Antena zbiorcza do TV satelitarnej i jej działanie w bloku Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
tomekg

Antena zbiorcza do TV satelitarnej i jej działanie w bloku Orlińskiego 3

Postautor: tomekg » 14 sty 2018, 21:47

Witam,

Czy ktoś z Państwa podłączał już może dekoder CP lub NC+ do anteny zbiorczej w naszych mieszkaniach i czy telewizja odbiera bez problemu?

bruinen

Re: Antena zbiorcza do TV satelitarnej i jej działanie w bloku Orlińskiego 3

Postautor: bruinen » 15 sty 2018, 2:01

Nie wiem jak satelita, ale ze zbiorczej naziemnej mimo kilku prób nie udało mi się znaleźć jakiegokolwiek sygnału.

DarekP

Postautor: DarekP » 02 lut 2018, 20:49

Nie wiem jak satelita, ale na zbiorczej naziemnej znalazło mi tylko MUX3 (7 kanałów) czyli coś nie bardzo działa ta antena... skoro jest na 15 piętrze i zbiera mniej niż pokojówka :/

Neigbour

Postautor: Neigbour » 02 lut 2018, 21:05

DarekP pisze:Nie wiem jak satelita, ale na zbiorczej naziemnej znalazło mi tylko MUX3 (7 kanałów) czyli coś nie bardzo działa ta antena... skoro jest na 15 piętrze i zbiera mniej niż pokojówka :/

Darku spróbuj poprzepinać kable w skrzynce. Ja na początku miałem ten sam problem po czym jak się pobawiłem kablami to udało mi się je tak poprzepinać, że wszystko ładnie śmiga.

A jak nie to do BX ale to szybkiej reakcji bym się nie spodziewał :P

DarekP

Postautor: DarekP » 05 lut 2018, 19:54

Kombinowałem jak tylko się dało :(. Niestety wygląda na to, że nie mam sygnału w mieszkaniu - do mojej skrzynki już nie dochodzi :(. Ma ktoś jeszcze taki problem ?

Wie ktoś gdzie można dostać klucze do skrzynki na piętrach xD ?

bruinen

Postautor: bruinen » 05 lut 2018, 22:00

U mnie też nie ma, ale nie zamierzam nic z tym robić póki co, odpoczynek od reklam i wiadomości czasami dobrze człowiekowi robi :D

DarekP

Postautor: DarekP » 07 lut 2018, 11:27

Neigbour pisze:
DarekP pisze:Nie wiem jak satelita, ale na zbiorczej naziemnej znalazło mi tylko MUX3 (7 kanałów) czyli coś nie bardzo działa ta antena... skoro jest na 15 piętrze i zbiera mniej niż pokojówka :/

Darku spróbuj poprzepinać kable w skrzynce. Ja na początku miałem ten sam problem po czym jak się pobawiłem kablami to udało mi się je tak poprzepinać, że wszystko ładnie śmiga.

A jak nie to do BX ale to szybkiej reakcji bym się nie spodziewał :P

A powiedz mi ty mieszkasz w naszym bloku klatka C ?

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”