Cześć,
ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zrobieniem tunelu w ścianie pod kable - sęk w tym, że ściana na której ma wisieć tv jest ścianą żelbetową (ściana zewnętrzna, za ścianą nie ma sąsiada, chyba grubości 20cm-25cm). Zastanawiam się czy jest to w ogóle wykonalne, czy ktoś coś takiego robił/chciał robić i może się podzielić swoimi doświadczeniami?
Tunel na kable / przewody RTV w ścianie żelbetowej - czy da się zrobić?
Re: Tunel na kable / przewody RTV w ścianie żelbetowej - czy da się zrobić?
Oczywiście, że wykonalne. Trochę więcej zabawy niż przy ściance działowej, ale da się zrobić 

A jaką wielkość tunelu polecasz? Żeby się nie zarąbać przy tym, a żeby wystarczyło, w sumie teraz i tak wtyczki są mniejsze (nie ma eurozłącza, a hdmi jest dość małe) czy można to zrobić z takiego "kanału elektroinstalacyjnego" z casto, np. 40x40 czy będzie za małe? a może lepiej z rury kanalizacyjnej 50mm i 2 kolanek?
Ja mam kanał elektroinstalacyjny bodajże 60x30,wchodzą spokojnie 3 kable hdmi i sieciowy. Jak nie trafisz po drodze na drut to pójdzie SDSem w godzinę 

Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”