Tez u was tak ciągnie smród papierochów ? Cos jest z wentylacja nie tak jeśli to tak czuć?
Klatka f
Smród papierochów w łazience - klatka F w Orlińskiego 10
Re: Smród papierochów w łazience - klatka F w Orlińskiego 10
U nas ten sam problem tylko w kuchni. Też klatka F.
Macie przysłonięte nawiewniki w oknach? Jeśli tak to mechaniczny wyciąg może zaciągać powietrze przez okap z sąsiednich mieszkań w pionie. Wystarczy, że sąsiad pali przy włączonym okapie.
Nie przyslanialismy niczego. Zastanawialiśmy się nawet czy to może przez okno ten zapach się dostaje. Ale był bardzo intensywny.
sand pisze:Macie przysłonięte nawiewniki w oknach? Jeśli tak to mechaniczny wyciąg może zaciągać powietrze przez okap z sąsiednich mieszkań w pionie. Wystarczy, że sąsiad pali przy włączonym okapie.
Mówisz o tych mega dziurach w gorze okna? Tak mam je całkiem zalepione bo od smogu czarniala mi ściana, i było tak mega zimno że się stać przy oknie nie dało
Xpe pisze:sand pisze:Macie przysłonięte nawiewniki w oknach? Jeśli tak to mechaniczny wyciąg może zaciągać powietrze przez okap z sąsiednich mieszkań w pionie. Wystarczy, że sąsiad pali przy włączonym okapie.
Mówisz o tych mega dziurach w gorze okna? Tak mam je całkiem zalepione bo od smogu czarniala mi ściana, i było tak mega zimno że się stać przy oknie nie dało
Dokladnie o tych. Jak ktos zalepi to smrodki od sasiadow moga wlatywac do mieszkania
Xpe pisze:sand pisze:Macie przysłonięte nawiewniki w oknach? Jeśli tak to mechaniczny wyciąg może zaciągać powietrze przez okap z sąsiednich mieszkań w pionie. Wystarczy, że sąsiad pali przy włączonym okapie.
Tak. Przysłaniając te wywietrzniki do mieszkania dostaje się mniej powietrza niż jest z niego mechanicznie wyciągane. Bilans musi być równy dlatego powietrze próbuje dostać się innymi otworami np. szczelina pod drzwiami, gniazdka itp. Czasami deficyt potrafi odwrócić ciąg w pionie, do którego podłączone są okapy. Gdy Twój sąsiad z pionu pali w kuchni przy włączonym okapie to u niego to powietrze wraz z dymem jest wyciągane i wpada do Ciebie.
anartria pisze:Nie przyslanialismy niczego. Zastanawialiśmy się nawet czy to może przez okno ten zapach się dostaje. Ale był bardzo intensywny.
Musisz zatem zlokalizować źródło zapachu. Gdy następnym razem go poczujesz sprawdź okap, okna i kratki wentylacyjne. Sprawdź również czy masz odpowiedni ciąg w pionie.
Jeżeli w budynku cuchnie papierochami, to prawdopodobnie jest to wina studentów którzy mieszkają na pierwszym piętrze. Już niejednokrotnie mieliśmy z nimi problemy.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”