Pracownicy wykańczający mieszkanie a dostęp dla nich do bloku - Avia 1

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
GrzegorzDragon

Re: Pracownicy wykańczający mieszkanie a dostęp dla nich do bloku - Avia 1

Postautor: GrzegorzDragon » 09 lut 2018, 17:00

[quote M4334]

Z takim uprzejmym towarzystwem to chyba tylko da się nawiązać dialog przy pomocy kija[/quote]

bardzo mi się podoba Twój tok myślenia:D
ja prócz kija mam jeszcze rude czterołapne,złośliwe stworzenie hehehehe

mik

Postautor: mik » 09 lut 2018, 17:22

GrzegorzDragon pisze:ps..mozna do garażu przez klatkę schodową wejść

Mi się to nie podoba.
Przez pierwsze drzwi powinni móc przejść tylko właściciele komórek, schowków i garaży. Przez drugie już tylko właściciele schowków i garaży. Brakuje mi elektrozamka na taki guzik jak immobiliser.

Prawda jest taka, że inni nie mają tam czego szukać.

Arav

Postautor: Arav » 10 lut 2018, 10:41

Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych. To troche tak jakbyś mieszkańcom parteru zabronił wsiadania do windy i zamontował czytnik żeby przypadkiem nie wjechali do góry "bo nie mają tam czego szukać" :)

skyman

Postautor: skyman » 10 lut 2018, 11:24

Arav pisze:Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych.

Zdaje się, że można, ponieważ garaże są tu traktowane jako osobne nieruchomości, z osobną księgą wieczystą i wspólnotą "garażową".

mik

Postautor: mik » 10 lut 2018, 12:10

Arav pisze:Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych. To troche tak jakbyś mieszkańcom parteru zabronił wsiadania do windy i zamontował czytnik żeby przypadkiem nie wjechali do góry "bo nie mają tam czego szukać" :)

Jest osobna księga. Idąc Twoim tokiem to tak jakbym ja Ci się wbił do domu...bo tak. Garaż należy tylko i wyłącznie do właścicieli garaży i mogą oni zabronić osobom postronnym wchodzenia do niego.

jasiek

Postautor: jasiek » 10 lut 2018, 15:07

Tak, można ograniczyć dostęp przez np wymianę zamków lub montaż gałki z jednej strony. Za utrzymanie hali płacą właściciele miejsc i schowków dlatego mogą ograniczyć dostęp do hali. Wystarczy załatwić to z zarządcą. Zawsze można pożyczyć komuś klucz aby mógł wijechac do hali z rozładunkiem itp.

GrzegorzDragon

Postautor: GrzegorzDragon » 22 lut 2018, 12:45

ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?
mistrzostwem już było wczoraj jak do drzwi zapukał ankieter od UPC, na moje pytanie jakim cudem się tu dostał się zmieszał i poszedł sobie...
chyba po to są dwie "śluzy" z kodami i skrzynki żeby takie ludzie nie wchodzili na budynek...przy najbliższej okazji zaatakuję ochronę o to i byłoby fajnie gdybym nie był pojedynczym przypadkiem w tym temacie:)

mik

Postautor: mik » 22 lut 2018, 13:23

GrzegorzDragon pisze:ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?
mistrzostwem już było wczoraj jak do drzwi zapukał ankieter od UPC, na moje pytanie jakim cudem się tu dostał się zmieszał i poszedł sobie...
chyba po to są dwie "śluzy" z kodami i skrzynki żeby takie ludzie nie wchodzili na budynek...przy najbliższej okazji zaatakuję ochronę o to i byłoby fajnie gdybym nie był pojedynczym przypadkiem w tym temacie:)

Pociągnij za klamkę i zobacz czy drzwi są zamknięte. Bdx otwiera te zasuwy co idą w podłogę i futrynę i drzwi otwierają się bez niczego.

GrzegorzDragon

Postautor: GrzegorzDragon » 22 lut 2018, 14:28

mik pisze:
GrzegorzDragon pisze:ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?

Pociągnij za klamkę i zobacz czy drzwi są zamknięte. Bdx otwiera te zasuwy co idą w podłogę i futrynę i drzwi otwierają się bez niczego.

a to to to akurat wiem i jak to widzę to zamykam:D

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”