ciekawostka !!!
W sumie mnie to jakoś nie bardzo interesuje bo nie mam żadnej styczności z garażem w podziemiach i nie płace za niego ale zauwazylem przez przypadek ze ostatnimi czasy ludzie sa coraz bardziej sprytni i bezczelni otoz....
Stojąc pod blokiem i czekając na pracowników widzę jak pewien samochod podjezdza pod drzwi garażu wysiada i wraca sie do klatki schodowej ktora jak zwykle jest otwarta i wchodzi do piwnicy przez klatke tam zapewne otwiera sobie recznie brame i wjezdza do srodka po czym niczym nie zuwazony wąż wychodzi sobie i idzie w sobie znanym kierunku ....
ta sama sytuacja wieczor odwrotna sytuacja , Pan czeka az otworza sie drzwi przez kogos z klatki wchodzi do podziemia i zaraz wyjezdza z garazu wyjzadem , dodam ze to byl inny Pan i inny samochod ....
Co Wy na to ?
Korzystanie z garażu podziemnego przez osoby nieposiadające pilota do bramy - Orlińskiego 1
Re: Korzystanie z garażu podziemnego przez osoby nieposiadające pilota do bramy - Orlińskiego 1
Ja dwa razy byłam świadkiem jak ludzie (nie mieszkańcy Avii/Orlińskiego) wyjeźdżali na 15 piętro szukając okna na klatce, żeby widok zobaczyć. Także to z garażem mnie zupełnie nie dziwi. Mam nadzieje, że to nie te osoby zniszczyły panele w windach...
Re: Korzystanie z garażu podziemnego przez osoby nieposiadające pilota do bramy - Orlińskiego 1
trochę z innej beczki... ostatnio zauważyłem jak wieczorem podjechał samochód dostawczy pod kontener na śmieci i panowie pozbyli się kilkunastu worków ze śmieciami...
Z zwróciłeś uwagę temu komuś, bo myślę, że trzeba reagować na takie sytuacje, bo przecież wszyscy za to płacimy. Kontener na gruz jest postawiony przez zarządcę naszego bloku i powinien służyć przede wszystkim nam.
orlik pisze:Z zwróciłeś uwagę temu komuś, bo myślę, że trzeba reagować na takie sytuacje, bo przecież wszyscy za to płacimy. Kontener na gruz jest...
Słuszna uwaga, bo dla niektórych w takich sytuacjach jedyna reakcja jest wpis na forum

tak... krzyczałem z 14 pietra
m@rcin pisze:tak... krzyczałem z 14 pietra
To mógł nie słyszeć... a wymachiwales chociaż rękami?
A ja dodam jeszcze z innej beczki, że choc nie korzystam z miejsc w garażu to nie wiem czy własciwe jest przerobienie miejsc parkingowych na magazyn. ktoś dorobił ściany drzwi i ... i ma magazyn dla swojego sklepu. Według mnie jest to zmiana na którą wspolnota powinna wyrazic zgode gdyz zmienia się charakter przeznaczenia danego miejsca. Pamietajmy ze choc miejsce jest czyjąś własnością to nie znaczy że mozna tak mocno ingerowac bez zadnej kontroli. Dodatowo drzwi wychodza poza obreb miejsca.
Niechce byc wredny ale jesli ktos coś robi na 1/1000 mojego udziału to chciałym o tym wiedziec i miec chec wydania opini.
Niechce byc wredny ale jesli ktos coś robi na 1/1000 mojego udziału to chciałym o tym wiedziec i miec chec wydania opini.
Raz też zauważyłem sytuację, w której pewien jegomość podjechał sobie do bramy garażowej, po czym wysiadł z samochodu, udał się w stronę klatki i otworzył bramę od wewnątrz. Dziwne zachowanie ... jeśli stanie się normą, to nie chciałbym być w skórze właścicieli miejsc postojowych w hali garażowej. Szczególnie w momencie, gdy wszystkie miejsca już będą wykupione/zajęte.
Osobiście mi to nie przeszkadza - hala garażowa to nie jest "reprezentatywna" część budynku. Równie dobrze można by się czepiać, że ktoś ma brzydki, "obstrupiały" samochód. Tak długo, jak trzyma się stricte swojego miejsca - co za różnica czy stoi tam blaszany pojazd czy "barak"? Pytanie tylko czy my, jako wspólnota, nie będziemy mieć z czasem problemu na skutek zmniejszającego się współczynnika miejsc postojowych, na skutek tego typu działań.
A ja dodam jeszcze z innej beczki, że choc nie korzystam z miejsc w garażu to nie wiem czy własciwe jest przerobienie miejsc parkingowych na magazyn. ktoś dorobił ściany drzwi i ... i ma magazyn dla swojego sklepu.
Osobiście mi to nie przeszkadza - hala garażowa to nie jest "reprezentatywna" część budynku. Równie dobrze można by się czepiać, że ktoś ma brzydki, "obstrupiały" samochód. Tak długo, jak trzyma się stricte swojego miejsca - co za różnica czy stoi tam blaszany pojazd czy "barak"? Pytanie tylko czy my, jako wspólnota, nie będziemy mieć z czasem problemu na skutek zmniejszającego się współczynnika miejsc postojowych, na skutek tego typu działań.
fajnie to ktoś u Nas w bloku wymyślil z tymi krawężnikami betonowymi 

- Załączniki
-
- 2018-04-06 00.00.30.jpg (77.26 KiB) Przejrzano 4831 razy
-
- 2018-04-06 00.00.50.jpg (84.48 KiB) Przejrzano 4831 razy
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”