprawdziłem i zauważyłem to co sankcjonuje moje sukinkoctwo ) dlaczego możemy dowolnie parkować gdzie popadnie , a Ty możesz jedynie wylewać żale i obrażać innych poprzez to forum.
dla wszystkich którzy nie dali nabrać się na miejsca za 50 tyś. wiadomość jest następująca - to D89 i jego poplecznicy muszą przegłosować uchwałę o wprowadzeniu strefy zamieszkania. tak bym nie niszczył swoim złomem pięknych chodników , klombów czy też drogi z kostki brukowej.
ale żeby być w zgodzie z prawdą , jeżeli przyjedzie np. straż pożarna do D89 ( np. gasić pożar jego serca ) a ja zastawię im swoim gruchotem przejazd to mogą ,mnie ścigać o zapłatę grzywny.
a niech tam, warto stracić rzęcha żeby uświadczyć radosną twarz D89.
pozdrawiam
Bogdan
Bogdan,
Moje pytanie wynika tylko i wyłącznie z ciekawosci, nie ma na celu cie obrazic ani ci grozic.
Czy ty masz pełne uzębienie?
Oborli. proszę Cię o choć trochę przyzwoitości.
chcesz to przyjdź , posprzątaj mi ogródek i nie śmieć więcej ; dasz radę?
też pytam z ciekawości.
Robert - kimże jest Budimex we wspólnocie AVIA2?
nie potrafisz się od tego developera , który zrobił swoje , zlewa rękojmie i ma w poważaniu - się uwolnić?
decyzja należy do wspólnoty, nie do Budimexu.
forumowicze którzy podali że przegłosowanie strefy zamieszkania nie będzie trudne - chcę powiedzieć że tak wygląda demokracja w skali mikro
większość ( udziałów w nieruchomości wspólnej zadecyduje )
ja będę głosował za utrzymaniem status quo ( dla Oborli - tego co jest teraz )
i wcale nie dlatego że chcę parkować gdzie popadnie , tylko dlatego żeby właściciele miejsc postojowych nie uważali się za panów całości części wspólnych i nie decydowali co dla takiego człowieczka jak ja jest dobre. mój sprzeciw wyrażę swoim głosem.
być może moja opcja będzie w mniejszości - wtedy przyjmę do stosowania uchwałę wspólnoty
a jak moja opcja zwycięży to wtedy pany właściciele będą musieli nadal na forum się uzewnętrzniać.
kończę konstatując ze smutkiem iż nie znalazł się drugi Oborli by przyznać się i przeprosić za , w sumie jedynie kretyńskie zachowanie; ale jak w domu nie nauczyli , ulica nie nauczyła , szkoły nie było to trudno się dziwić.
pozdrawiam
Bogdan
też pytam z ciekawości.
nie potrafisz się od tego developera , który zrobił swoje , zlewa rękojmie i ma w poważaniu - się uwolnić?
forumowicze którzy podali że przegłosowanie strefy zamieszkania nie będzie trudne - chcę powiedzieć że tak wygląda demokracja w skali mikro
i wcale nie dlatego że chcę parkować gdzie popadnie , tylko dlatego żeby właściciele miejsc postojowych nie uważali się za panów całości części wspólnych i nie decydowali co dla takiego człowieczka jak ja jest dobre. mój sprzeciw wyrażę swoim głosem.
być może moja opcja będzie w mniejszości - wtedy przyjmę do stosowania uchwałę wspólnoty
a jak moja opcja zwycięży to wtedy pany właściciele będą musieli nadal na forum się uzewnętrzniać.
kończę konstatując ze smutkiem iż nie znalazł się drugi Oborli by przyznać się i przeprosić za , w sumie jedynie kretyńskie zachowanie; ale jak w domu nie nauczyli , ulica nie nauczyła , szkoły nie było to trudno się dziwić.
pozdrawiam
Bogdan
Demokracja jest ustrojem totalitarnym i nie działa w skali mikro. Skoro coś jest regulowane ustawowo, to wspólnota nie może tego zmienić. Jak w tym całym pierdolniku na naszym osiedlu wybuchnie pierwszy pożar i któryś dureń swoim rzęchem zablokuje dojazd straży, to zarobi taką karę że zlicytują mu i rzęcha i kwadrat, i jeszcze zostanie z długiem do spłacenia.Bogdan pisze:tak wygląda demokracja w skali mikro
O ile rozumiem że w domu nie nauczyli cię parkować, o tyle na naszym osiedlu, sądząc po "widocznych usterkach" niektórych rzęchów tarasujących chodnik, "ulica" potrafi nauczyć kultury parkowaniaw sumie jedynie kretyńskie zachowanie; ale jak w domu nie nauczyli , ulica nie nauczyła , szkoły nie było to trudno się dziwić.

No i następny cymbał dał wyraz swoim frustracjom...
Psy szczekają, karawana jedzie dalej
Psy szczekają, karawana jedzie dalej

akurat D89 to jeden z nielicznych forumowiczów który ma zawsze mądre i merytoryczne odpowiedzi . Nie zawsze są mile ale jakże bardzo dosadne i trafne. dawno go już nie widziałem i brakowało go na tym forum . . .
Bogdan pisze:Oborli. proszę Cię o choć trochę przyzwoitości.
też pytam z ciekawości.
pozdrawiam
Bogdan
Widzę, że moja odpowiedź sprzed tygodnia została usunięta. Czyżby nie pasowała do Twojej wizji osiedla?
Dalsza "rozmowa" nie ma żadnego sensu.
-
ciekawa rozmowa. Ze swojej strony chciałbym zwrócic uwagę, że jak osiedle będzi eskończone to ( po mojemu) deweloper postawi znaki: drogi pożarowej - sprawa opisana szerzej w innym wątku. Póki co to okolica naszego bloku przypomina stare miasto sprzed 20 lat. JAko weteran wielu nowych i starych osiedli musze zauważyć, ze niczym szczególnym nie odbiegamy od reszty miasta. Za kilka lat przybedzi emałych dzieci, które zaczna wybiegać zza zaparkowanych samochodów, te same dzieciaki na rowerkach będą rysować zaparkowane samochody, ktos po pijaku przejdzi epo masce auta zaparkowanego na przedłuzeniu ciagu pieszszego itd. Ostatnio nawet widziałem, że nasze osiedle było tematem programu tv: jedź bezpiecznie.
"Robert" - Widzę, że moja odpowiedź sprzed tygodnia została usunięta. Czyżby nie pasowała do Twojej wizji osiedla?
przepraszam Cię Robert , ale nie win mnie za coś o czym nie mam pojęcia.
nie usunąłem Twojej wypowiedzi , nawet nie wiem czy ją czytałem ( ale jeżeli jest taka możliwość to napisz mi jak się usuwa wypowiedzi z forum , bo bym siebie pousuwał żeby nie narzucać swoich poglądów innym , a przy okazji by inni nie mieli sposobności do odpowiedzi )
nie wiem jak to się robi i kto to robi
wiem że dnia 27.01.2018. zebrałem w ogródku 11 petów.
i z tego miejsca dziękuję wszystkim palaczom bez popielniczek-
- od czerwca 2017 zrobiliście postęp ogromny
wtedy to po raz pierwszy czyściłem ogródek i zebrałem 36 petów
po raz kolejny uczyniłem to w październiku 2017 - 16 petów
no i najważniejsze - nie chciałbym myśleć że Was zima wygoniła z balkonów , np. do hali garażowej , albo na klatkę schodową
pozwólcie mi wierzyć że ludzie zmieniają się na lepsze
pozdrawiam
Bogdan
przepraszam Cię Robert , ale nie win mnie za coś o czym nie mam pojęcia.
nie usunąłem Twojej wypowiedzi , nawet nie wiem czy ją czytałem ( ale jeżeli jest taka możliwość to napisz mi jak się usuwa wypowiedzi z forum , bo bym siebie pousuwał żeby nie narzucać swoich poglądów innym , a przy okazji by inni nie mieli sposobności do odpowiedzi )
nie wiem jak to się robi i kto to robi
wiem że dnia 27.01.2018. zebrałem w ogródku 11 petów.
i z tego miejsca dziękuję wszystkim palaczom bez popielniczek-
- od czerwca 2017 zrobiliście postęp ogromny
wtedy to po raz pierwszy czyściłem ogródek i zebrałem 36 petów
po raz kolejny uczyniłem to w październiku 2017 - 16 petów
no i najważniejsze - nie chciałbym myśleć że Was zima wygoniła z balkonów , np. do hali garażowej , albo na klatkę schodową
pozwólcie mi wierzyć że ludzie zmieniają się na lepsze
pozdrawiam
Bogdan
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”