Orlińskiego 10 - Budimex rozpoczął sprzedaż mieszkań
Orlińskiego 10 - Budimex rozpoczął sprzedaż mieszkań
Budimex rozpoczął sprzedaż nowych mieszkań w kolejnej inwestycji w nowych Czyżynach, czyli w Orlińskiego 10, informację o tym, można znaleźć na stronie dewelopera. Ceny zaczynają się od 4 300 zł/m2, a wybór lokali jest całkiem spory. Ktoś jakieś pytania i spostrzeżenia odnośnie tego budynku

Re: Orlińskiego 10 - Budimex rozpoczął sprzedaż mieszkań
Pokoje sa od strony północnej a salon od strony południowej z widokiem na stella sawickiego i plac manewrowy. Plusem jest raczej to ze zaden blok sie tam nie wybuduje. Ja chciałam kupic miekszanie w 8 ale nie było juz za duzego wyboru obok 8 ma powstac blok piętnastopietrowy czyli widok od strony polnocnej jest do sasiada.
To chyba całkiem nieźle, mieszkanie dwustronne to dobry pomysł, no i jeśli jedna z tych storn jest południowa, to również chyba spory plus, bo będzie tam sporo słońca. Inna sprawa, że o wiele lepiej jest je mieć w salonie, niż w sypialni
Kiedy mają dawać klucze do mieszkań w tej inwestycji?
Luty 2017 podobno
.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2017, 22:01 przez mko13, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak @mko13, od 4300 zł/m2, przy czym wygląda to zwykle tak, że jednak większość mieszkań w każdej z tych inwestycji była sprzedawana za nieco (kilkaset złotych) więcej, niż podawana cena najtańszych. Np. na Orlińskiego 4 ceny zaczynały się od 4000 zł/m2, ale jednak większość lokali kosztowała ok. 4400 zł/m2.
Do 4800. Mieszkania w tej cenie stanowiły ponad połowę oferty.
Witam wszystkich! Czy kupował ktoś z Was mieszkanie na Orlińskiego 10 w kredycie MdM i jednocześnie rezerwował komórkę lokatorską? Czy podpisywaliście już umowę na komórkę cy tylko na mieszkanie?
Z tego co pamiętam (kupowałem mieszkanie z komórką w innej inwestycji na Orlińskiego), to umowa była jedna, ale później komórka nie wliczała się do programu Mieszkanie dla Młodych, w tym sensie, że dopłata była liczona tylko do mieszkania, ale nie do komórki już. Osobnej umowy na to nie było, wszystko zmieściło się na jednej umowie deweloperskiej
Choć to może też zależeć od tego, jakie bank ma wymagania. Ja brałem w Pekao S.A., tam wszystko na umowie kredytowej ułożyli tak, żeby się zgadzało wszystko 
To ciekawe. Mnie powiedzieli, że z racji kredytu MdM (też w PEKAO) na komórkę podpiszemy osobną umowę cywilno-prawną z płatnością rozłożoną w transzach jak w przypadku mieszkania. 2 miesiące od rezerwacji a umowy na komórkę jak nie było, tak nie ma..
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”